Web Analytics Made Easy - Statcounter

بار دیگر به دلیل بازگشت برخی تحریم‌ها، عده‌ای سودجو نبض بازار را به دست گرفته اند و شرایط اقتصادی کشور، باعث ظهور سودجویان جدید در عرصه‌های مختلف اقتصادی ـ. که با برخی از نهاد‌های حاکمیتی نیز ارتباطاتی دارند ـ. شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بار دیگر به دلیل بازگشت برخی تحریم‌ها، عده‌ای سودجو نبض بازار را به دست گرفته اند و شرایط اقتصادی کشور، باعث ظهور سودجویانی جدید در عرصه‌های مختلف اقتصادی ـ که با برخی از نهاد‌های حاکمیتی نیز ارتباطاتی دارند ـ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدرت نفوذ این دسته نوظهور در حدی است که ـ به گفته برخی نمایندگان عضو فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی ـ توانسته اند در میزان واردات و جنس کالا‌ها نیز اعمال نظر کنند و یا حتی با ارتباط با تجار کشور‌های دیگر، کنترل کامل بازار‌های داخلی را به دست گیرند.

امیر خجسته در این خصوص اظهار داشت: در سال‌های اخیر، یکسری شرکت‌ها شکل گرفته اند که در کار پل‌سازی، هتل‌سازی تا واردات خوراک برای انسان‌ها و دام دست دارند. این غول‌های اقتصادی علاوه بر اینکه این کار‌ها را انجام می‌دهند، در تجارت با چین، آمریکا و کانادا نیز فعالند و می‌شود گفت که بیش از نصف اقتصاد ایران در اختیار این یازده غول اقتصادی است. این‌ها با زدوبند‌های خاص خود، درآمد‌های کلانی در سال‌های اخیر به جیب زده اند و به هیچ نهادی نیز پاسخگو نیستند. آنها در این چند سال توانسته اند با فرصت طلبی به درآمد‌هایی دست یابند، وگرنه امروز پولشان از پارو بالا نمی‌رفت.

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: فراکسیون به همراه دستگاه‌های نظارتی به موضوع ورود کرده است و در حال تعیین تکلیف آن‌ها هستیم. بسیاری از افراد این شرکت‌ها شناسایی شده اند و هم اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم که این پول‌ها از چه طریقی و چه رانتی و کدام کانال به دست آمده است. این‌ها حتی در موضوع پارک‌سازی نیز ورود کرده اند و در تجارت بین چین و کانادا نقش آفرین هستند و به زودی به جامعه و نهاد‌های قضایی معرفی خواهند شد و باید ثروت‌هایی را که از بیت المال غارت کرده اند، بازگردانند.

وی در ادامه یادآور شد: این شرکت‌های اقتصادی که به یازده غول اقتصادی معروفند با همه نهاد‌های دولتی و انقلابی ارتباط دارند و خدایگان باند و رانت هستند، چون این کار‌ها بدون ارتباط با بدنه قدرت امکان پذیر نیست. آنها با همه جا در ارتباطند و همه افراد بانفوذ به نوعی با این شبکه‌ها ارتباط دارند.

این نماینده مجلس همچنین ادامه داد: میزان نفوذ این افراد در اقتصاد کشور آنچنان گسترده است که تمامی بازار‌ها را در اختیار دارند و هر وارداتی که به کشور می شود، با هماهنگی و اعمال نظر آن‌هاست. دامنه نفوذ این شرکت‌ها در بدنه قدرت هم به همین گستردگی است؛ از تعیین مدیران برای شرکت‌های مختلف گرفته تا تعیین وزیر که با اعمال نظرشان انجام می گیرد.

وی در ادامه افزود: خلاصه سیستمی که این یازده غول اقتصادی کشور چیده اند، باعث شده تا روز به روز با افزایش قیمت‌ها در جامعه رو به رو باشیم و دقیقا به دلیل نفوذی که بر سیستم‌های کنترلی و نظارتی دارند، کسی مانع آن‌ها نمی‌شود و نظارتی بر اوضاع وجود ندارد.

خجسته در پایان گفت: البته اقداماتی انجام گرفته و با شناسایی برخی از این افراد تا حدودی اوضاع کنترل شده است؛ اما زمان زیادی خواهد برد تا بتوانیم کامل دست این مافیای بزرگ را از سیستم اقتصادی کشور کوتاه کنیم.

منبع: تابناک

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فساد اقتصادی رانت مافیا انحصار بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد

ایسنا/کردستان معاون و نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، گفت: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت های زیادی برای جامعه داشته است.

مهرداد عظیمی امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) در مراسم گرامیداشت هفته کارگر در مجتمع فجر سنندج، با اشاره به اینکه کردستان، برگ های زرین تاریخ کشور را به خود اختصاص داده و نقش مهم مردمان این دیار در پایداری انقلاب بی بدیل است، اظهار کرد: نیروی انسانی درخشان مهمترین ظرفیت استان کردستان علاوه بر ظرفیت‌های خدادادی است.

وی معرفی درست و به جای ظرفیت های انسانی استان را رسالت مهم رسانه های استان ذکر کرد و افزود: ظرفیت های برجسته کردستان و آیین های سنتی این دیار در این برهه زمانی به همت دولت به بالاترین جایگاه خود رسیده و به همگان معرفی شده است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تبریک هفته کارگر، عنوان کرد: کارگران مجاهدان عرصه اقتصادی هستند و در شرایطی که دشمنان در صدد تنگ کردن عرصه اقتصادی به مردم هستند، رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر پایه اقتصادی انتخاب کرده و مشارکت مردم را مبنای تحقق آن قرارداده است.

وی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت‌های زیادی برای جامعه داشته است.

عظیمی، توجه به کارگران به ویژه کارگران ساختمانی اعلام کرد که دولت مکلف شد که بخشی از اعتبارات عمرانی سالانه دستگاه های اجرایی تحت عنوان تملک دارایی را صرف آموزش مهارت کارگران کنند و این امر از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

عظیمی، کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود و در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود