Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-03@04:07:17 GMT

باید حرمت و حریم ماه مبارک رمضان را شناخت

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۱۱۴۷۹

باید حرمت و حریم ماه مبارک رمضان را شناخت

 حجت الاسلام عبدالرحیم نجفقلی‌زاده سرایی امروز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در ارومیه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و ماه غفران الهی را تبریک گفت و اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان همه مورد رحمت و مغفرت خداوند قرار می‌گیرند و تمامی کتب آسمانی در این ماه نازل شده است، که این موضوع خود به تنهایی نشان‌دهنده عظمت و جایگاه ویژه ماه مبارک رمضان می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید حرمت و حریم ماه مبارک رمضان را بشناسیم، گفت: بایدها و نبایدهایی برای رعایت در این ماه از طرف ائمه اطهار (ع) و اولیای دینی وجود دارد، که باید آن را فهمیده و مورد توجه قرار داد، چرا که در این صورت از فیوضات این ماه بهره‌مند می‌شویم.

این مسوول اضافه کرد: مهمترین مسئله، شناخت این ماه است شناخت حرمت و حریم ماه مبارک رمضان ضروری است، برای اینکه این ماه یک فرصت طلایی است که کمتر به دست می‌آید و بهترین فرصت برای ارتباط با خداوند متعال است، اگر مردم بدانند چقدر فضیلت در این ماه است دعا می‌کردند تمام ماه‌ها رمضان باشد.

رمضان فرصتی برای تدبر پیرامون قرآن است

سرایی با اشاره به اهمیت تدبر در قرآن، اظهار داشت: خداوند می‌فرماید ما قرآن را فرستادیم تا در آن تدبر کنید و هدف از نزول قرآن تدبر در آیات آن می‌باشد، کسانی که قرآن را مهجور می‌گذارند در قیامت مورد شکایت پیامبر(ص) قرار می‌گیرند، باید در این ماه سعی کنیم قرآن را از مهجوریت خارج کنیم و بیش از گذشته با آن مانوس شده و به دستورات آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه درک عظمت قرآن در این ماه میسر می‌شود، چرا که مردم بیش از پیش با آن مانوس می‌شوند، افزود: در روز قیامت قرآن شفاعت می‌کند و اولین شفیع روز قیامت قرآن کریم است، پس هرگز نباید از آن غفلت کرد.

سرایی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) در سفارش به حضرت علی(ع) می‌فرماید زمانی که فتنه‌ها به شما روی می‌آورد و مانند شب ظلمانی همه جا تاریک می‌شود به قرآن پناه ببرید.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهداء استان با اشاره به جایگاه رفیع و ارزشمند قرآن در بین بزرگان و علمای جهان اسلام، اظهار داشت: امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با آن عظمتی که داشت، یک‌تنه در مقابل همه قدرت‌های دنیا اعم از شرق و غرب ایستاد، از قرآن الهام می‌گرفت، چون به نصرت‌ خدا ایمان داشت، با وجودی که حتی در آخرین روزهای عمر شریف خود با قرآن مانوس بود می‌فرمود تاسف می‌‌خورم که تمام عمر خود را صرف قرآن نکردم.

حجت‌الاسلام سرایی با بیان موانعی که انسان را از قرآن این کتاب آسمانی و نسخه نجاتبخش غافل می‌کند، گفت: بیشترین دغدغه پیامبر اکرم (ص) بعد از خودش دنیا طلبی امت اسلام و اسیر جلوهای دنیا شدن آنها بود، زیرا وقتی انسان دنیاطلب می‌شود روز به روز حریص می‌شود و این دنیاطلبی مانع انس با قرآن می‌شود و او را به غفلت می‌کشاند.

 انتهای پیام

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۱۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • موافقت مجدد مقامات سوئد با هتک حرمت قران مجید
  • سوئد مجددا برای هتک حرمت قرآن کریم مجوز صادر کرد
  • بیانیه آشوریان ارومیه در محکومیت هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تبریک خاص بوفون به باشگاه سابق: صعود مبارک!
  • تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • تبریک روز معلم به همکار با ۴۰ متن ادبی، زیبا و رسمی
  • روز معلم ۱۴۰۳ + پیام، متن و عکس نوشته تبریک
  • پیام تبریک روز معلم + پوستر و عکس نوشته