Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@16:42:15 GMT

پناهیان: غذاهای مسموم فرهنگی را کنترل کنید

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۱۷۴۱۵

پناهیان: غذاهای مسموم فرهنگی را کنترل کنید

به گزارش جهان نيوز، حجّت‌الاسلام علیرضا پناهیان کارشناس مسائل دینی، طی سخنانی با موضوع نقش حکومت در رشد معنوی جامعه، پیش از خطبه‌های نمازجمعه امروز (۲۰ اردیبهشت تهران) گفت: اینکه یک حکومت، مأموریتی برای رشد معنوی جامعه دارد یا نه، طبعیتاً پاسخ آن مثبت است چون حاکمیت نمی‌تواند نسبت به معنویت جامعه خنثی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وقتی یک حکومت به رشد معنویت نیاندیشد و تدبیر نکند برای آن، طبیعتاً برای کاستن معنویت در جامعه تدبیر کرده است، چون بازار تقابل بر سر معنویت بازاری است که نیاز به قدرت و حکومت دارد و اگر جهت قدرت در جامعه به گونه‌ای نباشد که عدالت و انصاف به نفع حق را پیاده کند، ظلم غلبه.

پناهیان با بیان اینکه حکومت در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، تغذیه و بهداشت و… موظف هستند به نفع خیر و حق، قوانینی را تدبیر کند، اظهار داشت: اگر دولتی بگوید با معنویت کاری ندارد عین این است که بگوید با اقتصاد و رفاه مردم و تعلیم و تربیت کاری ندارم. در این صورت باید گفت اصلاً برای چه سر کار است.

وی تصریح کرد: دولت‌ها همانقدر که موظف هستند زیرساخت‌های جامعه را فراهم کنند تا برقراری عدالت در زمینه‌های مختلف شکل گیرد و مردم بتواند آزادانه زندگی و انتخاب کنند. در امر معنویت هم این زیرساخت‌ها باید فراهم شود.

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه هیچ حکومت دینی با اجبار معنویت را در جامعه ایجاد کند گفت: در مقابل تا دین‌داری یک دولت ضعیف می‌شود فرصت‌هایی داده می‌شود به کسانی که با فریب شروع به کاستن معنویت در جامعه می‌کنند.

وی ادامه داد: خیلی‌ها در جهان به اسم آزادی و حقوق بشر با تدابیر صهیونیستی تدبیر می‌کنند برای اینکه معنویت را در جوامع انسانی کاهش دهند؛ چرا که تسلط صهیونیست‌ها تنها در اثر کاستن معنویت پدید می‌آید. بلایی که بر سر جوامع مسیحی آوردند بر سر جوامع اسلامی هم می‌خواهند بیاورند.

پناهیان با بیان اینکه در کشور ما تعداد فراوانی از شبکه‌های ماهواره‌ای را گسیل داشته‌اند تا معنویت را بکاهند، خاطرنشان کرد: همین نقشه‌ها را در کشورهای مسیحی اجرا کرده‌اند و نتایج شوم آن پیداست. سال گذشته در فرانسه یکی از بزرگترین تظاهرات طول تاریخ برگزار شد و حرفشان این بود که ما نیاز به حقوق خودمان در موضوع خانواده داریم و ما حق داریم پدر و مادر خودمان را بشناسیم. یعنی کار را در قوانین به جایی رسانه‌اند که مردم این کشور می‌گوید ما حق داریم بدانیم پدرمان چه کسی است. ساختارهای جامعه اجازه نمی‌دهد طرف بداند پدر و مادرش کیست.

وی افزود: اندیشمند فرانسوی کتاب هفتصد جلدی را به من داد و گفت وضع امروز فرانسه از لحاظ بی‌بند و باری کاملاً طراحی شده دست صهیونست‌هاست و مردم فرانسه این را نمی‌خواستند و بر اساس یک تفکر و فرهنگک به دست نیامده. این فقط اسنادی است که ثابت می‌کند وضع فرهنگی امروز فرانسه طراحی شده دست صهیونست‌هاست.

پناهیان با بیان اینکه دولت‌ها نمی‌توانند نسبت به رشد فرهنگی معنوی جامعه بی‌تفاوت باشند تصریح کرد: اگر این‌طور باشد این مساوی با همدستی با ظمالمان است. کما اینکه در امور دیگر نمی‌توانند بی‌تفاوت باشند. مگر دولت می‌تواند در قبال دزدها بی‌تفاوت باشد؟!در برابر دزدهای معنویت هم همینطور است و حکومت نمی‌تواند در برابر آن‌ها بی‌عکس‌العمل باشد.

وی ادامه داد: در جامعه ما دولت اسلامی از نظر فرهنگی هنوز به رشد کافی نرسیده که همانگونه که جلوی تولید غذای فاسد را می‌گیرد، جلوی محصول مسوم فکری- فرهنگی را هم بگیرد. گاهی مشاهده می‌کنیم فیلم سینمایی فاسد تولید می‌شود و فرزندان ما از آن استفاده می‌کنند. پدر و مادر نمی‌تواند ۲۴ ساعته فرزندان خود را چک کنند که از چه غذای فرهنگی استفاده می‌کنند؛ این وظیفه حکومت است که جلوی تولید چنین محصولاتی را بگیرد. جاهایی مثل وزارت فرهگ و ارشاد باید این غذاهای مسموم را کنترل کند. اگر حکومتی بگوید کنترل نمی‌کند عین است که بگوید من دزدی‌ها را کنترل نمی‌کنم.

پناهیان ادامه داد: معنای حساسیت در امور معنوی این نیست که حکومت، کسی را به زور وادار به عبادت و معنویت کند. ابداً این‌طور نیست؛ همینکه زمینه ایجاد شود و جلوی فریب‌کاری و دغل‌کاری را بگیرند کافی است. هیچ وقت نمی‌شود کارگردانی را واردار کرد فیلم خوب بسازد، امّا می‌شود از تولید فیلم بد جلوگیری کرد. مردم را هم نمی‌شود وادار کرد فلان فیلم را ببینند؛ بلکه فیلم باید هنرمندانه باشد تا مردم ببینند. امّا مسئولین می‌توانند جلوی فیلم‌هایی که زیرپوستی زیرآب فرهنگ ما می‌زنند بگیرند.

وی با بیان اینکه حاکمیت ما در ارتباط با جلوگیری از تولید محصولات فرهنگی مسموم ضعیف است، تصریح کرد: متأسفانه هنوز محصولات فرهنگی نامناسبت به سهولت به دست مردم می‌رسد.

کارشناس مسائل دینی ضعف زیرساخت‌های فرهنگی را مورد اشاره قرار داد و گفت: حوزه و دانشگاه هر دو در این زمینه مقصر هستند.

پناهیان با اشاره به آیه شریفه «الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّکاةَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنکَرِ ۗ وَلِلَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ» گفت: اگر معنویت در جایگاه مناسبی قرار نداشته باشد، از لحاظ اقتصادی هم نمی‌شود جامعه را اصلاح کرد.

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه چه دلیلی دارد که ما افراد را تا هجده سالگی دانش‌آموز و کودک تلقی می‌کنیم، اظهار داشت: برخی‌ها هم می‌خواهند پای قانون را وسط بیارند و ازدواج افراد زیر هجده سال را جرم تلقی کنند. این نهایت نفهمیدن دین است.

وی با بیان اینکه انسان از چهارده پانزده سالگی مکلف می‌شود و رشد معنوی‌اش آغاز می‌شود: گفت: امام صادق (ع) می‌فرماند اگر کسی تا هجده سالگی عمر کرد کافی است که در معنویت به حد کمال برسد. اصلاً این‌طور نیست که برای رشد معنویت تا چهل سالگی زمان نیاز باشد.

استاد حوزه ادامه داد: فرد هفده ساله می‌تواند والی یمن شود، امّا بسیاری از مسئولینی که حاضر نیستند میز خودشان را رها کنند در همین سنین کم مسئولیت گرفته‌اند ولی الان هفده هجده ساله‌ها را پشت نیمکت‌ها می‌نشانند و به آن‌ها دانش‌آموز می‌گویند.

پناهیان نیش و کنایه برخی مسئولین نسبت به امور دینی را تقبیح کرد و افزود: همواره کنایه و تمسخر، بازار دارد و به حق هم ضربه می‌زند. مسخره‌کنندگان ستون‌های اصلی دین، حکم‌شان اعدام است؛ مثل سلمان رشدی. کسی نباید دین را مسخره کند.

وی رونق معنویت در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: تعداد نمازخوان‌ها در دانشگاه‌ها رو به افزایش است و معمولاً مسجد دانشگاه‌ها از نمازخوان‌ها پر است. این رشد، بدون اجبار حاصل شده است. اخیراً جریان‌هایی در کشور راه افتاده است و کانون‌های فرهنگی، از مردم پول می‌گیرند تا کلاس‌های معرفتی برای آن‌ها بگذارند. مردم هم استقبال خیلی خوبی می‌کنند. یعنی مردم همانطور که پول می‌دهند تا فرزنشان را در کلاس زبان بگذارند، هزینه می‌کنند تا معارف دینی را فرا گیرند.

وی افزود: با اینکه رشد معنوی در جامعه ما حاصل شده ولی در برخی زمینه‌ها نقص داریم. هنوز جلوی تولید مواد فرهنگی و فکری فاسد را به خوبی نتوانسته‌ایم بگیریم و کاملاً هم معلوم است تولید برخی از این محصولات، رندانه است و به دنبال متلاشی کردن خانواده‌هاست.

سخنران پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران، یکی دیگر از امکانات رشد معنویت در جامعه را زندگی خود مسئولان دانست و گفت: مردم به مدیران جامعه شبیه‌تر هستند تا به پدر و مادرهایشان. متأسفانه بحث‌های اخلاقی در حوزه در این زمینه زیاد بسط پیدا نکرده. توقع می‌رفت چند جلد کتاب در این زمینه منتشر می‌شد.

پناهیان با بیان اینکه مؤثرترین عامل تربیت در جامعه، وضعیت فکری و روحی مسئولان جامعه است، تصریح کرد: اگر یک مسئول نسبت به معنویت بی اعتنا باشد هزاران موعظه اثر ندارد و در مقابل، اگر یک مسئول زاهد و مخلص سر کار باشد نیازی به هزاران کلاس اخلاق نیست. در دوران حکومت امام زمان (عج) هم خواهیم دید.

وی خاطرنشان کرد: مسئولین کشور در زمان امام زمان (ع) آنقدر مقدس و خوب هستند که مردم خاک کف پای آن‌ها را به تبرک برمی‌دارند. چرا نباید استاندار و وزرا و نمایندان مجلس ما در چشم مردم این‌طور باشند؟ جامعه اسلامی این‌طور است و مسئولان بایند طوری باشند که اگر مردم بچه‌هایشان مریض شد، به مسئولان التماس دعا بگویند.

پناهیان با بیان اینکه فردی که در اوج معنویت و تقوا نیست چرا باید به عرصه سیاست وارد شود، تصریح کرد: چنین مسئولی جامعه را هلاک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ائمه جمعه قبل از همه، وزرا و وکلا را سفارش به تقوا می‌کنند بعد ما مردم عادی را، چون اهمیت معنویت و تقوا در مسئولان با مردم عادی قابل مقایسه نیست. اگر کسین نمی‌تواند زیاد با تقوا باشد اصلاً نباید وارد مدیریت شود.
  منبع: فارس کپی متن خبر برچسب ها: پناهیان نماز جمعه

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: پناهیان نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۷۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه، دو ، یک «آشپز شو»

  برنامه‌ای که درقالب یک جشنواره به معرفی سوغات وغذاهای بومی ومحلی شهرها و استان‌های کشورمان پرداخت. از ویژگی‌های این برنامه طبخ غذاهای محلی در فضای استودیویی تولید برنامه بود.همچنین حضور کارشناس طبخ غذا از همان استان و آموزش پخت غذا بیننده شبکه نسیم را پای تلویزیون نشاند که تا پایان برنامه آن را دنبال کند.‌آشپز شو برنامه‌ای است که با هدف آشنایی بینندگان بافرهنگ غذاهای محلی مناطق مختلف کشور‌مان تولید شد.درواقع این برنامه مسابقه‌ای است که به بهانه آن، شرکت‌کنندگان در مسابقه با پخت غذاهای محلی منطقه خود با یکدیگر به رقابت می‌پرداختند و به‌نوعی می‌توان گفت که این برنامه در کنار ساختار رقابتی، به معرفی فرهنگ غذاهای محلی مناطق مختلف ایران پرداخت وتلاش کرد برنامه‌ای سرگرم‌کننده و مفید برای اوقات فراغت مخاطبان شبکه نسیم رسانه ملی هم‌باشد.رامین کرم یزدی، تهیه‌کننده برنامه درگپ و گفتی با ما درباره تولید و پخش این برنامه توضیحاتی داد که می‌خوانید. 
   
مسابقه آشپزی ایرانی
آشپزی از آن دست موضوعات جذاب است که هم آثار نمایشی حول محور آن ساخته شده و هم‌پایه مسابقه و برنامه‌های رقابتی قرار‌گرفته است. رامین کرم یزدی، تهیه‌کننده برنامه « آشپز شو‌» شبکه نسیم در خصوص هدف از تولید این برنامه به «جام‌جم» می‌گوید‌: ‌آشپز شو در ابتدا یک ایده و فکر خام بود که طبق نظر جمعی برای پوشش تصویری جشنواره مردمی « آرمان و شهر رمضان » در نظر گرفته شده بود اما همین ایده خام، جرقه‌ای در ذهن‌مان ایجاد کرد که وقتی این جشنواره قرار است به معرفی سوغات و دست‌سازه و غذاهای محلی کشورمان‌(‌ایران‌) بپردازد چرا ما هم یک برنامه هیجانی در قالب مسابقه نداشته باشیم لذا تصمیم براین شد که برنامه‌ای تحت عنوان ‌آشپز شو‌ تولید شود. 
     
هرشب همراه با یک استان 
در این برنامه هر شب غذای یک استان معرفی شد.  کریم یزدی در این باره می‌گوید: برای این‌که این برنامه همراه با جذابیت باشد تصمیم گرفتیم هرشب یک استان‌ یا شهرستان به همراه کارشناس آشپزی آن شهر و استان مهمان برنامه آشپز شو باشند و یک غذا را برای شرکت‌کنندگان برنامه معرفی کنند تا شرکت‌کنندگان در مسابقه آن غذا را در همان محل دکور برنامه که در پارک لاله قرار داشت، طبخ کنند و در واقع هدف اصلی ما در مرحله اول آشنایی ویژه‌تر و پررنگ‌تر فرهنگ غذا در ماه مبارک رمضان و عید نوروز بود و از طرفی هم ایجاد یک فضای شاد در بین حاضران در این برنامه در پارک لاله و بیننده‌های شبکه نسیم که به لطف الهی رقم خورد و بازتاب خوبی داشت. 
   
در ۲۳ قسمت آشپزشو 
تولید برنامه آشپز شو‌ از۲۶‌اسفند ماه۱۴۰۲ آغازشد.این برنامه ۲۳‌قسمت است.آخرین قسمت برنامه ۲۲فروردین۱۴۰۳ ضبط‌ شد. کریم یزدی توضیح می‌دهد: از ویژگی‌های برنامه‌ آشپز شو‌ آشنایی مخاطبان با فرهنگ و آداب و رسوم اقصی نقاط کشورمان است؛ در این برنامه علاوه بر پلاتوهای محتوایی که مجریان آن را ارائه می‌دهند، بیشتر در زمینه شناخت مخاطبان از اسم، تاریخ و آداب و رسوم مختلف شهر مهمان هم تلاش کردیم و شرکت‌کنندگان در فواصل مختلف و مراحل مختلف به طبخ غذا پرداخته و با هم رقابت می‌کردند و از طرفی برای انرژی بیشتر و هیجان مسابقه، بخش بازی چالشی را طراحی کردیم که با حضور شرکت‌کنندگان انجام می‌شد و در امتیاز‌بندی آن گروه تأثیر داشت.  وی می‌افزاید: همچنین در فواصل مختلف برنامه ‌آشپز شو‌ از خوانندگان محلی که مربوط به همان استان مهمان بوده، دعوت کردیم و یکی، دو موزیک ویدئو در همان فضای برنامه ضبط کردیم که به صورت پلی‌بک پخش شده‌اند. 
   
جذابیت با اقوام ایرانی 
تهیه‌کننده برنامه عنوان می‌کند: چون برنامه ما هرشب متعلق به یک استان بود طبیعتا کارشناس آشپزی و خواننده برنامه از همان شهر حضور پیدا می‌کردند اما شرکت‌کنندگان بیشتر به صورت فراخوانی و بعضا از افراد حاضر در پارک لاله تهران بودند که از طریق سامانه پیامکی ما، برای حضور در مسابقه‌ آشپز شو‌ ثبت می‌کردند، همین تنوع شرکت‌کننده باعث شد که ما بعضی شب‌ها چندین اقوام مختلف از ایران را با هم روی صحنه داشته باشیم اعم از لرزبان، ترک زبان، گیلک زبان و ... که این امر جذابیت بیشتری به برنامه‌ آشپز شو‌ می‌داد و فضا را پویا‌تر و شادتر نشان می‌داد. 
   
اهمیت به غذاهای بومی 
این تهیه‌کننده درباره نقطه تمرکز برنامه بیان می‌کند: بیشتر تلاش ما در آشپز شو‌ انتقال فرهنگ و آشنایی بیشتر مردم از غذاهای بومی ایران بود و باید به این نکته هم اشاره کنم که گر چه ما در کنار پرداختن به غذاهای محلی‌ ایران در حوزه کشورهای مسلمان هم موفق شدیم دو برنامه را به کشورهای هندوستان و فلسطین اختصاص دهیم اما در کل هدف برنامه آشپز شو، شناخت بیشتر کشورمان در زمینه‌ای متفاوت و کمتر کار شده غذا و خوراک محلی از دریچه تلویزیون بود که موفق شویم فرهنگ غذا و آداب و رسوم آن را در ایران برای مخاطبان به نمایش بگذاریم.کرم‌ یزدی همچنین ادامه می‌دهد: سعی کردیم از حوزه آشپزی خیلی دور نباشیم و در امتیازهایی که سرآشپز قرار بود به گروه‌ها اختصاص دهد، استانداردهای اصلی این حیطه را هم رعایت کردیم مثل تمیزی میز کار، رعایت اصول بهداشتی شرکت‌کننده‌ها در حین مسابقه، سرعت عمل، چیدمان نهایی غذا و مزه غذا که به درستی در این برنامه انجام‌شد. ‌

آمادگی تولید فصل‌های بعدی 
کرم یزدی می‌گوید: فصل اول برنامه‌ آشپز شو‌ که روی آنتن شبکه نسیم سیما رفت، مخاطب‌پسند بود و استقبال خوبی از این برنامه شد و چنانچه درخواستی از سوی مدیران شبکه و رسانه ملی مبنی بر تولید فصل‌های بعدی به ما اعلام شود، آمادگی تولید فصل‌های بعدی را هم داریم، چرا که از بازخوردهای مثبتی که از سوی مردم نسبت به این برنامه داشتیم ما را دلگرم و امیدوار کرد تا بتوانیم فصل‌های بعدی‌ آشپز شو‌ را بسازیم.گفتنی است که رامین کرم یزدی به‌عنوان تهیه‌کننده تلویزیونی تولید آثاری چون ‌« ویتأمین خ» و «هاونگ‌» (‌شبکه نسیم‌) و برنامه‌ « مادر کودک» (‌شبکه سلامت سیما) را در کارنامه هنری خود دارد. 

دیگر خبرها

  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • ۸ نفر از اعضای یک خانواده با قارچ مسموم شدند
  • سردار رادان: مقابله با بی‌حیایی و بی‌عفتی در جامعه امری خطیر، حساس و غیرقابل بازگشت است
  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی