Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@17:10:02 GMT

شکست داعش در افغانستان نیازمند همکاری کشورهای منطقه است

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۹۳۵۴

به گزارش فارس، داعش بعد از تحمل شکست سنگین در سوریه و عراق اکنون به دنبال مکانی جدید برای طراحی عملیات خود است و بسیاری از کارشناسان یکی از این مکان‌های مورد نظر داعش را افغانستان عنوان می‌کنند.

برخی از مقامات ارشد کشورهای همسایه افغانستان و همچنین روسیه و آمریکا در مورد خطر ظهور داعش در این کشور هشدار داده و اعلام کردند که این گروه تروریستی در حال عضوگیری در افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان در این رابطه می‌گوید  نیروهای امنیتی افغانستان آمادگی مبارزه با هر گروه تروریستی از جمله داعش را دارند و ضربه‌های مهلکی در سال‌های گذشته به داعش وارد کرده‌اند.

وی اضافه می‌کند که داعش در ابتدای ورود برای خود برنامه و اهدافی را در مورد گسترش قلمرو خود در افغانستان تعریف کرده بود که در حال حاضر به هیچ کدام از اهداف خود نرسیده و در مناطق مختلف افغانستان شکست خورده است.

آرین بر این باور است که در حقیقت فعالیت داعش در افغانستان مرتبط با تروریسم منطقه‌ای است، تهدید تروریسم منطقه‌ای در افغانستان مانند برخی کشورهای منطقه دیگر وجود دارد و در این عرصه نه تنها افغانستان بلکه تمامی کشورهای منطقه دخیل هستندو برای ریشه کن کردن آن نیز نیازمند همکاری کشورهای منطقه هستیم.

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان در مورد منابع مالی داعش نیز می‌گوید که معمولا منابع مالی گروه‌های تروریستی را اقتصاد جرمی تشکیل می‌دهد، اما از اینکه منابع مالی داعش از کجا تامین می‌شود، اطلاع دقیقی نداریم. 

به همین بهانه با «طارق آرین» سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان به گفت‌وگو نشستیم که در زیر می‌خوانید.

فارس: داعش چندسالی است که در افغانستان حضور دارد و دست به فعالیت‌های تروریستی می‌زند، شما در یک ویدئو عنوان کردید که داعش در افغانستان شکست خورده است، اگر امکانش هست در این مورد بیشتر توضیح دهید؟ 

همانطور که در آن ویدئو عنوان شد، نیروهای امنیتی افغانستان آمادگی مبارزه با هر گروه تروریستی از جمله داعش را دارند و ضربه‌های مهلکی در سال‌های گذشته به داعش وارد شده و در جای جای افغانستان این گروه با شکست‌های سنگینی از سوی نیروهای امنیتی مواجه شده است

فارس: برخی از مقامات روسی و به‌خصوص آمریکایی اعلام کردند که داعش در حال فرستادن تجهیزات خود به افغانستان برای حمله به کشورهای مختلف از جمله افغانستان است. آیا داعش در حال عزیمت به افغانستان است؟

بنده باز هم تاکید می‌کنم که سیاست نیروهای امنیتی مبارزه بر هر گروه تروریستی است که بخواهد در افغانستان فعالیت کند و باید روی این نکته تاکید کنم که هیچ گروه تروریستی در افغانستان مکان امن نخواهد داشت. 

نیروهای امنیتی علیه هر گروهی که بخواهد تهدیدی برای افغانستان باشد مبارزه خواهد کرد و اگر دقت کنید داعش  به صورت عملی در حال شکست بوده و در چند سال گذشته تلفات بسیار زیادی را متحمل شده است. 

فارس: وضعیت فعالیت داعش در افغانستان در حال حاضر به چه صورت است و در چه ولایت‌های فعالیت دارد؟

داعش در ابتدای ورود برای خود برنامه و اهدافی را در مورد گسترش قلمرو خود در افغانستان تعریف کرده بود که در حال حاضر به هیچ کدام از اهداف خود نرسیده و در مناطق مختلف افغانستان شکست خورده و البته باید اضافه کنم که مبارزه با این گروه ادامه داشته و اجازه فعالیت به این گروه تروریستی در خاک افغانستان داده نخواهد شد. 

فارس: داعش در افغانستان چه تعداد عضو دارد؟ برخی از مقامات آمریکایی اعلام کردند که در حال حاضر داعش 4 هزار عضو در افغانستان دارد؟

آمار دقیقی از اینکه داعش چه تعداد عضو در افغانستان دارد را در اختیار نداریم و در حال حاضر اطلاعاتی در این زمینه ندارم. 

فارس: آیا داعش در افغانستان امکان رشد و گسترش دارد و آینده داعش در این کشور را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

ما مصمم به سرکوب تمامی گروه‌های تروریستی فعال در افغانستان از جمله داعش هستیم و اراده قوی در نیروهای امنیتی و دفاعی ما برای مبارزه با این گروه وجود دارد و قربانی که در حال حاضر نیروهای امنیتی متحمل می‌شوند برای امنیت و آرامش مردم کشور ما و همچنین مردم منطقه است. 

در حقیقت فعالیت داعش در افغانستان مرتبط با تروریسم منطقه‌ای است، تهدید تروریسم منطقه‌ای در افغانستان مانند برخی کشورهای منطقه دیگر وجود دارد و در این عرصه نه تنها افغانستان بلکه تمامی کشورهای منطقه دخیل هستند و برای ریشه کن کردن آن نیز نیازمند همکاری کشورهای منطقه هستیم. 

فارس: کشورهای منطقه چه کمکی برای مبارزه با این گروه تروریستی در افغانستان می‌توانند انجام دهند؟

گروه تروریستی داعش در افغانستان مرتبط با تروریسم منطقه بوده و به دنبال گسترش فعالیت خود در افغانستان است. 

زمانی که یک تهدید، تهدیدی برای منطقه محسوب می‌شود، قطعا برای مبارزه با آن نیازمند همکاری کشورهای مختلف منطقه و بین‌المللی خواهیم بود و این گروه بدون همکاری این کشورها قابل شکست و ریشه کنی در افغانستان نخواهد بود. 

فارس: همانطور که می‌دانید منبع عمده گروه طالبان تجارت مواد مخدر در افغانستان است، منابع مالی داعش در این کشور چیست؟

ممکن است که گروه‌های تروریستی منابع مالی مختلفی را داشته باشند. اینکه منابع مالی داعش از کجا تامین می‌شود بنده اطلاع دقیقی در این حوزه ندارم. 

اما اقتصاد جرمی همیشه یکی از منابع مالی گروه‌های تروریستی است. مواد مخدر یکی از منابع اصلی این گروههای تروریستی که با تولید و قاچاق آن هزینه جنگ افروزی خود را تامین می‌کنند.

حتی ممکن است که این گروه ها منابع مالی دیگری هم داشته باشند. اما دولت افغانستان این اراده را دارد که به صورت کامل برای مبارزه با این گروه آماده و متعهد است، دولت افغانستان تلاش دارد با از بین بردن کارخانه های مواد مخدر و منابع مالی ریشه این گروه را از این کشور برچیند. 

فارس: اگر حرف خاصی دارید بفرمایید؟

از شما و خبرگزاری فارس تشکر می‌کنم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت

گروه تروریستی داعش در بیانیه‌ای مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در شهرستان «گذره» ولایت هرات را پذیرفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، گروه تروریستی داعش در بیانیه‌ای مسئولیت حمله به مسجد امام زمان(عج) در شهرستان «گذره» ولایت هرات و شهادت شماری از نمازگزاران این مسجد را پذیرفت.

مهاجمان مسلح داعش دهم اردیبهشت نمازگزاران را پس از اقامه نماز در شهرک «محمدیه» هنگام خارج شدن از مسجد هدف حمله قرار دادند که در نتیجه آن دستکم 7 نفر شهید و شماری دیگر نیز زخمی شدند.

این حمله تروریستی واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی را در پی داشت و مقامات محلی حکومت طالبان متعهد شدند هرچه زودتر عاملان این جنایات پیدا و به‌دست قانون سپرده خواهند شد.

روسیه: داعش افغانستان ساخته آمریکا و انگلیس استشورای امنیت سرکرده داعش افغانستان را در فهرست تحریم‌ها اضافه کردطالبان: هیچ خارجی در داعش افغانستان وجود ندارد/چین آماده سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری است

گروه تروریستی داعش اوایل اردیبهشت ماه نیز در بیانیه‌ای مسئولیت انفجار در منطقه «کوته‌سنگی» واقع در حوزه‌ سوم امنیتی شهر کابل را به‌عهده گرفته بود.

داعش در این بیانیه نوشت بمب مغناطیسی یک خودروی حامل شیعیان را هنگام عبور از ایست‌ بازرسی طالبان هدف قرار داده و در نتیجه 10 غیرنظامی و اعضای طالبان کشته و یا زخمی شدند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • خواب جدید داعش برای طرفداران ؛ به افغانستان بیایید !
  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است