Web Analytics Made Easy - Statcounter

قارانلیق دره یا دره تاریک از جاذبه‌های گمنام شهرستان گرمی است که به تعبیر گردشگران مناظر بکر آن به بهشتی روی زمین مشابه است و می‌تواند به عنوان محور درآمدزایی منطقه تعریف شود. ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵ استانها اردیبل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شهرستان گرمی واقع در شمال استان اردبیل و در مرز ایران و آذربایجان یکی از مناطق گردشگری طبیعت در کشور شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود جاذبه‌های متعددی از جنگل و کوه گرفته تا آبشارها و دریاچه‌ها موجب شده تا گرمی به عنوان یکی از مقاصد گردشگری طبیعت مورد توجه گردشگران مشکل پسند واقع شود.

در بین جاذبه‌های کمتر شناخته شده دره منحصر به فردی وجود دارد که از آن به «قورخولی دره» یعنی دره ترسناک یا قارانلیق دره یاد می‌شود.

نامگذاری مناطق به دلیل ویژگی‌های اقلیمی

در بخش مرادلو شهرستان گرمی و  دامنه قله آنزیر در محدوده ژئوپارک دومولی دره اسرارآمیزی واقع شده که از گذشته نام دره تاریک بر آن باقی مانده است و از زیبایی هایی دامنه قره داغ گرمی محسوب می‌شود.

‌سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری اردبیل شتاب می‌گیرددستگاه قضایی از سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری اردبیل حمایت ویژه می‌کند + فیلماردبیل| طبیعت بکر ژئوپارک دومولی در قاب تصویر

هرچند به تعبیر برخی مردم محلی وجود وحوش مختلف در این منطقه و طبیعت بکر و اسرارآمیز آن موجب این نامگذاری شده اما به اعتقاد برخی نام این منطقه متاثر از اقلیم آن بوده است.

رحمان خداوردی یکی از شهروندان گرمی در این خصوص گفت: دلیل نامگذاری قارانلیق دره به طبیعت آن مرتبط است. در گذشته این دره پوشیده از درختان بزرگ بود تا جایی که برگ درختان از هر طرف در هم فرورفته و اجازه نفوذ نور را به دره نمی‌داد.

وی افزود: سیمای دره همیشه تاریک بود و اهالی از آن به نام قارانلیق دره یاد می‌کردند؛ بعدها با تغییر پوشش گیاهی و از بین رفتن بسیاری از درختان این نامگذاری تغییر یافت.

در عین حال کارشناس باستان شناسی و محقق حوزه گردشگری در استان اردبیل معتقد است این نامگذاری به طبیعت بکر و دست نیافتنی دره مرتبط است.

روح الله محمدی با بیان اینکه در گرمی مناطق طبیعی بکر متعددی وجود دارد، افزود: یکی از این مناطق قارانلیق دره است که حیات وحش آن نیز از تنوع کم‌نظیری برخوردار بوده و از جاذبه‌های گردشگری منطقه محسوب می‌شود.

وجود آثار باستانی متعدد در دره های مخوف

وی افزود: طبیعت بکر این منطقه موجب شده تا قلعه های متعددی در آن شکل بگیرد و آثار باستانی متنوعی را در این منطقه شاهد باشیم.

کارشناس باستان شناسی معتقد است جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی در این شهرستان از تنوع کم نظیری برخوردار است و می‌تواند به عنوان مقصد گردشگری تعریف شود.

مطابق اظهارات محمدی در محدوده قره داغ که در زبان ترکی لفظ قره به معنی بزرگ و دست نیافتنی است، قلعه‌هایی شکل گرفته و زیبایی‌هایی گردشگری این منطقه را تنوع بخشیده است. از جمله می‌توان به  قلعه تاریخی کند قالاسی در بخش غرب و جنوب غربی روستای دومولی اشاره کرد که یکی از سحرانگیزترین قلعه‌های کشور است.

این قلعه باستانی که قدمت آن بر اساس بررسی سطحی باستان‌شناختی به بیش از هزار سال می‌رسد به دلیل صعب العبور بودن تسخیر ناپذیرترین قلعه نظامی نامیده می شود.

منطقه جنگلی اینی، منطقه شکار ممنوع ساحل آراز، منطقه حفاظت شده تولون، تالاب شورگل، تالاب گیلارلو، شوله‌لر دره‌سی، دریاچه سد گیلارلو، رودخانه بلغار چایی، گرمی چایی، خروسلو داغ، صلوات داغ، قره داغ، آبشار چالاچوخور و آبشار دومولی تنها بخشی از جاذبه‌های طبیعی این شهرستان هستند که در کنار روستاهای هدف گردشگری و قلعه های باستانی لیست بلند بالایی را شامل می‌شود.

تنوع آثار تاریخی و گردشگری موجب شده تا امروز فعالان حوزه گردشگری از گرمی به عنوان یکی از مقاصد گردشگری هیجانی یاد کنند.

ظرفیت های گردشگری گرمی ناشناخته است

مدیر عامل انجمن صنفی دفاتر گردشگری استان اردبیل معتقد است در شهرستان گرمی و حتی استان اردبیل جاذبه‌های طبیعی متعددی داریم که اغلب در سایر استان ها ناشناخته است.

سیمین غیبی تصریح کرد: این در حالی است که در خود گرمی جاذبه‌های هیجانی متعددی داریم که به عنوان مثال می توان تورهای پارگلایدر در ارتفاعات گولی بولاغ تعریف کرد.

مدیر عامل آژانس مسافرتی مهسان گشت با تاکید به ضرورت تبلیغ و معرفی جاذبه‌ها از سوی نهادهای متولی افزود: متاسفانه تقویم مشخصی از آیین‌های سنتی و گردشگری استان نداریم؛ تقویم گردشگری می‌تواند فرصت تعریف تور برای آژانس‌های گردشگری را فراهم سازد.

مدیر عامل انجمن صنفی دفاتر گردشگری استان ادامه داد: علاوه بر این برخی مجموعه‌های تفریحی و هیجانی خود را به آژانس های گردشگری معرفی نمی‌کنند و این در حالی است که با معرفی می‌توان تورهای مجاز در حوزه گردشگری هیجانی تعریف کرد.

غیبی به ضرورت ساماندهی تورهای گردشگری اشاره کرد و گفت: متاسفانه فعالیت برخی تورهای غیرمجاز را شاهد هستیم در حالی که تورهای مجاز با بیمه و راهنمایان مجوزدار خدمات ارائه می‌کنند.

ضرورت تعریف بسته سفر درآمدزا

در عین حال مدیر باشگاه کوهنوردی آلوارس معتقد است شهرستان گرمی  مستعد گردشگری کوهستانی، صخره نوردی، سنگ نوردی و در مجموع گردشگری هیجانی است.

داوود حسین زاده با اذعان به تنوع مناظر طبیعی و جاذبه‌های این منطقه گفت: به عنوان مثال قارانلیق دره یکی از جاذبه‌های کم نظیر است که گردشگرانی که از آن بازدید داشته‌اند، این منطقه را بهشتی روی زمین توصیف می‌کنند.

وی افزود: لازم است جاذبه‌هایی از این دست با برنامه‌ریزی مدون و گسترده معرفی شود و تورهای گردشگری نیز در این خصوص نقش ایفا کنند.

این تاکیدات در حالی است که گرمی یکی از مناطق محروم محسوب می‌شود و شهرستان گرمی در سال 96 به عنوان یکی از 10 شهرستان محروم کشور شناخته شد. در مقابل تا کنون ظرفیت گردشگری نتوانسته درآمدزایی قابل توجهی برای این منطقه به دنبال داشته باشد و پکیج سفری که بتواند گردشگران را در این منطقه ماندگار کند، تعریف نشده است.

از سویی واقع شدن گرمی در مرز شمال غرب کشور ظرفیت کم‌نظیری برای رونق گردشگری است و با توجه به رویکرد مثبت مسئولان ارشد استان به توسعه گردشگری امید می‌رود، محرومیت‌های گرمی در سایه توانمندی گردشگری آن جبران شود.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/ن

R41374/P/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۹۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها

ایسنا/خراسان رضوی بخشدار سرولایت اختصاص پنل‌های خورشیدی به منظور تأمین درآمد پایدار برای دهیاری‌های منطقه را ضروری دانست.

باقر صدیقی امروز جمعه ۷ اردیبهشت در حاشیه دیدار با مدیر برق شهرستان قوچان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مدیریت حوزه برق سرولایت با قوچان و سه روستا نیز با خوشاب سبزوار است، افزود: مدیریت حوزه آب و آب‌رسانی سرولایت نیز با شهرستان نیشابور و آب‌رسانی به تعدادی از روستاهای فیروزه، نیشابور و خوشاب نیز با این بخش است.

 وی عنوان کرد: چون نقطه مرزی هستیم متأسفانه این گونه تقسیم‌بندی شده است. در حوزه برق‌رسانی از ۴۰ روستا ۳۷ روستا زیر نظر قوچان و سه روستا با خوشاب است.

بخشدار سرولایت با بیان اینکه در حوزه خدمات رسانی مانند گاز و آب این منطقه نیاز شهرستان‌های هم‌جوار را تأمین می‌کند، تصریح کرد: چون هم‌جوار ما روستاهای بخش آبکوه شهرستان قوچان است، به همین دلیل از این منطقه برق مورد نیاز وارد بخش سرولایت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای شبکه توزیع برق استان از این مسیر مقرون به صرفه‌تر است تا اینکه بخواهد از نیشابور توزیع برق صورت گیرد. بخش سرولایت ۹۰ کیلومتر تا مرکز شهرستان فاصله دارد، در صورتی که این فاصله تا قوچان ۳۰ کیلومتر بیشتر نیست.

صدیقی در ادامه تعامل بین دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان را از محورهای مهم توسعه و آبادانی یک منطقه دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم موانع و مشکلات را برطرف و راهکارهای عملی برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم را انتخاب کنیم.

وی با تأکید بر تداوم اجرای طرح تعویض شبکه توزیع برق فعلی به کابل خود نگهدار و همچنین تأمین روشنایی معابر روستایی خاطرنشان کرد: فرمانداری و بخشداری نقش حمایتی، نظارتی و هدایت کننده دارد و سایر دستگاه‌های اجرایی باید با هم افزایی و تعامل مشکلات مردمی را برطرف کنند.

بخشدار سرولایت در ادامه بر اختصاص پنل‌های خورشیدی به منظور تأمین درآمد پایدار برای دهیاری‌ها، پیگیری چارت و تأمین نیرو و بالابر مختص اداره برق مستقر در منطقه تأکید کرد.

وی همچنین به ضرورت هماهنگی بیش از پیش بین ادارات آب و برق با لحاظ حداقل اثرات اجتماعی اشاره و اظهار کرد: انتظار داریم برق کنتورهای چاه و خط پمپاژ به هیچ وجه قطع نشوند تا مشکل در کمبود و توزیع آب شرب برای اهالی بخش سرولایت را نداشته باشیم.

صدیقی همچنین با هرگونه تعامل و همکاری با مجموعه برق و تداوم این همکاری‌ها اعلام آمادگی کرد و خواستار تسریع در اصلاح و نوسازی شبکه توزیع برق و برخی از خطوط انتقال آب و همچنین رفع مشکل مالکیت و دولتی شدن شبکه آب‌رسانی در ۳ روستای باقی مانده سطح بخش شد.

مدیر برق شهرستان قوچان در این نشست سه جانبه ضمن بیان اقدامات مهم انجام شده و در دست اقدام اظهار کرد: با توجه به اینکه رسالت شرکت برق خدمت‌رسانی به مردم است، از هیچ کوششی جهت خدمت شایسته به مردم دریغ نخواهیم کرد.

مهدی آدینه ادامه داد: خدمت به مردم و رفع مشکلات آنان یک نعمت الهی است که باید قدردان و شکرگزار این نعمت باشیم.

وی با اشاره به هزینه کرد حدود ۴۵ میلیارد ریال برای برق‌رسانی به روستای ماه نشین سرولایت در سال گذشته ادامه داد: تکریم ارباب رجوع و پیگیری مطالبات به حق مردم از جمله محورهای مهم مورد توجه است که برای موفقیت در این راه و کسب رضایت مردم تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • اونتادور SVJ ؛ این لامبورگینی طبیعت گرمی دارد! (فیلم و عکس)
  • هوش اجتماعی مدیران چیست؟!
  • آتش سوزی ۲۰۰ اصله نخل در اشکنان لامرد
  • بازگشت «تهرانگرد» به شبکه تهران
  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدای اراک
  • بازگشت تهرانگرد به قاب شبکه تهران
  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدا اراک
  • ضرورت افزایش سهمیه آرد در فصل گردشگری سراب