Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندین سال متوالی است که وعده وعیدهای مختلفی برای احداث خط تراموای ارومیه از سوی مسئولان داده می‌شود ولی هیچ یک از این وعده‌ها تابه حال عملی نشده و این بار نیز ۶ ماهه نخست امسال وعده جدید مسئولان برای کلنگ‌زنی این پروژه است. ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۱ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان غربی به‌رغم داشتن زمینه‌های مناسب برای توسعه از قطار پیشرفت جامانده و به‌جای استفاده بهینه از فرصت‌های به دست آمده شاهد هدر رفت این فرصت‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارومیه از جمله شهرهایی است که  پرونده قطوری در نیمه‌کاره رها کردن پروژه‌ها دارد که این طرح‌ها بعضاً با درصدهای مختلفی  نیمه تمام مانده و به‌جای پیشرفت در روند آن‌ها فقط پروسه انتظار را طی می‌کنند.

در این میان طرح احداث خط تراموای ارومیه چندین سال است که مورد بحث مسئولان قرارگرفته و بهانه‌ای شده است که هر چند وقت یک بار یکی از مسئولان وعده جدیدی مطرح کند این در حالی است که طرح احداث خط تراموا در مراحل ابتدایی متوقف شده و حتی کلنگ زنی نیز نشده است.

با توجه به سابقه مدیران شهری ارومیه در عمل نکردن به چنین وعده‌ها و تکرار وعده‌های مشابه بازهم عده‌ای هستند که گمان می‌کنند این وعده‌ها انتخاباتی نبوده و روزی به اجرا در می‌آیند چراکه با این اتفاق درصد زیادی از مشکلات ترافیک شهری کاهش یافته و حمل‌ونقل شهری بسیار آسان می‌شود.

اما باید گفت واقعیت ماجرا چیز دیگری است و این وعده‌هایی که چشم به انتظارمان نگه می‌دارد جز وعده نبوده و به این زودی‌ها پایانی ندارد و وعده وعید دادن‌های مختلف به یک رسم میان مسئولان تبدیل‌شده است.

طولانی شدن پروسه احداث خط تراموای ارومیه فقط بخش کوچکی از بی توجهی‌های مسئولان را نشان می‌دهد و شهروندانی که کورسوی امیدی برای پیشرفته شدن بخش حمل و نقل شهری داشتند ناامید کرده است چرا که هیچ زیرساختی برای احداث خط تراموا وجود ندارد و اگر خط تراموا نباشد تراموایی هم در شهر حرکت نمی‌کند.

اینک به تاریخ‌ها و وعده‌های مختلفی که درروند کلنگ زنی تراموای ارومیه به میان آمده می‌پردازیم.

فقط کلنگ وعده‌ها به زمین زده شد

سخنگوی دوره گذشته شورای شهر ارومیه ابتدا در 6 مهر 93 خبر از عزم شهرداری برای احداث خط تراموا داد و چندی بعد در 13 اسفند گفته بود: قرارداد اولیه طراحی و احداث تراموای شهری ارومیه با حضور نمایندگان شرکت آلمانی schlegel و سرمایه گذار ایرانی-آلمانی در حضور اعضای شورای اسلامی، شهردار ارومیه و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری شهردار ارومیه امضا شده است.

میرعلی محمدی این نکته را هم گفته بود که با توجه به اینکه پیش از این، بسترسازی لازم برای این منظور توسط شورا و شهرداری ارومیه آماده شده بود مقرر شد این بار به مرحله عمل برسد ودر این‌باره با امضای این قرارداد مشاور آلمانی موظف به تهیه طرح مطالعات امکان سنجی Feasibility Studies پروژه تراموای شهر ارومیه شد تا حداکثر آن را تا تیر ماه سال 94 به شهرداری ارومیه ارائه کند.

سخنگوی وقت شورای اسلامی شهر ارومیه این نکته را نیز اضافه کرده بود که مطابق مذاکرات اولیه انجام‌یافته در مدت دو سال پس از آغاز عملیات اجرایی، امید است شهر ارومیه صاحب تراموا، حداقل در طول 15 کیلومتر در مسیر خیابان‌های اصلی شهر ارومیه شود.

حدود 5 ماه بعد از این گفت‌وگو و درست زمانی که می‌بایست بخش مطالعاتی احداث تراموای ارومیه تمام می‌شد شهردار ارومیه 12 مرداد 94 در جلسه شورای هماهنگی ترافیک آذربایجان غربی گفته بود: با بررسی‌های جهانی صورت گرفته 63 درصد از شهروندان شهرنشین جهان از تراموا، 21 درصد از مترو و یک درصد نیز از مونوریل استفاده می‌کنند.

محمد حضرت پور آن زمان گفته بود که شهرداری ارومیه بررسی‌هایش را انجام داده و بر تصمیم قطعی در احداث تراموا رسیده است بنابراین این وسیله نقلیه نیز به نسبت فناوری اروپایی مناسب‌ترین وسیله محسوب شده و با همکاری دستگاه‌ها ظرف دو سال در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

تراموای ارومیه؛ طرحی که وجود خارجی نداردبخش مطالعاتی احداث پروژه 40 کیلومتری تراموای ارومیه به اتمام رسیدتراموای ارومیه؛ فقط روی ریل وعده‌ها حرکت می‌کند

شهردار ارومیه این نکته را هم گفته بود که فاز نخست تراموا 9 کیلومتر خواهد بود که جابجایی 8 هزار و 500 نفر را در ساعت انجام خواهد داد.

به گفته حضرت پور قرار بود تراموای ارومیه در فاز نخست از اول جاده دریا شروع به حرکت کند و ایستگاه نخست آن نیز در بزرگراه خاتم‌الانبیاء قرار داشت.

قطار وعده ها ادامه دارد!

به‌هرحال در سال‌های 93 و 94 خبر احداث خط تراموا ارومیه فقط در حد همان خبر و وعده‌های شیرین از سوی شورای شهر و شهرداری بین مردم پخش شد و کسی هیچ پیشرفتی در این پروژه ندید و فقط وعده افتتاح و کلنگ زنی آن از این تاریخ به تاریخ دیگر موکول می‌شد.

این تغییر تاریخ‌ها ادامه داشت تا زمانی که حسین بخشایشی عضو شورای شهر ارومیه در 14 بهمن 96 اعلام می‌کند: تراموا یکی از پروژه‌های اصلی ارومیه است و بودجه این پروژه برای سال97  موردبررسی قرار گرفته که به‌محض تحقق آن کلنگ زنی می شود.

عضو شورای شهر ارومیه دهم خرداد ماه سال گذشته گفته بود: ارومیه به عنوان نخستین شهر کشور مطالعات اجرای تراموای شهری را انجام داده که شامل 9 و نیم کیلومتر رفت و 9 و نیم کیلومتر برگشت است که شروع از جاده گلمان خانه بوده و مقصد جنب پارک ساوالان رو به روی مجتمع رفاهی ورزشی مخابرات است.

به گفته عادل فتاحی با برآورد اولیه 450 میلیارد تومان و اجرای 14 ایستگاه مطالعات آن نهایی شده و تا هفته دولت در سال 97 امکان کلنگ زنی پروژه برای شروع عملیات اجرایی فراهم می‌شود اما همین عضو شورای شهر تاریخ دیگری تعیین کرده و زمان کلنگ زنی خط تراموای شهری را 22 بهمن سال 97 اعلام می‌کند.

ولی در 22 بهمن سال گذشته هیچ اسمی از پروژه احداث خط تراموای ارومیه میان طرح‌های موردنظر در این تاریخ به میان نیامده و حتی زمان جدیدی نیز برای آن مشخص نشد.

 کلنگ خط تراموای ارومیه  امسال به زمین می خورد

فتاحی درباره تأخیر در کلنگ زنی خط تراموای ارومیه می‌گوید: به دلیل نوسانات ارزی در کشور هزینه‌های برآورد شده برای این پروژه با افزایش سه برابری روبرو شده و عقد قرار داد باشرکت‌های خارجی انجام نشد به همین سبب کلنگ زنی خط تراموای ارومیه به تأخیر افتاد.

وی در ادامه بیان می‌کند: با توجه به رایزنی‌های انجام‌شده با شرکت‌های داخلی و قرار گاه خاتم‌الانبیا اگر به نتیجه‌ی مطلوب برسیم و اگر هزینه قرار دادها برحسب ریال باشد مراحل کلنگ زنی این پروژه در اوایل سال 98 انجام می‌گیرد.

این بار نیز تاریخ جدید برای این پروژه از سوی مسئولان شورای شهر تعیین شد و خالد حاتمی عضو شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به زمان کلنگ زنی خط تراموای ارومیه می‌گوید: با توجه به اینکه واگن‌های تراموا از خارج از کشور وارد می‌شود و با وجود تحریم‌ها و نوسانات ارزی در این امر با مشکلاتی مواجه شدیم ولی با این حال  پروژه  خط تراموای ارومیه در 6 ماهه نخست امسال کلنگ زنی  می‌شود.

گزارش از ثمین کاظمی

انتهای پیام/ش

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۷۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۲۶ پروژه روبنایی در سایت‌های مسکن ملی سیستان وبلوچستان

مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان از آغاز ساخت ۲۶ پروژه روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن استان در سال جاری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان؛ عطاءاله اکبری ‌از آغاز ساخت 26 پروژه روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن استان سیستان و بلوچستان در سال جاری خبر داد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در سایت های طرح های نهضت ملی مسکن تلاش شده خدمات مورد نیاز از جمله مدرسه، مسجد و درمانگاه همزمان با اجرای طرح ها آنگونه که مردم شایسته آن هستند تکمیل و در اختیار آنها قرار داده شود، افزود: در این راستا در سالجاری عملیات ساخت 19 مدرسه، چهار کلانتری و سه باب مسجددر سایت های طرح نهضت ملی مسکن استان آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر در سایت‌های آرمانشهر و تفتانشهر زاهدان که در آنها بیش از 11 هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در حال ساخت است عملیات ساخت چهار باب مدرسه، دو کلانتری، دو درمانگاه و دو مسجد از سال گذشته عملیاتی شده است.

اکبری تاکید کرد: از آنجایی که طرح نهضت ملی مسکن نیازمند ایجاد توازن بین ساخت واحدهای مسکونی و زیرساخت های خدماتی است رویکردی اساسی را دنبال می کنیم تا متقاضیان با چالش نبود امکانات و خدمات مواجه نشوند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 19 هزار واحد شهری و روستایی در محدوده شهرهای تحت پوشش این اداره‌کل با پیشرفت فیزیکی 50 درصد و ایجاد اشتغال برای بیش از 23 هزار نفر در حال ساخت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد
  • آغاز عملیات احداث پل دوربرگردان شمال به شمال بزرگراه شهید چمران
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله
  • کلنگ مجتمع پرورش اسب در شهرکرد به زمین زده شد
  • کلنگ زنی احداث سالن چند منظوره ورزشی در روستای سنگان اشنویه
  • سالن چند منظوره ورزشی در سنگان اشنویه احداث میشود
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • احداث ۲۶ پروژه روبنایی در سایت‌های مسکن ملی سیستان وبلوچستان
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد