Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که این سازمان فعلا برنامه‌ای برای احیای زیرگونه شیر ایرانی در کشور ندارد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، ورود یک شیر نر ایرانی به باغ‌وحش ارم تهران از هفته گذشته، برای برخی این شبهه را ایجاد کرد که برنامه‌ای برای احیای جمعیت شیر ایرانی که بیش از هشت دهه از انقراض آن در ایران می‌گذرد، در دست اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست دراین باره گفت: این شیر بر اساس مبادلات معمول بین باغ ‌وحش‌های جهان به ایران آمده و سازمان حفاظت محیط زیست، بر اساس وظایف قانونی‌اش فقط مجوزهای ورود این شیر را صادر کرده و بر نحوه نگهداری آن در باغ‌وحش نظارت دارد.
مجید خرازیان مقدم ادامه داد: اصل ورود گونه‌ای که قبلا در کشور وجود داشته و منقرض شده است، مورد استقبال ماست اما الان برنامه‌ای برای احیای زیرگونه شیر ایرانی نداریم.
وی تصریح کرد: برخی ورود این شیر را شبیه به ورود ببرها از کشور روسیه می‌دانند در صورتی که در آن زمان، ببرها توسط سازمان حفاظت محیط زیست و برای پروژه احیای جمعیت ببر هیرکانی وارد شده بودند و در باغ‌وحش ارم نگهداری می‌شدند اما شیر ایرانی نر، توسط باغ‌وحش ارم به کشور وارد شده و هدف از حضور آن، تنها نگهداری در باغ‌وحش است.
خرازیان مقدم خاطرنشان کرد: اولویت سازمان حفاظت محیط زیست، حفظ گونه‌های موجود و ایجاد شرایط پایداری برای این گونه‌هاست.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره ملزومات احیای گونه‌های منقرض شده گفت: برای احیای گونه‌های منقرض شده، پیش از هر اقدامی باید زیستگاه آن را احیاء کرد، احیای زیستگاه به این معناست که تمام ملزومات زیست پایدار گونه اعم از وجود عرصه بدون معارض انسانی، وجود جمعیت مناسب طعمه، کاهش تعارضات با جامعه انسانی و حذف تهدید های موجود گونه صورت گیرد و از ظرفیت های زیستگاه برای پذیرش گونه و حفظ آن اطمینان حاصل شود.
وی افزود: ممکن است در آینده به این نتیجه برسیم که برنامه احیای شیر ایرانی را آغاز کنیم اما باید بدانیم که فراهم کردن ملزومات آغاز این پروژه، خودش چند سالی زمان می‌برد.
خرازیان مقدم تاکید کرد: در این مرحله برنامه‌ریزی ما، تمرکز بر حفظ و پایداری گونه‌های موجود است و احیای شیر ایرانی در شرایط کنونی در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار ندارد.
چهارشنبه گذشته ساعت ۱۰ شب یک شیر نر ایرانی به نام «کامران»، از باغ وحش بریستول انگلیس به باغ وحش ارم در تهران منتقل شد و قرار است جنس ماده آن به زودی از ایرلند وارد کشور شود.
علمی 9014** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست شير ايراني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۳۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در نوزدهمین نشست ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار که با حضور سرتیپ مجید فخری - رئیس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح - و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های مربوطه برگزار شد، اظهارکرد: حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی تمامی دستگاه‌هاست. ما باید از موازی‌کاری در این زمینه پرهیز کنیم و هر آنچه که در بحث اجرا به نتیجه رسیدیم با هوشمندی و اولویت بندی به آن بپردازیم.
وی ضمن تبریک روزملی خلیج فارس و یادآوری عملیات افتخار آمیز وعده صادق گفت: انتظار و برآورد ما مشخص شدن درصد پیشرفت و علل عدم انجام مصوبات و بررسی مشکلات بود و با توجه به تعاملی بودن ستاد، دستگاه‌ها باید به قانون ورود پیدا کردند و به انجام وظیفه بپردازند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در نظرسنجی‌های معتبر مشاهده شده که دیدگاه‌های مخالف و موافق نسبت به محیط زیست منفی است و دشمن هم مرتب در حال تهدید کشور در این زمینه است. همچنین مطالعات علمی نشان می‌دهد که از بین ۱۰ موضوع مهم دنیا شش مورد آن به محیط زیست ربط دارد و ما باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم.
سلاجقه یادآور شد: با توجه به عقبه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و ظرفیت‌های آن و توانمندی‌های موجود لازم است در قالب تفاهمنامه دستگاه‌ها به‌صورت جدی پای کار باشند تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
وی همچنین در خصوص تاثیر رسانه‌ها بر اقدامات و فعالیت‌های محیط زیستی اظهارکرد: رسانه‌ها به‌ویژه صداو سیما در حاشیه نیستند و تمام ظرفیت‌های خود را در اختیار کشور و محیط زیست قرار داده‌اند و ما باید از این ظرفیت استفاده و برای مردم امیدآفرینی کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد