Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@20:42:21 GMT

چالش حجاب معلمان در مدارس آلمان

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۶۴۴۵

چالش حجاب معلمان در مدارس آلمان

فرانسیسکا گیفی وزیر امور خانواده، سالمندان، زنان و جوانان در آلمان پیش از شروع ماه رمضان، مخالفت خود را با روزه گرفتن دانش‌آموزان مدرسه اعلام کرده است.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دادگاه‌ها ایالتی آلمان در سال‌های اخیر درباره حجاب معلمان مدارس رأی‌های متفاوتی صادر کرده‌اند. در برخی از ایالت‌ها معلمان مسلمان توانسته‌اند از طریق شکایت در دادگاه‌ها به حقوق خود برسند و در برخی دیگر، قضات دادگاه‌ها نیز به ممنوعیت حجاب معلمان رای داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به خصوص معلمان زیادی در برلین به دلیل قانون بی‌طرفی، بیکار شده‌اند. این در حالی است که قانون اساسی آلمان بر آزادی ادیان تأکید دارد و تبعیض دینی برای کار در مؤسسات دولتی را ممنوع کرده است. در این شرایط، دادگاه ایالتی برلین، براندنبورگ در انتظار رأی دادگاه فدرال درباره حجاب معلمان مدرسه است. اگر دادگاه فدرال به نفع معلم مسلمان رأی دهد، دادگاه ایالتی نیز موظف است که از حکم آن پیروی کند.

انتقاد به قانون بی‌طرفی

به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، معلمان و سایر کارمندان دولت براساس قانون بی‌طرفی در برلین نمی‌توانند از نماد‌های مذهبی استفاده کنند. به همین دلیل معلمان مسلمان برای کار در این ایالت با مشکل روبرو هستند. برای مثال، آوریل سال ۲۰۱۷، معلم محجبه یک مدرسه ابتدایی علیه دولت برلین شکایت کرد. دولت برلین، حضور این معلم محجبه در مدرسه ابتدایی را ممنوع کرده و او را علیرغم میلش به مدرسه‌ای دیگر فرستاده بود. در این شرایط دادگاه نیز شکایت معلم مسلمان را رد کرد. با این حال معلم تسلیم نشد.

او برای دفاع از حق پوشش خود به دادگاه ایالتی برلین، براندنبورگ رفت و برای اینکه بتواند با حجاب در مدرسه تدریس کند، به دادگاه، درخواست تجدید نظر داد. هفته گذشته، دادگاه ایالتی تصمیم گرفت که روند بررسی این پرونده را متوقف کند. چرا که دادگاه کار فدرال نیز پرونده مشابهی در این زمینه دارد و آن‌ها باید منتظر نتیجه این دادگاه باشند. قانون بی‌طرفی در برلین، معلمان مسلمان بسیاری را از کار محروم کرده است، به همین دلیل مدتی است که گروهی از معلمان محجبه در یک بیانیه مطبوعاتی خواستار اتحاد برای ایجاد کمپین «نه به ممنوعیت تدریس برای معلمان مسلمان محجبه» شده‌اند.

حالا آن‌ها منتظر رای دادگاه فدرال هستند. چنانچه حکم این دادگاه به نفع معلم مسلمان باشد، دادگاه ایالتی در موارد مشابه نمی‌تواند خلاف آن عمل کند. زینب چتین از شبکه مبارزه علیه تبعیض و اسلام‌هراسی در این باره گفت: معلمان محجبه که امکان تدریس در مدارس را دارند، نباید به دلیل حجاب از کار خود منع شوند. آن‌ها نباید برای احقاق حق خود به دادگاه مراجعه کنند، در قانون اساسی آلمان بر حق آزادی مذهبی افراد تاکید شده است و در نتیجه قانون بی‌طرفی برلین، با قانون اساسی همخوانی ندارد.

در موردی مشابه، سال گذشته، دادگاه ایالتی به نفع یک معلم مسلمان رای داده بود، قاضی دادگاه تجدید نظر در آن زمان معتقد بود که باید مطابق با تصمیم دادگاه قانون اساسی فدرال در سال ۲۰۱۵ حکم صادر کند. در آن زمان، دولت برلین این حکم را تنها برای یک مورد خاص در نظر گرفت و به تمام پرونده‌ها تعمیم نداد. اما در حال حاضر، رای دادگاه فدرال می‌تواند، سرنوشت معلمان زیادی در برلین را تغییر دهد. مریم هاشمی وکیل معلمی که به دادگاه فدرال شکایت کرده است، در این باره گفت: امیدوارم دادگاه فدرال به نفع ما رای دهد، در این صورت، دولت برلین نمی‌تواند این حکم را تغییر دهد.

مخالفت وزیر امور خانواده آلمان با روزه‌داری دانش‌آموزان مسلمان

با آغاز ماه مبارک رمضان، روزه گرفتن دانش‌آموزان مسلمان در جمهوری فدرال آلمان همواره با مشکلاتی روبرو بوده است. مسئولان آموزشی آلمان معتقدند که روزه به سلامتی کودکان صدمه می‌زند، این در حالی است که بسیاری از خانواده‌های مسلمان با این نظریه مخالفند.

امسال نیز فرانسیسکا گیفی وزیر امور خانواده، سالمندان، زنان و جوانان در آلمان پیش از شروع ماه رمضان، مخالفت خود را با روزه‌گرفتن دانش‌آموزان مدرسه اعلام کرد. او در این باره گفت:کودکان باید در طول روز، غذا و آب کافی بخورند. در غیر این صورت آن‌ها نمی‌توانند رشد کنند و توجه کافی در کلاس درس ندارند. این مسأله در همه روز‌های سال تحصیلی و به ویژه در ماه رمضان باید مورد توجه قرار گیرد.

این در حالی است که بسیاری از خانواده‌های مسلمان معتقدند روزه برای سلامتی افراد مفید است. با این وجود، وزیر خانواده گفت: متأسفانه هر ساله دانش‌آموزان مسلمان در ماه رمضان با افت تحصیلی مواجه می‌شوند. آن‌ها غذا و نوشیدنی کافی نمی‌خورند و به همین دلیل توان کار ندارند. از این رو، امسال همه کسانی که با دانش‌آموزان مسلمان در ارتباط هستند (والدین، معلمان، مسئولان مساجد و نمایندگان مسلمان) باید از این امر جلوگیری کنند. روشن است که دانش‌آموزان مسلمان مجبور نیستند، روزه بگیرند، سلامتی و یادگیری آن‌ها در مدرسه در اولویت قرار دارد.

مسئولان انجمن حمایت از کودکان نیز مسئولان مدارس و باشگاه‌های ورزشی را مسئول سلامتی کودکان دانستند و اعلام کردند: در صورتی که سلامتی کودکان در خطر باشد، مسئولان آموزشی حق مداخله دارند. در چنین شرایطی طبیعی است که بسیاری از خانواده‌ها و دانش‌آموزان مسلمان به دنبال راه‌حل هستند. از این رو، انجمن حمایت از کودکان پیشنهاد داده است که دانش‌آموزان تنها آخر هفته‌ها و زمانی که در مدرسه حضور ندارند، روزه بگیرند.

اکین دلیگوز از نمایندگان حزب سبز‌ها در بوندستاگ و عضو انجمن حمایت از کودکان نیز گفت: هدف ما این است که دانش‌آموزان مسلمان که می‌خواهند روزه بگیرند، از سن مناسب، این کار را آغاز کنند تا به بدن‌شان صدمه کمتری بزنند. مهم‌تر از هر چیزی سلامت دانش‌آموزان و رفاه آن‌ها است. در این راستا باید همه افراد مرتبط با دانش‌آموزان با یکدیگر همکاری کنند. من طرفدار محدود کردن دانش‌آموزان نیستم و بیشتر به هم‌فکری با خانواده‌ها فکر می‌کنم.

در مقابل، نزهت برادری، نماینده حزب سوسیال دمکرات در بوندستاگ مخالفت خود را با روزه گرفتن دانش‌آموزان اعلام کرد. این نماینده که پزشک کودکان و نوجوانان است، گفت: دانش‌آموزان در سن رشد هستند و برای رشد جسمی و عقلی نیاز به مواد غذایی دارند. در چنین شرایطی خودداری از نوشیدن آب و خوردن مواد معدنی کافی می‌تواند به بدن آن‌ها صدمه بزند. من معتقدم؛ پیامبر اسلام نیز می‌خواهد که همه پیروانش به خصوص جوانان مسلمان در شرایط جسمی و روحی خوبی باشند!

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حجاب در آلمان ماه مبارک رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۶۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از دانش‌آموزان چهار دهک اول دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، الهام یاوری در نشست دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد با بیان اینکه این نمایشگاه در سال‌های دور در سمپاد برگزار شده، اما ۱۰ سال به وقفه افتاده و اکنون دوباره برگزار شده است، اظهار کرد: دانش‌آموزان خوب سمپاد اعم از دانش‌آموزان مدارس سمپاد و دیگر مدارس که دارای رتبه هستند در این نمایشگاه حضور دارند.

وی افزود: هدف اول نمایشگاه این است که همه این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیت‌های نهفته خود را آشکار و صاحبان صنایع و کسانی که توانایی کمک دارند این استعدادها را یاری کنند، در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود و دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار «هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» اعلام و تصریح کرد: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

یاوری با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱۸ طرح از گروه دختران و ۱۱۹ طرح در گروه پسران حضور دارند، اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان دولتی به این نمایشگاه دعوت شده‌اند و اگر کسی هم امکان حضور نداشت، دفترچه‌ای از تمام دستاوردها تهیه شده است تا در اختیار نهادهای مختلف برای تجاری‌سازی طرح‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به طور کلی ۱۵۶ دانش‌آموز دختر و ۱۸۵ دانش‌آموز پسر در نمایشگاه مشارکت دارند، افزود: در قالب اردوهای راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان ما پیشرفت‌ها را می‌بینند و امیدآفرینی بسیار جدی در آنها ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد، بعضی مدارس به دلیل پرداخت نشدن هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از این دانش‌آموزان دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

یاوری درباره راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری ادامه داد: سال گذشته یک مدرسه دیگر بعد از استان فارس، در آذربایجان غربی ویژه عشایر دختر و پسر راه‌اندازی شد که تمام برنامه‌ها را به صورت ویژه برای آنها برگزار می‌کنیم و امیدواریم این الگوی موفق را در سایر کشور توسعه دهیم؛ جمعیت عشایری استان باید به ۳ هزار نفر برسد تا این مدرسه راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه مسئولیت سمپاد تا پایان دوره تربیت عمومی است و بعد از فارغ‌التحصیلی اگر شرایط نخبگی را داشته باشند به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، گفت: ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان چالش‌های کشور را بشناسند و هم اینکه توانایی لازم برای حل این چالش‌ها را در خود پرورش دهند.

کد خبر 750857

دیگر خبرها

  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • آتش‌ سوزی در کارخانه صنایع نظامی در برلین آلمان
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • مراسم روز معلم در مدارس دانش‌آموزان اتباع + فیلم
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان