Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره مدافع استقلال، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمت‌آمیز همه اقوام در سارایوو بوده و بر این باور است که تحکیم روابط ایران با بوسنی در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه نیز موثر است.

به گزارش ایسنا، حیدری سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین در مقاله‌ای که از او در روزنامه‌های اسلوبوجنیه به زبان بوسنیایی و بوسنیادیلی به زبان انگلیسی منتشر شده است، با اشاره به بیست و پنجمین سالگرد تاسیس سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو اظهار داشت: ۲۵ سال پیش، در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۷۳ در حالی‌که سارایوو هنوز تحت محاصره بود، علی اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت ایران در سفری به این کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران را طی مراسمی با حضور مرحوم علی عزت بگوویچ رئیس جمهور فقید بوسنی افتتاح کرد و محمد ابراهیم طاهریان به‌عنوان نخستین سفیر خارجی مقیم در سارایوو فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر کشورمان در سارایوو با اشاره به سوابق روابط دو ملت افزود: آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری در دوران ریاست جمهوری‌شان در فوریه ۱۹۸۹ سفری رسمی به یوگسلاوی سابق داشتند و بازدیدی نیز از سارایوو  به‌عنوان مرکز مسلمانان یوگسلاوی انجام دادند که خاطره خوب آن سفر  همچنان در اذهان رهبران و مردم دو کشور باقی است.

حیدری گفت: بعد از انحلال یوگسلاوی سابق، ایران از جمله اولین کشورهایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و همواره در کنار دولت و ملت بوسنی و هرزگوین قرار گرفت و کمک‌های فراگیر، اثرگذار و انسان دوستانه ایران به ملت بوسنی در دوران جنگ و خدمات ارائه شده برای بازگشت آوارگان نیاز به توضیح ندارد. جمهوری اسلامی ایران در طول ۲۵ سال گذشته همواره با حمایت از ملت بوسنی، مدافع استقلال، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمت‌آمیز همه اقوام در این کشور بوده و بر این باور است که تحکیم روابط ایران با بوسنی در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه نیز موثر است.

وی بیان داشت: سفارت ایران در شرایطی فعالیت رسمی خود را در سارایوو آغاز کرد که این شهر تحت محاصره شدید قرار داشت، اما اهمیت مردم بوسنی و هرزگوین برای دولت ایران به اندازه‌ای بود که با وجود تمام مخاطرات فعالیت سفارت را در این شهر آغاز کرد تا از نزدیک در تحولات نقش داشته باشد.

حیدری همچنین گفت: از آن تاریخ روابط سیاسی دو کشور همواره دوستانه و سفرهای مقامات سیاسی در سطوح مختلف در جریان بوده است که از جمله موارد متاخر می‌توان به سفر باقر عزت بگوویچ رئیس وقت شورای ریاست جمهوری به ایران در آبان ۱۳۹۵، سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به بوسنی در اسفند ۱۳۹۶، سفر ایگور سرناداک وزیر خارجه و شارویچ وزیر تجارت خارجی بوسنی به ایران و تبادل هیات‌های متعدد پارلمانی و همچنین برگزاری رایزنی‌های سیاسی میان مقامات وزارت خارجه دو کشور در آوریل ۲۰۱۹ اشاره کرد.

سفیر کشورمان در بوسنی هرزگوین با اشاره به قرابت‌های فرهنگی دو کشور اضافه کرد: ظهور ادیبان بوسنیایی نظیر فوزی موستاری مولف اثر نفیس ‹‹بلبلستان››، شیخ افندی سودی نویسنده شرحی بر بوستان سعدی، محمد طاهر و مصطفی بوشنیاک نویسندگان شرحی بر مثنوی مولوی، فهیم بایراکتارویچ مترجم رباعیات خیام و بشیر جاکا مترجم دیوان حافظ امری بسیار قابل توجه و موجب تعمیق ارتباطات فرهنگی دو کشور است و امضاء تفاهم‌نامه خواهر خواندگی تهران و سارایوو از جمله رویدادهای دو سال اخیر بود، همچنان‌که سارایوو، بانیالوکا و موستار رخدادهای فرهنگی ایرانی را در این برهه شاهد بوده‌اند.

وی افزود: در حوزه اقتصادی بعد از افتتاح سفارت ایران در سارایوو چندین موافقت‌نامه اقتصادی در زمینه‌های بازرگانی، بانکی، سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل، همکاری اتاق‌های بازرگانی و ... بین دو کشور امضاء شد و تبادلات تجاری همواره بین دو کشور برقرار بوده است و اکنون نیز باتوجه به ظرفیت‌های اقتصادی دو کشور، فضا برای فعالیت بخش‌های خصوصی دو کشور مهیا و مناسبات دو جانبه رو به فزونی است.

حیدری اظهار کرد:‌ بوسنی و هرزگوین کشوری است که محل اجتماع پیروان ادیان الهی بوده و پیوندهای اقتصادی و فرهنگی عمیقی با اروپا دارد. در عین حال بوسنی هرزگوین از سابقه روابط دیرینه فرهنگی با شرق و ایران نیز برخوردار است و مردم بوسنی به این دلیل و همچنین به واسطه کمک‌های انسان دوستانه ایران در دوران سختی علاقه خاصی به ایرانیان دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و بوسنی و هرزگوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۹۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی

امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری‌های شانگهای با وزیر دفاع چین دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی در این دیدار با قدردانی از مواضع و دیدگاه‌های دولت چین در قبال تحولات منطقه به‌ویژه محکومیت حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران گفت: تنش‌های اخیر در منطقه و شرایط اسفناک غزه نتیجه اقدامات بی ثبات ساز آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم کودک‌کش صهیونیستی است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری به چین و امضای برنامه جامع مشارکت همکاری‌های دوطرف افزود: برای حل مسائل امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی، همکاری و همگرایی بیشتر طرفین ضرورت دارد.

وزیر دفاع چین در این دیدار با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کرد و گفت: این عمل ناقض حقوق بین الملل است و ما از حق مشروع ایران در پاسخ به این اقدام حمایت می‌کنیم.

وزیر دفاع چین با دعوت از وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در کنفرانس امنیتی پکن بر تداوم همکاری‌ها تاکید کرد.

وزیر دفاع چین در این دیدار خواستار آتش‌بس در نوار غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به آن منطقه شد.

وزیر دفاع چین همچنین بر گسترش روابط دفاعی و نظامی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی