Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا شما هم به محض شنیدن اسم هلال‌احمر، یاد افرادی می‌افتید که بعد از بلا‌های طبیعی، تصادف یا ... خودشان را می‌رسانند تا بتوانند جان مصدومان را نجات دهند. افرادی که از آسایش و آرامش خودشان به نفع احساس بشردوستانه‌شان می‌زنند.

با این حال و این روزها، گستره فعالیت‌های هلال احمر در ایران بسیار گسترده‌تر شده و افراد بیشتری هم به عضویت این سازمان مردم نهاد در می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله روز هشتم ماه «می» سال میلادی مصادف با هجدهم اردیبهشت، روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در کشور‌های مختلف جهان گرامی داشته می‌شود، اما همچنان واژه «داوطلب»، «انگیزه فعالیت‌های داوطلبانه» و «چگونگی ورود به این حوزه» برای خیلی‌ها علامت سوال است.

به همین دلیل برای واکاوی کلیات و شرایط داوطلب‌شدن از سنین جوانی در جمعیت هلال‌احمر با «علیرضا معین زاده» معاون جوانان جمعیت هلال احمر خراسان‌رضوی به گفتگو نشسته‌ایم. در پایان هم با یکی از اعضای یک خانواده هفت نفره صحبت می‌کنیم که همه‌شان عضو هلال‌احمر هستند.

بیشتر بخوانید: روایت روز‌های سخت سیل گلستان از زبان نجاتگر باسابقه جمعیت هلال‌احمر ‏

در سازمان هلال‌احمر به روی همه بشردوستان باز است
معین‌زاده با این مقدمه که هم اینک در کشور بیش از دو میلیون عضو داوطلب داریم که اطلاعات‌شان در سامانه این سازمان ثبت شده، از همه افراد برای عضویت در این سازمان دعوت می‌کند و می‌افزاید: «ماده ۶ اساسنامه جمعیت هلال احمر تصریح می‌کند که هر فرد اعم از زن و مرد، پیر و جوان، بدون هیچ محدودیتی می‌توانند به عضویت داوطلبانه هلال‌احمر دربیاید. در واقع هر فردی که اصول و اهداف این سازمان، اعم از خدمت به همنوعان و فعالیت‌های بشردوستانه را قبول داشته باشد، می‌تواند عضو جمعیت هلال‌احمر شود و درِ این سازمان به روی همه باز است.»

عضویت از ۵ سالگی تا پایان عمر
معاون جوانان جمعیت هلال‌احمر درباره بازه سنی اعضای داوطلب این سازمان می‌گوید: «در جمعیت هلال احمر، افراد در بازه ۵ تا ۲۹ سال را می‌گوییم سازمان جوانان و از ۲۹ سال به بالا را می‌گوییم سازمان داوطلبان؛ بنابراین هر فردی از پنج سالگی تا پایان عمر می‌تواند با مراجعه به کانون‌های جمعیت هلال‌احمر به عضویت داوطلبانه این سازمان و خانواده بزرگ دربیاید و متناسب با توان، انگیزه و استعدادی که دارد به کمک دیگران بشتابد.»

۷ کانون برای اعضای فعال وجود دارد
معین‌زاده درباره این‌که داوطلبان در چه حوزه‌هایی می‌توانند فعالیت کنند، می‌گوید: «در بازه ۵ تا ۲۹ سال، هفت کانون وجود دارد که اعضا می‌توانند در آن‌ها به فعالیت بپردازند. کانون غنچه‌های هلال مربوط به کودکان ۵ تا ۷ ساله و کانون دانش‌آموزی مربوط به بچه‌های ۷ تا ۱۸ ساله است. بعد از آن با توجه به تصمیم‌های فرد برای آینده‌اش، کانون طلاب برای حوزه‌های علمیه، کانون جوانان در بخش‌های خواهران و برادران، کانون‌های دانشجویی در مراکز علمی و دانشگاه‌ها و کانون‌های روستایی برای روستایی‌های عزیز آماده شده است.

بنابراین وقتی فردی به جمعیت هلال احمر به عنوان عضو داوطلب می‌پیوندد، می‌تواند در یکی از کانون‌ها سامان دهی شود. او بعد از گذراندن آموزش‌های امدادی، عام‌المنفعه، مهارتی، اجتماعی و ... سازمان هلال‌احمر با توجه به میزان انگیزه و توانمندی که دارد عضو فعال هلال‌احمر می‌شود تا در مواقع لزوم بتواند به کمک دیگران بشتابد.

کلاس‌های آموزش هلال احمر رایگان است
معاون جوانان جمعیت هلال احمر درباره دامنه فعالیت‌های هلال احمر هم می‌گوید: «فعالیت‌های ما به خصوص در سازمان جوانان بسیار گسترده و فعالیت‌هایمان فرهنگی، آموزشی، امدادی، اجتماعی، مذهبی و پژوهشی است. به طور مثال آموزش‌های ایده‌پروری، نوآوری و کارآفرینی داریم برای جوانان با هدف بالا بردن مهارت‌های اجتماعی‌شان، آموزش‌های مهارت‌های زندگی و .... در ضمن تمام آموزش‌ها در جمعیت هلال احمر رایگان است.»

اولین دوره امدادی ۲۲ ساعته است
معین‌زاده درباره دوره‌های امدادی هم می‌گوید: «هر عضوی به خانواده بزرگ هلال احمر بپیوندد باید دوره امدادی و کمک‌های اولیه را که ۲۲ ساعت است، بگذارند. این اولین مهارتی است که پس از عضویت، فرد باید فرا بگیرد.»

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هلال احمر دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان اُسوه فداکاری در جبهه علم هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن پیام پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر آمده است: احترام و ارج نهادن به تلاش‌های وصف‌ناپذیر معلمان، آموزگاران، مدرسان و استادان دانشگاه، تکریم انسان‌های فرهیخته ای است که چون شمعِ سوزان، نور دانایی را به افکار و اذهان جامعه می‌تابانند و در باغ پرمیوه تعلیم و تربیت، سایه‌ای بر سر شکوفه‌های معطر دانش آموزی و دانشجویی هستند.

معلمان بی‌شک اُسوه فداکاری در جبهه علم هستند که برای اعتلای علم و ارتقای فرهنگ و پیشرفت جامعه، ساعت‌های مقدس آموزشِ حکمت و معرفت و پرورشِ فکر و اندیشه را چون عبادت می‌گذرانند و در پیشگاه پروردگار متعال از سربلندترین بندگان هستند.

آموختن از معلمان و استادان فرهیخته، افتخاری یکتا در گذرگاه سخت اما خاطره‌انگیز تحصیل علم است که در زندگی تجربه می‌کنیم و امروز بر ما واجب است با یاد داشتن دوران خوش تحصیل و شاگردی کردن در مکتب انسان‌سازِ معلمان و استادان خود، قدردانی از دریای زحمت و تلاش همه این عزیزان را با قطره‌ای قدرشناسی و تبریک روز معلم به جای آوریم.

به علاوه روز معلم را باید به مدرسان فاضل در موسسه علمی‌کاربردی هلال ایران و مربیان جمعیت هلال احمر نیز تبریک بگویم که ستون‌های آموزش در این جمعیت امدادی و داوطلبانه هستند.

کد خبر 6093774

دیگر خبرها

  • واژگونی خودرو در جاده طبس ـ بردسکن ۵ مصدوم داشت
  • آمادگی هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان کنیا
  • آمادگی هلال احمر برای کمک به مردم سیل‌زده کنیا
  • معلمان اُسوه فداکاری در جبهه علم هستند
  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر
  • «مردم‌محور بودن» اساس و پایه فعالیت در جمعیت هلال‌احمر است
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل
  • روحیه داوطلبی برآمده از اراده انسانی است
  • مفقود شدن ۲ نفر در سمیرم