Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@21:15:55 GMT

حدیث روز/ سخن رسول خدا(ص) پس از پیدا شدن کشته‌ای مومن

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۲۲۴۹

حدیث روز/ سخن رسول خدا(ص) پس از پیدا شدن کشته‌ای مومن

رسول خدا صلی الله علیه وآله بعد از باخبر شدن از کشته شدن یک مومن و معلوم نشدن قاتل وی نسبت به این مسألۀ موضع سختی گرفتند.

مشرق- مجالس مفید: بسندش تا ابو سعید خدری آورده است که در زمان رسول خدا (صلّی اللّه علیه و آله) کشته‌ای یافته شد و آن حضرت خشمگین بدر آمد تا بالای منبر شد و خدا را ستود و سپاس گفت و آنگه فرمود:

یک مسلمانی کشته شده و کشنده دانسته نشده و معلوم نمی‌شود چه کسی او را کشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسم به آن که جانم به دست او است اگر همه اهل آسمان‌ها و زمین بر کشتن مؤمنی شریک شوند و یا بدان رضایت داشته باشند خداوند همه را به آتش دوزخ وارد می‌کند.

سوگند به آن که جانم به دست او است، کسی از روی ستم به کسی تازیانه نزند مگر اینکه فردا در دوزخ بمانند آن تازیانه را خواهد خورد.

قسم به آن که جانم به دست او است کسی با ما اهل بیت دشمنی نمی‌کند، مگر آن که خدایش با صورت او را به آتش دوزخ سرازیر کند.

متن حدیث:

اَلْمَرَاغِیُّ عَنْ عَلِیِّ بْنِ سُلَیْمَانَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْحَسَنِ اَلنَّهَاوَنْدِیِّ عَنْ أَبِی اَلْخَزْرَجِ اَلْأَسَدِیِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْفُضَیْلِ عَنْ أَبَانِ بْنِ أَبِی عَیَّاشٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ إِیَاسٍ عَنْ أَبِی سَعِیدٍ اَلْخُدْرِیِّ قَالَ: وُجِدَ قَتِیلٌ عَلَی عَهْدِ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فَخَرَجَ مُغْضَباً حَتَّی رَقِیَ اَلْمِنْبَرَ فَحَمِدَ اَللَّهَ وَ أَثْنَی عَلَیْهِ ثُمَّ قَالَ یُقْتَلُ رَجُلٌ مِنَ اَلْمُسْلِمِینَ لاَ یُدْرَی مَنْ قَتَلَهُ وَ اَلَّذِی نَفْسِی بِیَدِهِ لَوْ أَنَّ أَهْلَ اَلسَّمَاوَاتِ وَ اَلْأَرْضِ اِجْتَمَعُوا عَلَی قَتْلِ مُؤْمِنٍ أَوْ رَضُوا بِهِ لَأَدْخَلَهُمُ اَللَّهُ فِی اَلنَّارِ وَ اَلَّذِی نَفْسِی بِیَدِهِ - لاَ یَجْلِدُ أَحَدٌ أَحَداً ظُلْماً إِلاَّ جُلِدَ غَداً فِی نَارِ جَهَنَّمَ مِثْلَهُ وَ اَلَّذِی نَفْسِی بِیَدِهِ لاَ یُبْغِضُنَا أَهْلَ اَلْبَیْتِ أَحَدٌ إِلاَّ أَکَبَّهُ اَللَّهُ عَلَی وَجْهِهِ فِی نَارِ جَهَنَّمَ.

"امالی مفید، مجلس بیست و پنجم، صفحه ۲۶۱"

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی بازار سکه و ارز اهل بیت حدیث روز سخن پیامبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در آستانۀ برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، انتشارات صهبا (مؤسسه ایمان جهادی) از کتاب «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد.

کتاب «حدیث مکارم اخلاق»، کتابی است اخلاقی، در شرح و تبیین حدیثی از امام صادق علیه‌السلام، که در آن ده صفت از صفات پیامبر اکرم را بیان کرده‌اند؛ یقین، قناعت، صبر، شکر، حلم، حسن اخلاق، سخاوت، غیرت، شجاعت، و مروّت. این کتاب دربردارندۀ متن جلساتی است که مقام معظّم رهبری در سال ۱۳۵۲ شمسی در مسجد کرامت مشهد داشته‌اند، و در آن جلسات این روایت را خوانده، و این صفات را شرح داده‌اند.

البته، برای تکمیل مباحثی که ضبط نشده بوده، و رفع نواقص جلسات، روایت‌هایی از احادیث دروس خارج فقه دوران رهبری معظّم‌له، به کتاب اضافه شده است. کتاب حدیث مکارم الاخلاق در یازده فصل و مطابق صفاتی که در حدیث ذکر شده تنظیم شده است.

لازم به توضیح است که انگیزۀ جمع‌آوری این کتاب از جانب مردم و مخاطبان ایجاد شد که با دل‌های پاک خود، طالب محصولی با محتوای اخلاقی از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حفظه‌الله بودند؛ این کتاب در ۳۹۰ صفحه، در قطع رقعی و با قیمت ۸۵ هزار تومان در فروشگاه اینترنتی انتشارات صهبا به نشانی www.sahba.ir و کتابفروشی‌های سراسر کشور موجود است و علاقه‌مندان می‌توانند برای خرید کتاب اقدام نمایند.
 
برشی از کتاب:
در روایات صادره از ائمۀ هدی علیهم‌السلام راجع‌به حلم خیلی تأکید شده. در قرآن کریم هم در مقام ستایشِ بعضی از بندگان شایسته و عظیم‌القدر، آنها به صفت حلم توصیف شدند، «اِنَّ اِبراهیمَ لَحَلیمٌ اَوّاهٌ مُنیبٌ». انسان با خودش فکر می‌کند که این حلم چیست و چرا این‌قدر در روایات و کلمات ائمۀ هدی صلوات‌الله‌علیهم که پیشوایان اخلاق و اندیشۀ بشری هستند، تأکید شده راجع‌به حلم، یا در قرآن به‌صورت صفتی برای ابراهیم خلیل‌الله ذکر شده. این انسان را وادار می‌کند که دنبال صفت حلم راه بیفتد در روایات و در لغت و در گفتار بزرگان، تا بالاخره دربیاورد که معنای این صفت چیست؟ آیا همین‌که مردم امروز به آن می‌گویند حلم، این است؟ حلم همین است؟

متأسفانه این صفت هم، این لغت هم، این مفهوم هم مثل واژه و مفهوم صبر یا قناعت یا شکر، در طول زمان تحریف شده. آنچه که ائمۀ ما علیهم‌السلام از آن تعریف کرده‌اند، آن چیزی است، آن‌که ما امروز به نام حلم می‌شناسیم، چیز دیگری است. نمی‌گویم که صددرصد باهم اختلاف دارند، اما پنجاه درصد باهم اختلاف دارند. حالا بنده این را عرض می‌کنم و در روایات درمی‌آوریم مطلب را، تصدیق و قضاوتش با شما عزیزان.۱۶/۱۱/۱۳۵۲

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • رسول خطیبی در یک قدمی مدیرعاملی تیم لیگ برتری
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • حدیث روز | جایگاه نیّت
  • از معلمان در سراسر استان کرمان قدردانی شد+ فیلم
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • تکریم زائران ایرانی در مدینه به خاطر حمله به اسرائیل
  • عکس/ حدیث نصب شده در دیدار امروز معلمان با رهبر انقلاب
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • حدیث روز | با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟