Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مجله نشنال اینترست گزارش داد: تحریم های آمریکا به گسترش همکاری بین مسکو و کشورهای مهم در سیاست خارجی آمریکا منجر خواهد شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، این مجله آمریکایی در گزارش روز سه شنبه خود با چاپ تصویری از روحانی ؛ پوتین و اردوغان آورده است: لغو معافیت های نفتی آمریکا برای خریداران نفت ایران ، نمونه ای از آن چیزی است که نشان می دهد امروز تا چه اندازه حتی برای آمریکا دشوار است تا به اهداف سیاست خارجی اش بدون زیان های چشمگیر دست یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران که به توسعه همکاری بین مسکو و برخی کشورهای مهم در سیاست خارجی آمریکا منجر خواهد شد، روسیه در جایگاه نخست برای تامین نفتی است که از بازار خارج شده است. از این رو روسیه اهرم فشار جدیدی علیه ایالات متحده بدست خواهد آورد. 

در چند دهه گذشته، نقش نفت در امور جهانی بارها تغییر کرده است. این نقش از «نفت در نقطه اوج» گرفته تا یک «سلاح انرژی» و ابزاری در دست حکومت های خودکامه به عنوان اهرمی در برابر غرب تا دموکراسی در دوران پسانفت تغییر کرده است. 

نفت در نقطه اوج به مرحله زمانی گفته می‌شود که استخراج نفت به حداکثر میزان خود می‌رسد و در نتیجه پس از این مرحله میزان تولید نفتی که وارد بازار فروش می‌شود کاهش پیدا می‌کند. 
در میان چنین مفاهیم مختلفی، یکی از با ثبات ترین مفاهیم این ایده بوده که منافع و اهداف تولید کنندگان و مصرف کنندگان متفاوت است. اوضاع پیرامون تحریم های آمریکا علیه ایران نشان می دهد که چنین ایده ای تا چه اندازه محدود است. 

این گزارش افزود: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا جمعه گذشته به خبرنگاران گفت که از اوپک خواسته است قیمت نفت را کاهش دهد. یک روش برای عملی شدن چنین خواسته ای افزایش تولید است. از لحاظ نظری می توان چنین فرض کرد که کشورهای تولیدکننده و اعضای اوپک علاقه ای به کاهش قیمت و از این رو کاهش سود خود ندارند. اما در واقع، کارشناسان انتظار دارند که عرضه جهانی ثابت بماند . صادرکنندگان نفت واردکنندگان را از قیمت بالا حفظ خواهند کرد. 

یکی از دلایلی این امر این حقیقت است که این کارتل نفتی تحت سلطه عربستان است که به درامدهای صادراتی بیشتری نیاز دارد و علاقه ای به رویارویی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ندارد. بعلاوه، روسیه اماده افزایش صادرات خود است. 

روسیه به رغم همکاری با ایران در بسیاری از موضوعات فرصت خوبی دارد تا بخش عمده ای از سهم بازار نفت ایران را در اختیار بگیرد. هر گونه افزایشی در فروش نفت روسیه ضربه ناشی از تحریم های آمریکا در بازارهای جهانی را کاهش خواهد داد. 

روابط مسکو و واشنگتن هر چه که باشد، روسیه به تسهیل تاثیر خارج شدن نفت ایران از بازارهای جهانی کمک خواهد کرد. از نظر اقتصادی، تولید کنندگان نفت روسیه و بودجه دولتی به درامدهای جدیدی نیاز دارند. به سختی می توان افزایش چشمگیر نفت در بازارها را پیش بینی کرد در نتیجه هر تولید کننده ای در تلاش برای حفظ ثبات در درامد خود، به دنبال افزایش صادرات به منظور جلب رضایت تقاضای رو به رشد بازار به ویژه در آسیا خواهد بود.
احتمالا روسیه در جایگاه خوبی از این لحاظ قرار دارد. در بین خریداران نفت ایران کشورهایی عمدتا در آسیا وجود دارند که در سیاست خارجی آمریکا اهمیت دارد. مسکو با توسعه همکاری در بخش انرژی با این کشورها، این فرصت را خواهد داشت تا همکاری ها و روابط مشارکت آمیز دوجانبه اش را با این کشورها بر سر مسائلی تعمیق بخشد که برای واشنگتن حائز اهمیت است.

این مسائل موارد مرتبط با کره شمالی یا افغانستان را در بر می گیرد. 
نشنال اینترست در ادامه گزارش خود به تاثیر این مساله بر روابط ایران و روسیه پرداخت و نوشت: مقامات ارشد ایرانی وعده داده اند با حمایت بین المللی با تحریم های آمریکا مقابله کنند. در عالم واقعیت، اروپا هنوز اقدامی عملی علیه آمریکا بکار نبسته است. هزینه هر گونه اقدامی در این زمینه بیشتر از منافع احتمالی آن است. همین امر در رابطه با چین هم صادق است. اما روسیه ممکن است تمایل به خرید نفت ایران داشته باشد. 

صادرات نفت روسیه که نفت مورد نیاز کشورهای خریدارنفت ایران را که از ادامه معافیت ها محروم شده اند تامین خواهد کرد، همکاری های کنونی روسیه با این کشورها در بخش انرژی را تقویت خواهد کرد. اگر روسیه نیاز انرژی این کشورها را تامین کند طرفین به راحتی می توانند درباره مسائل دیگری به درک سیاسی برسند. 
نشنال اینترست نوشت: دیگر کشورهایی که تا پیش از این از معافیت های آمریکا بهره برده بودند می توانند روابط مشارکت آمیز خود با روسیه را بر اساس همکاری افزایش یافته در بخش انرژی توسعه دهند. مقامات هندی از تحریم های آمریکا علیه ایران راضی نیستند زیرا امنیت انرژی این کشور را به خطر می اندازد. این درحالی است که واشنگتن احتمالا به حمایت هند در حل احتمالی اختلافات در افغانستان نیاز دارد. ترکیه، ایتالیا و یونان تاکنون در زمره کشورهایی نبوده اند که از امریکا در تلاش هایش برای مهار روسیه حمایت کنند. همکاری انرژی دلیل اصلی چنین رویکردی بوده است. 

این مجله در پایان نوشت: نباید در متهم کردن دولت ترامپ در نفع رساندن به روسیه از طریق تحریم جمهوری اسلامی تعجیل کرد. بر عکس تقریبا هر اقدام جدی حتی از سوی فعالان اصلی در روابط بین المللی امروز، تبعاتی دارد که می تواند میزان موثر بودن سیاست خارجی آن فعال را در خصوص مسائل دیگر کاهش دهد. ترامپ قاطعانه کمپین فشار بر ایران را در پیش گرفته است و چنین کمپینی پیچیدگی هایی برای ایالات متحده در دیگر مناطق ایجاد می کند. در رابطه با رویارویی کنونی آمریکا و روسیه، یاداوری این مساله مهم است که آمریکا هنوز نتوانسته با وجود اهرم اقتصادی مهمی که در دست دارد، روسیه را از اقتصاد جهانی حذف کند. 
انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان تلاش تحریم اسلامی اقتصاد جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۵۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

به گزارش خبرآنلاین در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

به نقل از ایسنا کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901253

دیگر خبرها

  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک