Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی برنا، محمود حیدری روز چهارشنبه به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد افتتاح سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو در مقاله ای که در روزنامه های اسلوبوجنیه به زبان بوسنیایی و بوسنی دیلی به زبان انگلیسی منتشر شد، افزود: ایران بر این باور است که تحکیم روابط با بوسنی و هرزگوین در ارتقای روابط منطقه ای بالکان و خاورمیانه نیز موثر می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بعد از انحلال یوگسلاوی سابق، ایران از جمله اولین کشورهایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و همواره در کنار دولت و ملت این کشور قرار گرفت و کمک های فراگیر، اثرگذار و انسان دوستانه ایران به این کشور در دوران جنگ و پس از جنگ برای بازگشت آوارگان ارائه داده است.
در ادامه مقاله سفیر کشورمان که در دو روزنامه بوسنیایی انتشار یافته، آمده است: بیست و پنج سال پیش در چنین روزی یعنی هشتم ماه می 1994 در حالیکه ساریوو هنوز در محاصره بود، سفارت جمهوری اسلامی با حضور وزیر خارجه وقت کشورمان و علی عزت بگوویچ رئیس جمهوری فقید بوسنی و هرزگوین افتتاح کرد.
سفیر کشورمان گفت: از آن تاریخ روابط سیاسی دو کشور همواره دوستانه و سفرهای مقامات سیاسی در سطوح مختلف در جریان بوده است.
حیدری با اشاره به قرابت ها و همکاری های فرهنگی دو کشور اضافه کرد: ظهور ادیبان بوسنیایی نظیر فوزی موستاری مولف اثر نفیس ‹‹بلبلستان››، شیخ محمد افندی سودی نویسنده شرحی بر بوستان سعدی، محمد طاهر و مصطفی بوشنیاک نویسندگان شرحی بر مثنوی مولوی، فهیم بایراکتارویچ مترجم رباعیات خیام و دکتر بشیر جاکا مترجم دیوان حافظ ، بسیار قابل توجه و موجب تعمیق ارتباطات فرهنگی دو کشور است.
امضاء تفاهم نامه خواهر خواندگی تهران و سارایوو نیز از جمله رویدادهای دو سال اخیر بود.
وی افزود: در حوزه اقتصادی بعد از افتتاح سفارت ایران در سارایوو چندین موافقت نامه اقتصادی در زمینه های مختلفی از جمله بازرگانی، بانکی، سرمایه گذاری، حمل و نقل و همکاری اتاق های بازرگانی بین دو کشور امضاء شد و تبادلات تجاری همواره بین دو کشور برقرار بوده است.
اکنون نیز باتوجه به ظرفیت های اقتصادی دو کشور، فضا برای فعالیت بخش های خصوصی دو کشور مهیا و مناسبات دو جانبه رو بفزونی است و امروز خوشحالیم که در ماه مبارک رمضان خرمای ایرانی زینت بخش سفره های افطار مسلمانان بوسنی است. 
در مقاله آمده است: بوسنی و هرزگوین کشوری است که محل اجتماع پیروان ادیان الهی بوده و پیوندهای اقتصادی و فرهنگی عمیقی با اروپا دارد. 
حیدری افزود: این کشور از سابقه روابط دیرینه فرهنگی با شرق و ایران نیز برخوردار است و مردم بوسنی به این دلیل و همچنین به واسطه کمک های انسان دوستانه ایران در دوران سخت گذشته، علاقه خاصی به ایرانیان دارند. 
حیدری افزود: سخنم را با یادآوری این پیام خاتمه می دهم که دست دوستی جمهوری اسلامی ایران به سوی همه اقوام بوسنیایی گشوده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استقلال ایران بوسنی جمهوری اسلامی ایران مسالمت آمیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است

معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر عصر _ شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت هم است، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ۱۰ ساله همکاری دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضا شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضا شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 748539

دیگر خبرها

  • دیدار سفیر ایران با وزیر کشاورزی اندونزی
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی