Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:17:27 GMT

ساخت کیت تشخیص «دی ان ای» مکمل به دست محققان ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۳۹۶۸

ساخت کیت تشخیص «دی ان ای» مکمل به دست محققان ایرانی

تهران- ایرنا- به همت محققان و برای نخستین بار در کشور، کیت سنتز CDNA برای پژوهش‌های زیست‌شناسی و پزشکی طراحی و ساخته شد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا قرائتی مدیرعامل این شرکت تحقیقاتی با اعلام اینکه، با این کیت افراد می‌توانند از مولکول‌های MRNA، CDNA تولید کنند، افزود: این کیت در کارهای پژوهشی و تشخیصی قابلیت استفاده دارد و مناسب پژوهش‌های زیست‌شناسی و پزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این فعال دانش‌بنیان همچنین عنوان کرد: در داخل این کیت‌ها آنزیم ریورس ترانس کریپتاز وجود دارد که این آنزیم‌ها نیز تولید متخصصان داخلی است.
به گفته وی تا پیش از این آنزیم‌های ریورس ترانس کریپتاز به‌صورت وارداتی بود و از آنجا که جزء اصلی کیت، همین آنزیم‌هاست، تولید ریورس ترانس کریپتاز گام مهمی در جهت تولید کیت سنتز CDNA محسوب می‌شود.
مدیرعامل این شرکت تحقیقاتی در ادامه، از تجاری‌سازی محدود این کیت خبر داد و اعلام کرد: به‌زودی این محصول به تولید انبوه خواهد رسید.
وی بیان کرد: تا پیش از این، کیت سنتز CDNA تنها نمونه خارجی و وارداتی داشت و اکنون این کیت توسط متخصصان بومی، با هزینه‌ای معادل نصف نمونه خارجی تولید شده است.
این محقق همچنین در توضیح بیشتری در خصوص اینکه ترانس کرپیتاز معکوس چیست نیز اظهار کرد: آنزیم وارونویس یا ترانس کرپیتاز معکوس در واقع آنزیم‌هایی هستند که قدرت سنتز دی.ان.ای از روی آر.ان.ای دارند.
وی ادامه داد: دی‌ان‌ای مکمل (CDNA) به رشته‌ای از مولکول DNA اطلاق می‌شود که تحت فعالیت کاتالیتیک آنزیم رونوشت بردار معکوس از روی رشته MRNA بالغ ساخته می‌شود و این آنزیم‌ها عموماً منشأ ویروسی (رتروویروس) دارند.
علمی ** 1836 ** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي زيست شناسي پزشكي كيت تشخيصي دي ان اي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۳۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امیر صادقی معاون مرکز رشد فناوری‌های بالینی، از تجاری سازی سه محصول نوآورانه که با مشارکت پژوهشکده گوارش و کبد و شرکت‌های دانش بنیان تولید شده است، خبر داد.

وی افزود: نرم افزار کلین‌آپ به عنوان ابزار تشخیصی، یکی از محصولات نوآورانه پژوهشکده گوارش و کبد است که نمونه خارجی ندارد. این محصول با هدف غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان و بیماری‌های غیر واگیر قلبی و عروقی، کبد چرب و سلامت روان به بهره‌برداری رسیده است.

به گفته وی، خطر ابتلاء به سرطان‌های روده بزرگ که قابل پیشگیری‌ترین نوع سرطان است، سرطان معده، سینه، دهانه رحم، ریه و پروستات توسط این نرم افزار قابل ارزیابی است.

نرم‌افزار کلین‌آپ با به‌کارگیری از ظرفیت هوش مصنوعی، ابتلاء به این بیماری‌ها را خطرسنجی می‌کند.

صادقی اظهار کرد: کیت تشخیص همزمان آنتی ژن هیلکوباکتر پیلوری و خون مخفی در مدفوع نیز تنها محصولی است که به طور همزمان غربالگری معده و روده بزرگ را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: این کیت نمونه خارجی ندارد و کاربری آسان، صرفه‌جویی در زمان، امکان استفاده خانگی، پایین بودن قیمت و تفسیر آسان از مزایای آن است.

معاون مرکز رشد فناوری‌های بالینی تصریح کرد: افراد پس از استفاده از نرم افزار کلین‌آپ، در صورت دریافت هشدار و خطرسنجی ابتلاء به بیماری‌های معده و روده بزرگ، می‌توانند برای بررسی دقیق‌تر از کیت کومبو استفاده کنند. این کیت در داروخانه‌ها موجود است.

صادقی در خصوص سومین محصول رونمایی شده، تصریح کرد: فورسپس بیوپسی و سایر تجهیزت مربوط به آندوسکوپی نیز با تکیه بر توان داخلی در پژوهشکده گوارش و کبد تولید شده که دارای استاندارد ISO است.

کد خبر 6091852

دیگر خبرها

  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم