Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@19:29:22 GMT

آداب تغذیه در ماه رمضان؛ بایدها و نبایدها

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۵۳۴۴

آداب تغذیه در ماه رمضان؛ بایدها و نبایدها

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، ماه رمضان، ماه پر خیر و برکتی است، به‌طوری که علاوه بر آثار معنوی روزه و ثواب اخروی آن، به زعم کارشناسان، تأثیرات شگرفی بر سلامتی جسم و روح انسان نیز دارد.
اما همه فواید روزه منوط به رعایت برخی آداب و اصول تغذیه است؛ به عبارتی، تغذیه مناسب جزء جدایی‌ناپذیر ماه رمضان بوده و تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر منصور شهرکی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی زاهدان در این خصوص به خبرنگار ایکنا گفت: در ایام ماه مبارک، معمولا وعده‌های غذایی ما به افطار، شام و سحری تغییر می‌کند، که در هر سه وعده باید تغذیه ما از روی اصول و قاعده باشد.
از وعده سحری غافل نشوید
وی اظهار کرد: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، گنجاندن هر سه وعده غذایی است؛ معمولا برخی افراد برای آن‌که خوابشان دچار مشکل نشود، وعده سحری را حذف می‌کنند که کار اشتباهی است، زیرا این افراد برای جبران، شام سنگین‌تری می‌خورند و بلافاصله می‌خوابند؛ این امر علاوه بر اضافه وزن، موجب بروز مشکلات گوارشی می‌شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: در وعده سحری باید زودتر از خواب برخیزیم تا مجبور نشویم با عجله غذا بخوریم؛ با آرامش غذا خوردن و نخوردن آن در شرایط نگرانی، استرس و ناراحتی، بسیار در تأمین سلامتی دستگاه گوارش ما مؤثر است.
وی بیان کرد: در وعده سحری باید سعی شود از گروه‌های غذایی مختلف اعم از غلات، گوشت و حبوبات، لبنیات، میوه و سبزیجات استفاده شود؛ به‌خصوص غذاهایی که میزان پروتئین و چربی آنان بیشتر است، در وعده سحری توصیه می‌شود؛ استفاده از این غذاها باعث می‌شود تا فرد كمتر احساس ضعف كند.
شهرکی ادامه داد: توصیه می‌شود که در وعده سحری از کربوهیدرات‌ها کمتر استفاده شود، زیرا بر خلاف تصور عامه، مصرف بالای کربوهیدرات باعث می‌شود تا ورود گلوکز به سلول‌ها بیشتر شده و زودتر احساس گرسنگی کنیم.
وی افزود: هنگام سحری آب زياد ننوشید. نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف كنيد. از مصرف مواد غذايی شيرين مانند زولبيا و باميه نیز در سحر پرهيز كنيد زیرا باعث افت سريع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.
باید و نبایدهای افطار
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص نحوه افطار کردن بیان کرد: نکته‌ای که در هنگام افطار کردن باید رعایت شود، این است که این کار باید خیلی ملایم صورت گیرد، یعنی نباید بطور ناگهانی حجم بالایی از مواد غذایی وارد بدن ما شود، زیرا در این صورت روی گوارش، قلب و سایر سیستم‌های بدن نیز فشار وارد می‌کند.
وی افزود: خوب است با خرما و نوشیدنی‌های با حرارت متعادل روزه خود را باز کنیم، به‌عنوان مثال شیر و چای کمرنگ به‌همراه نبات می‌تواند یک افطاری خوب باشد. بعد از آن نیز غذای سبکی مانند نان و پنیر و سبزی استفاده شود.
شهرکی اظهار کرد: از آشاميدن آب يخ يا نوشابه خيلی سرد پرهيز کنید؛ مصرف بيش از حد مواد غذايی شيرين و چرب هنگام افطار نیز باعث تشنگی و مشکلاتی در هضم و جذب می‌شود، بنابراین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا تغذیه در رمضان آداب سحری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۵۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند

آفتاب‌‌نیوز :

یونیسف اعلام کرده است که تقریباً تمام ۶۰۰۰۰۰ کودک در رفح «مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه» هستند.

وبگاه «کامن دریمز» روز یکشنبه به نقل از «کاترین راسل» مدیر عامل یونیسف نوشت، عملیات نظامی بزرگ اسرائیل علیه شهر رفح فاجعه‌ای برای کودکان به همراه خواهد داشت.

به گفته خانم راسل، حدود ۶۰۰۰۰۰ کودک مستقر در رفح مجروح، بیمار، دچار سوءتغذیه و معلول هستند.

رئیس یونیسف خاطرنشان کرد: «بسیاری چندین بار آواره شده‌اند و خانه‌ها، والدین و عزیزان خود را از دست داده‌اند. هیچ جای امنی برای رفتن به غزه وجود ندارد. خانه‌ها، جاده‌ها ویران شده و زمین مملو از مهمات منفجر نشده است.»

راسل گفت: «یونیسف به درخواست حمایت از همه زنان و کودکان در رفح و سراسر نوار غزه و حفاظت از زیرساخت‌ها، خدمات و کمک‌های بشردوستانه که آن‌ها بر آن تکیه دارند، ادامه می‌دهد.»

این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در حال بمباران مناطق مختلف رفح است و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر انجام حمله زمینی به این منطقه با ادعای نابودی آخرین گردان‌های حماس پافشاری می‌کند. هرچند که کشور‌های اروپایی، ایالات متحده آمریکا به عنوان متحدان اصلی رژیم اسرائیل از نتانیاهو می‌خواهند که از این اقدام پرهیز کند. 

علاوه بر خسارات انسانی که این حمله بر نوار غزه تحمیل می‌کند، به منزله یک ضربه قوی به عملیات‌های امدادرسانی در سراسر نوار غزه است، زیرا رفح در قلب عملیات‌های امدادی قرار دارد. 

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است