Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@05:58:08 GMT

پیل‌های سوختی، جایگزین سوخت‌های کنونی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۰۵۴۲

پیل‌های سوختی، جایگزین سوخت‌های کنونی می‌شوند

پژوهشگران دانشگاه واترلو، پیل‌های سوختی جدیدی ابداع کرده‌اند که نسبت به سوخت‌های متداول، هزینه کمتری در بر دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه واترلو، پیشرفت پیل‌های سوختی که گازهای گلخانه‌ای منتشر نمی‌کنند می‌تواند هزینه سوخت را به شکل قابل توجهی کاهش دهد و این فناوری را به جایگزین مناسبی برای سوخت‌های متداول در وسایل نقلیه تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیل سوختی، یک مبدل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی است که بازدهی بالایی دارد.

پژوهشگران "دانشگاه واترلو"(UWaterloo) کانادا، پیل سوختی جدیدی ابداع کرده‌اند که زمان مورد نیاز برای عملکرد آن نسبت به فناوری‌های کنونی، تا ۱۰ برابر کمتر است. این پیل سوختی در صورت موفقیت می‌تواند نیروی مورد نیاز وسایل نقلیه الکتریکی را نیز تأمین کند و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد.

"ژیانگو لی"(Xianguo Li)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه واترلو گفت: روش طراحی این پیل سوختی طوری است که موجب می‌شود هزینه آن نسبت به سوخت‌های نفتی کمتر باشد.

پژوهشگران در آغاز پروژه خود، بر ابداع وسایل نقلیه هیبریدی تمرکز داشتند که در آنها از دو یا چند منبع قدرت استفاده می‌شود. این وسایل نقلیه علاوه بر باتری الکتریکی، به موتورهای گازی نیز مجهز هستند اما به زمان زیادی برای شارژ نیاز دارند و زمان رانندگی با آنها نیز محدود است.

پیل‌های سوختی کنونی در حال حاضر هم می‌توانند جایگزین موتورهای گازی شوند اما استفاده از آنها معمولاً به خاطر هزینه بالا، عملی نیست. پژوهشگران دانشگاه واترلو، این مشکل را با یک طراحی جدید حل کردند که موجب می‌شود پیل‌های سوختی، جریان ثابتی از الکتریسیته را به وسیله نقلیه برسانند و دوام بیشتری نیز داشته باشند. آنها پیل‌های سوختی ابداع کرده‌اند که الکتریسیته را از واکنش شیمیایی حاصل از ادغام هیدروژن و اکسیژن به دست می‌آورند، و هزینه کمتری نیز به همراه دارند.

لی افزود: ما راهی یافته‌ایم تا هزینه‌ها را کاهش دهیم و در عین حال، انتظارات مربوط به دوام و عملکرد سلول را حفظ کنیم. ما قصد داریم با از بین بردن میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در فناوری خود و استفاده از آن در حمل و نقل، به اهداف اقتصادی خود برسیم.

پژوهشگران امیدوارند که به کار بردن پیل‌های سوختی در خودروهای هیبریدی، به تولید انبوه و کاهش هزینه منجر شود. شاید این راهبرد بتواند راهی ارائه دهد تا در خودروها، هم از باتری و هم از موتورهای گازی استفاده شود و منبعی مقرون به صرفه، ایمن، مستقل و پاک برای تأمین نیروی الکتریکی ارائه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خودروی هیبریدی خودروي الكتريكي سلول سوختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۰۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است

به گزارش خبرآنلاین از فارس، صدها دانشجوی آمریکایی در پی اعتراض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت و از دانشگاه اخراج یا تعلیق شدند، معاون وزیر علوم کشورمان از پذیرش دانشجویان آمریکایی اخراجی در دانشگاه‌های ایران خبر می‌دهد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته، صدها دانشجوی معترض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه را بازداشت کرد، روسای دانشگاه هاروارد، ام. آی. تی، پنسیلوانیا و ماساچوست هم به خاطر اینکه در دانشگاه‌های تحت مدیریت‌شان دانشجویان از فلسطین حمایت کردند دادگاهی و عده‌ای از دانشجویان و اساتید اخراج شدند.

دانشگاهیان ایران اعم از دانشجویان، اساتید و مسؤولان در حمایت از هدف دانشجویان آمریکایی در پشتیبانی از مردم غزه و اعتراض به استکبار در تجمعاتی شرکت کردند.

رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز ضمن حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکایی، برای پذیرش اخراجی‌ها اعلام آمادگی کردند که این دانشجویان را با همان شرایطی که در کشور خودشان تحصیل می‌کردند پذیرش کرده و تسهیلات و امکانات تحصیل در اختیارشان قرار می‌دهند.

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

233233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902393

دیگر خبرها

  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • نیاز مرغ روزانه کشور کمتر از ۷ هزار تن است
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • اعمال محدودیت ترافیکی در ۲ محور گیلان
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید