Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، دیپلمات‌ها اعتقاد دارند اتحادیه اروپا علی‌رغم تصمیم تهران به عقب‌نشینی از برخی از تعهداتش در برجام در پاسخ به تحریم‌های آمریکا، می‌تواند این توافق را حفظ کند، اما کشور‌های اروپایی می‌دانند بدون فروش نفت ایران به هند و چین حفظ برجام غیرممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته رویترز، انگلیس فرانسه و آلمان که به همراه آمریکا، چین و روسیه قرارداد ۲۰۱۵ برجام را امضا کردند، مصمم هستند نشان دهند می‌توانند خروج آمریکا از این قرارداد را جبران کنند و تجارت با ایران را ادامه دهند، و همچنین طرف‌های اروپایی برجام این توافق را یکی از بزرگترین دستاورد‌های سیاست خارجی غرب می‌دانند. ولی به سبب وابستگی اقتصاد ایران به صادرات نفت خام به دلار آمریکا، ایجاد یک کانال برای دور زدن تحریم‌های آمریکا پیچیده شده است، هنوز عملیاتی نیست و به نظر می‌رسد نمی‌تواند فروش نفت را کنترل کند.

رویترز به عدم کارایی سازوکار اینستکس برای فروش نفت ایران نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: «روسیه، سازوکار تجاری خاص اتحادیه اروپا یعنی اینستکس را به عنوان یک سیستم پایاپای معامله نفت ایران در ازای کالا‌های اروپایی پیشنهاد داده، ولی این کانال تا پایان ژوئن عملیاتی نمی‌شود و توانایی آن هم محدود است».

یک دیپلمات اروپایی نیز در این باره می‌گوید: «اینستکس راه‌حل (فروش نفت) نیست، زیرا این سازوکار مالی صرفاً برای تأمین غذا و نیاز‌های دارویی تهیه شده، و ساختار اینستکس هم تاکنون کامل نشده است».

رویترز با اشاره به مخالفت آشکار چین و هند با تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران و اعلام نیاز آن‌ها به ادامه واردات نفت ایران می‌نویسد هم‌اکنون طرح دیگر و اصلی اروپایی‌ها برای حفظ برجام، اقدام چین و هند به ادامه خرید نفت ایران است، اما هنوز مشخص نیست آیا پکن و دهلی‌نو در برابر تحریم‌های آمریکا در عمل ایستادگی می‌کنند یا خیر. با این حال مقامات اروپا گفتگو‌ها با مقامات چین و هند درباره ادامه خرید نفت ایران را آغاز کرده‌اند.

 یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و بدعهدی طرفهای دیگر برجام به ویژه کشورهای اروپایی، سرانجام صبح روز چهارشنبه حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در پاسخ به این گونه اقدامات، از تعلیق بخشی از تعهدات برجامی تهران خبر داد.

بیشتر بخوانید: اروپایی‌ها ضرب‌الاجل ایران را رد کردند

بر این اساس، ایران محدودیت‌های مربوط به ذخیره‌سازی آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، ایران تهدید کرده است که در مرحله بعد (پس از اتمام مهلت ۶۰ روزه اروپا برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود)، توقف بخش‌های دیگری از توافق هسته‌ای را در دستور کار قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برجام تحریم اروپا چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۶۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • دیدنی های امروز؛ اعتراضات ضداسرائیلی در آمریکا
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی