Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@14:04:05 GMT

تسهیلات رفاهی کارگران پارسال 73 درصد کم شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۰۶۰۴

آمارها نشان می دهد وضعیت رفاهی کارگران در سال 1397 نسبت به سال قبل از آن 73.8 درصد افت کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، براساس آمارهای منتشر شده توسط سازمان تامین اجتماعی یک میلیون و 177 هزار و 273 کارگر در سال 1396 تسهیلات رفاهی دریافت کردند که این رقم پارسال به 308 هزار و 702 کارگر رسید. فصل هشتم قانون کار به خدمات رفاهی کارگران اشاره دارد و ماده 147 این قانون، دولت را مکلف می کند خدمات بهداشتی و درمانی برای کشاورزان و کارگران مشمول این قانون و خانواده های آنها فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین براساس مواد دیگر این قانون، کارفرما موظف است خدمات رفاهی برای کارگران فراهم کند. بر این اساس بیمه کردن کارگر، تامین خانه های شخصی مناسب، تامین وسایل نقلیه مناسب، تامین سه نوبت غذای کارگران در کارگاه های موقت، ایجاد محل مناسب ورزشی، حمام و سرویس های بهداشتی از جمله خدمات رفاهی است که باید ارائه شود. مقایسه ها نشان می دهد که سال 1397 در خوزستان 123 هزار و 951 کارگر تسهیلات رفاهی دریافت کردند که بالاترین رقم در بین دیگر استان ها است و کمترین رقم مربوط به استان چهارمحال و بختیاری با 93 کارگر است. در پایتخت که به باور بسیاری، کارگران در آن به لحاظ شغلی و رفاهی وضعیت بهتری دارند سال گذشته سه هزار و 200 کارگر تسهیلات رفاهی دریافت کردند.

تعیین دستمزد کارگری در هفت سال گذشته
براساس ماده 41 قانون کار، حداقل دستمزد کارگری براساس نرخ تورم و با توجه به هزینه زندگی یک خانوار کارگری مشخص می شود. بررسی ها نشان می دهد که قبل از سال 1393 افزایش حداقل دستمزد از نرخ تورم کمتر بوده است. برای نمونه در سال 1393 حداقل دستمزد اعلامی 608 هزار و 910 تومان بود که در مقایسه با نرخ 32.1 درصدی نرخ تورم 25 درصد رشد داشت. از سال 1393 تا 1396 افزایش حداقل دستمزد از نرخ تورم پیشی می گیرد در واقع در حالی که نرخ تورم در سال 93، 14.8 درصد بود دستمزد رشد 25 درصدی داشت و در سال 94 نیز با وجود نرخ تورم 11.3 درصدی حقوق 17 درصد رشد یافت. همچنین در سال های 95 و 96 به ترتیب نرخ تورم تک رقمی 6.8 و 8.2 را تجربه کردیم و دستمزد کارگران نیز به ترتیب 14 و 14.5 درصد افزایش یافت. سال گذشته نرخ تورم دو رقمی شد (26.9) و برابر آمار افزایش حداقل دستمزد با 19.5 درصد از نرخ تورم جاماند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۰۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است


به گزارش تابناک، امسال حداقل دستمزد کارگران در سیصد و بیست و نهمین نشست شورای عالی کار تعیین شد؛ هر چند به امضا نمایندگان جامعه کارگری نرسید.

در سال جدید و پس از فروکش کردن فضا ملتهب تعیین حداقل دستمزد، قرار شد در نخستین جلسه شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳، با تغییراتی در مصوبه مانند افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن و نیز افزایش یک درصد به ۲۲ درصد سایر موارد، مصوبه تعیین حداقل دستمزد به امضا جامعه کارگری نیز برسد.

در این راستا دولت اصرار داشت نمایندگان جامعه کارگری کل مصوبه را امضا کنند اما نمایندگان جامعه کارگری تاکید دارند تنها افزایش حق مسکن به امضا برسد. در نتیجه عدم توافق نمایندگان دولت و جامعه کارگری در شورای عالی کار، اعمال تغییرات را منتفی کرد.

گفتنی است؛ حداقل دستمزد کارگران در سیصد و بیست و نهمین نشست شورای عالی کار مبلغ ۸ میلیون و ۲۰۸ هزار تومان تعیین شد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی وزارت کار از تغییر لایحه تعیین دستمزد کارگران
  • تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت
  • «سقف‌گذاری برای اجاره‌بها» به قانون تبدیل شد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»