Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هجوم میلیون‌ها قطعه پروانه که از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری به جنوب استان تهران آغاز شده است موجب شده جنوب تهران رنگی شود و هم اکنون ۶ اسلامشهر، ری، ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت از این زیبایی بهره مند شده‌اند.

حاکمیت ۲۰ ساله خشکسالی بر عرصه‌های کشور به ویژه استان تهران سبب تغییرات اقلیمی در این مناطق شده بود، اما در روزهای ابتدای سال جاری، سیلی از باران سبب ایجاد موج شادی بین تهرانی‌ها شد و عطش کویر فروکش کرد و باران قابل توجه سبب نفوذ آب به لایه‌های زیرین زمین و خوشحالی مردم به ویژه کشاورزان در استان تهران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این بارش‌ها سبب باز شدن پای گونه‌ای از پروانه به عنوان مهمان ناخوانده به شهرستان‌های جنوبی تهران به ویژه برخی از مزارع و مراتع کشاورزی شد.

این تعداد پروانه را تاکنون در مزارع ندیده بودم

برخی از کشاورزان این شهرستان‌ها که اولین میزبانان این مهمان ناخوانده بودند، معتقدند این تعداد پروانه را در طول سال‌های کشاورزی خود ندیده‌اند.

یکی از کشاورزان ورامینی با بیان اینکه بیش از ۶۰ سال تجربه کشاورزی دارم و هجوم این همه پروانه را ندیده‌ام، بیان کرد: در سال جاری بسیاری از مراتع را این پروانه‌ها فرا گرفته و کشاورزان را نگران کرده است.

عبدالله شاهسون با اشاره به بارندگی‌های فروردین ماه در استان بیان کرد: این پروانه‌ها برای کشاورزان ایجاد درد سر کرده است.

برخی از کشاورزان به دنبال سم برای نابودی پروانه‌ها هستند

یکی دیگر از کشاورزان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اگرچه در سال‌های گذشته نیز این پروانه‌ها دیده می‌شد اما در سال جاری تعداد آنها چند برابر شده و بارش‌ها بستر مناسبی برای حضور این پروانه‌ها فراهم آورده است.

محمد میرعباسی بیان کرد: نگرانی کشاورزان جایی به اوج می‌رسد که ممکن است این پروانه‌ها به جوانه‌های محصولات کشاورزی خسارت وارد کنند.

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی اطلاع رسانی مسئولان و کارشناسان به کشاورزا ن بسیار اهمیت دارد، چرا که برخی از کشاورزان به دنبال استفاده از سم برای نابودی این پروانه‌ها هستند.

کشاورزان دغدغه پروانه‌ها را نداشته باشند

کارشناسان جهاد کشاورزی و محیط زیست نیز جاری شدن آب باران و به وجود آمدن شرایط مستعد آب و هوایی را دلیل بر کثرت این پروانه‌ها می‌دانند.

یک کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این پروانه‌های زیبا خسارتی بر میزان محصول و ثمره محصولات ندارند و نباید از بابت حضور آنها در مناطق کشاورزی و مزارع نگران بود.

حمید محمدی اضافه کرد: کشاورزان دغدغه‌ای برای فعالیت این پروانه‌ها نداشته باشند، اظهار کرد: این پروانه‌ها به گرده افشانی نیز کمک می‌کنند

وی با بیان اینکه این حضور این تعداد پروانه در مناطق کویری بی سابقه است، افزود: این نوع از پروانه‌ها به دلیل روزپر بودن در ثمره محصولات تأثیری نداشته و کشاورزان نگران نباشند.

حضور پروانه‌های زیبا در مزارع کلم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در شرایط فعلی استفاده از سم برای این پروانه‌ها توصیه نمی‌شود، افزود: حضور تعداد زیادی از این پروانه‌ها در مزارع کلم گزارش شده است، اما هیچ گونه آسیبی به مزارع وارد نمی‌کند.

کریم ذوالفقاری بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد، این پروانه‌ها مهاجر نیستند، بارندگی‌های اخیر و پوشش گیاهی بسیار مناسب دشت باعث افزایش تعداد این گونه از حشره شده است.

وی با بیان اینکه این حشرات زیبا به هیچ عنوان آفت محسوب نمی‌شوند، افزود: در سال جاری به دلیل بارندگی‌های مساعد و شرایط آب و هوایی مطلوب، زمینه فعالیت پروانه‌های بیشتری فراهم شده است.

حضور این پروانه‌های زیبا در جنوب استان تهران که به دلیل بارش نعمت الهی رخ داده است، صحنه‌های زیبایی برای شهروندان و ساکنان این مناطق ایجاد کرده است و خوب است، همراه با خانواده در هوای بهاری و دانشین این روزها به دل طبیعت رفته و از دیدن این مناظر زیبا لذت ببریم.

کد خبر 4612690

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستانهای استان تهران سازمان محیط زیست شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۵۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید از سه‌شنبه
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان