Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-01@08:26:51 GMT

تشریح راه‌های انتقال آسم به کودکان

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۱۸۴۰

یک پزشک فوق تخصص کودکان گفت: مادران مبتلا به آسم، بیشتر از پدران آسمی می‌توانند آسم را به کودکان خود منتقل کنند.

دکتر شاهین مافی نژاد، به مناسبت روز جهانی آسم، با اشاره به اینکه ژنتیک، نقش اول را در انتقال بیماری آسم به نسل دیگر دارد، اضافه کرد: درخراسان شمالی نیز ابتلاء به بیماریآسم شیوع بالایی دارد و ۱۵ درصد از مردم استان درگیر این بیماری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مافی نژاد با بیان اینکه استرس، یکی دیگر از عوامل انتقال آسم به نوزادان است، ادامه داد: مادران در دوران بارداری استرس بالایی دارند و در سه ماهه سوم بیش از ۱۳ درصد مادران ایناسترس را تجربه می‌کنند که این مسئله ارتباط مستقیم با کودک دارد.

به گفته وی، مادران باید پرهیز از نگهداری حیوانات خانگی را در دوران بارداری جدی بگیرند و حیواناتی مانند خرگوش، بز و موش از حیوانات پر حساسیت هستند و امکان ابتلاء به آسم را چندین برابر بیشتر می‌کند.

این پزشک فوق تخصص کودکان در رابطه با مصرف الکل مادران در دوران بارداری، تصریح کرد: الکل برای مادران باردار بسیار مضر است و آسیب‌های بسیاری را به کودکان وارد می‌کند که یکی از آنها ابتلاء به آسم است.

وی با اشاره به اینکه عفونت مادران در دوران بارداری ۳۴ درصد ابتلاء به آسم را در کودکان افزایش می‌دهد، عنوان کرد: مصرف آنتی بیوتیک ها توسط مادران نیز یک و نیم برابر ریسک بروز آسم را در این گروه افزایش می‌دهد.

مافی نژاد با تاکید براینکه مصرف بیش از اندازه ویتامین D توسط مادران باردار نیز موجب بروز آسم در کودکان می‌شود، اظهار کرد: همانطور که کمبود ویتامین D موجب بروز آسم می‌شود، افزایش ویتامین D در بند ناف نوزاد نیز اثر معکوس دارد و موجب بروز آسم می‌شود.

به گفته وی چاقی مادران در دوران بارداری، مصرف سیگار، استفاده از قرص‌ها و داروهایمسکن و… از دیگر عواملی است که خطر ابتلاء به آسم را در کودکان تشدید می‌کند.

مافی نژاد در رابطه با اثر سزارین، در بروز آسم، بیان کرد: سزارین‌های بدون درد ۲۲ درصد خطر ابتلاء به آسم را در کودکان افزایش می‌دهد و گاهی مواقع به این مسئله توجه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه جدا کردن نوزاد از مادر نیز می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در خطر ابتلاء به آسم در کودکان داشته باشد، تصریح کرد: ۸۵ درصد از نوزادانی که در هنگام تولد از مادر خود جدا شدند، مبتلا به آسم شدند که آمار قابل توجهی است و باید جدی گرفته شود.

این پزشک فوق تخصص نوزادان به استفاده نوزادان از شیر مادر در سه تا پنج ماهگی تاکید کرد و اظهار کرد: نوزادانی که وزن آنها کمتر از دو کیلو و ۵۰۰ گرم باشد در معرض ابتلاء به آسم هستند.

به گفته مافی نژاد، واکسن BCG می‌تواند ۱۴ درصد از خطر ابتلاء به آسم را کاهش دهد.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ds5 برچسب ها: استرس ، بارداری ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: استرس بارداری بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۱۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 6093712 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • از حسرت کودکان نیازمند تا لبخند گرمابخش یک معلم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • «روانشناسی خودمانی» در بوستان «بهشت مادران» برگزار می‌شود