Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  کیت تشخیص «دی ان ای» مکمل ساخته شد محمدرضا قرائتی، مدیرعامل شرکت رویان زیست تک پژوه با بیان اینکه کیت سنتز CDNA برای پژوهش‌های زیست شناسی و پزشکی برای اولین بار در کشور ساخته شد و به زودی به تولید انبوه خواهد رسید، گفت: با این کیت افراد می‌توانند از مولکول‌های MRNA، CDNA تولید کنند.

به گفته او این کیت در کار‌های پژوهشی و تشخیصی قابلیت استفاده دارد و مناسب پژوهش‌های زیست شناسی و پزشکی است.     شبکه نوآوری پرنده‌های بدون سرنشین و پهپاد‌های تجاری را‌ه‌اندازی شد با توجه به موفقیت‌های بسیار زیاد در حوزه پهپادی در کشور و به دلیل پراکنده بودن برنامه‌ها در این حوزه، مقرر شد، فعالیت‌های این حوزه یکپارچه شود. بر همین اساس، با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری، شبکه نوآوری پرنده‌های بدون سرنشین و پهپاد‌های تجاری شکل گرفت.

اهداف اصلی این مرکز شامل «تلاش برای بهره‌مندی از تمامی قابلیت‌های موجود در صنعت با هدف تولید پهپاد‌هایی ویژه با نگاه تجاری به‌منظور ورود به بازار‌های بین‌المللی» و «ایجاد نشان تجاری شناخته شده برای این محصولات تولید شده به منظور ارائه در بازار‌های بین‌المللی» می‌شود.   ایران در اجلاس جهانی شورای پژوهش سال ۲۰۱۹ حضور دارد اجلاس جهانی شورای پژوهش (GRC) در سال ۲۰۱۹ با موضوع اثربخشی پژوهش اردیبهشت ماه سال جاری در شهر سائوپائولو برگزار شد. در جلسه حاشیه‌ای این اجلاس با حضور نمایندگان بنیاد‌های حامی پژوهش منطقه آسیا و اقیانوسیه چالش‌های موجود در حمایت از پژوهشگران جوان و ارائه سیستم منصفانه داوری مورد بررسی قرار گرفت. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به عنوان نماینده ایران از سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو منطقه آسیا و اقیانوسیه در جلسات GRC حضور داشته است.     روز جهانی بستنی علمی، فرصتی برای مطالعه! ۲۰ اردیبهشت ماه با هدف افزایش سرانه کتابخوانی و بازنگری در فرهنگ استفاده از فضا‌های عمومی شهری به نام روز بستنی علمی نام‍گذاری شده است. مراسم روز جهانی بستنی علمی، فرصتی برای جلب توجه جهان به موضوع مطالعه و اهمیت آن در پرورش توان علمی و فرهنگی نسل جوان در سراسر دنیا است.

با توجه به تقارن این روز با ماه مبارک رمضان، امسال علاقه مندان می‌توانند پس از وقت افطار در پارک‌های محل سکونت خود، همراه با خوردن یک بستنی، یک صفحه از کتاب مورد علاقه خود را مطالعه و این مراسم را در یکی از پارک‌های شهر خود نمادینه سازند.   دستگاه سی‌تی‌اسکن ۴ بعدی به مقابله با سرطان می‌آید
جوانان همدانی کشور با تاسیس یک واحد فناوری در پارک علم و فناوری همدان، اقدام به طراحی نرم افزار دستگاه سی تی اسکن ۴ بعدی مبتنی بر مفهوم واقعیت افزوده کردند تا از این طریق به سلول‌های سالم همزیست در کنار سلول‌های سرطانی کمک کنند و میزان آسیب دیدگی آن‌ها را کاهش دهند.     سعید بیات، مدیر عامل شرکت بیتا نگار افزار درباره محصول تولیدی شرکت گفت: این نرم افزار در ابتدا عنوان پایان نامه‌ای در مقطع کارشناسی ارشد بود که مورد استقبال قرار گرفت و تبدیل به ایده‌ای برای تولید نرم افزار شد. البته مدل خارجی این دستگاه در دیگر کشور‌ها تولید شده است؛ اما تا چند سال پیش به ایران وارد نمی‌شد. در حال حاضر نیز نمونه خارجی آن تنها در شهر مشهد با قیمت بسیار بالایی خریداری شده است.   سال جدید، کمتر با پدیده گرد و غبار مواجه می‌شویم/جلوگیری از سیل با فناوری‌های تجدیدپذیر کامبیز مهدی زاده دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اظهار کرد: این ستاد برای جلوگیری از ورود سیل در کشور و به بار آمدن خسارات زیاد، پایلوت ۳ طرح توربین‌های آبی، صفحات خورشیدی و کیسه‌های هوشمند را طراحی کرده است که به زودی بهره برداری و به بازار عرضه می‌شود.
وی افزود: سال گذشته، ستاد انرژی ۱۵ شرکت دانش بنیان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را حمایت کرده و در سال جدید در حال اجرای این طرح‌ها هستیم.     وش مصنوعی فیلم مورد علاقه کاربران را پیشنهاد می‌دهد «سلام سینما» این نام استارتاپی در دانشگاه صنعتی شریف است. گروهی از جوانان که قصد دارند با راه اندازی این استارتاپ نقشی در اعتلا و غنی شدن فرهنگ جامعه در زمینه فیلم و سینما داشته باشند. این استارتاپ کمکی است تا آثار فاخر سینما به خوبی دیده شوند. هر آنچه مخاطب سینما نیاز دارد همچون معرفی فیلم، نقد، دانلود و اخبار دنیای سینما در «سلام سینما» موجود است و نخستین سایت سینمایی است که با استفاده از هوش مصنوعی به کاربر مطابق سلیقه اش پیشنهاد می‌دهد.پ   دستگاه «ایکس ری» کاملا ایرانی ساخته شد محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه ایکس ری کانتینری شدند؛ این دستگاه با مجوز سازمان انرژی هسته‌ای تحویل نیروی انتظامی داده شد.

محمدحسین بهشتی، رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام این خبر اظهار کرد: محققان در یک شرکت دانش بنیان که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت می‌کنند، توانستند دستگاه ایکس ری کانتینری را از صفر تا صد با تجهیزات بومی طراحی کنند.     وی با بیان اینکه این دستگاه با حمایت معاونت علمی طراحی و ساخته و در روز ملی فناوری هسته‌ای توسط رئیس جمهور رونمایی شد، بیان کرد: این دستگاه در بازرسی‌های کامیون‌ها و وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری معاونت علمی و فناوری کسب و کارهای نوپا شرکت های دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمد کرباسی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری اظهار داشت: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

وی همچنین، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

به گفته او، دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می شوند.

کرباسی در ادامه در تبیین فعالیت‌های ستاد گفت: ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی (یکی با پژوهشگاه ارتباطات و یکی هم با همراه اول)، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی (ترنج)، فراخوان مشترک با شرکت ایرانسل، فراخوان‌ حمایت از طرح‌های فناورانه و ... کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه ها را حل مشکلات کشور در بحث فناوری دانست.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز(Open RAN) و Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه های پرچم دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

به گفته او، در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه هایی را در دستور کار خود داشته است.

وی شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضا ۱۳ تفاهم نامه و توافق نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد. همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT با همراه اول و شرکت ایرانسل از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی خاطرنشان کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین ۴۹ میلیارد تومان هم از نهادهای دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت یاد کرد.

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به این آنها اشاره کرد و در این راستا، بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‎‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، هلدینگ گرین‌وب و کارخانه نوآوری خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اقدامات این ستاد برشمرد.

به گفته کرباسی، حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری‌ نانو ۱۴۰۲ و بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

وی ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهادها و دانشجویان با موضوعاتی همچون نخستین هکاتون همراه اول ۵G ، دومین هکاتون همراه اول IOT، دوم هکاتون ۵G ، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره‌ آموزشی «امنیت سایبری» و «آشنایی‌ با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید» از دیگر رویدادها و مسابقات و دوره های آموزشی است که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

کد خبر 6093094 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد