Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@01:36:44 GMT

لطفاً در شپیور جنگ نزنید

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۲۷۰۱

لطفاً در شپیور جنگ نزنید

صحبت دیروز و امروز نیست، از چندماه پیش برخی دوستان که به یمن فضای مجازی صاحب قلم شدند، چنان در تحلیل‌های خود علاقه‌مند به گستراندن سایه جنگ بر کشور هستند که مشخص نیست این شوق و علاقه ریشه در چه دارد. از روز چهارشنبه که جمهوری اسلامی به حق و بر اساس استناد به مفاد برجام اعلان نموده دوباره برخی فعالیت‌های هسته‌ای متوقف شده خود را آغاز خواهد کرد، شاهد رشد تحلیل‌های مبتنی بر جنگ و ایجاد رعب و وحشت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی نیاز نیست دور برویم، تاریخ 8 ساله دفاع مقدس را مروری کنیم کافی است. چه از جمهوری اسلامی خوشمان بیاید چه نیاید، ایران 98 قابل قیاس با ایران 59 در حوزه نظامی نیست. جنگ آمریکا با ایران چند روزه، چند ماهه و چند ساله نخواهد بود. چه برای جمهوری اسلامی کف بزنیم، چه نزنیم زیرساخت‌های ایران 98 با 59 قابل قیاس نیست. در یک جنگ طولانی هیچ آثاری از این زیرساخت‌ها نخواهد ماند. مثال زدن وضعیت عراق، سوریه و افغانستان برای ترساندن مردم نیست بلکه یادآوری واقعیت‌های منطقه است. در فردای جمهوری اسلامی هیچ گروهی دارای اکثریت نخواهد بود که بخواهد سرمذاکره با قدرت‌های خارجی بنشیند. هیچ آسایش و راحتی از دست گروه منافقین نخواهد بود. گروه منافقین خوب می‌داند یکبار دیگر از دایره قدرت بیرون بماند در خارج ایران نیز دیگر جایگاهی برای اپوزیسیون شدن سیستم جدید نخواهد داشت. پس این بار آنها به ترورهای 17000 نفره اکتفا نخواهند کرد.

اینجا صحبت از حرف حق است. حرف حق در روابط بین‌الملل درست است جایی ندارد، اما صحبت از حرف حق در داخل خانواده(ایران) مانعی ندارد. ایران، درست یا غلط، خوب یا بد، معاهده‌ای را در سطح بین‌المللی با شش قدرت جهانی به سرانجام رسانیده و تمامی تعهدات خود را انجام داده است. در این بین آمریکا یک‌سال قبل اقدام به خروج از برجام کرده و اخیراً نیز تحریم‌های جدیدی را اعمال کرده است که عملاً از برجام هیچ نامی باقی نمی‌ماند، با این حال همچنان مصر به این است که ایران باید به برجام متعهد باشد. پرسش اصلی این است ایران در قبال کدام تعهد باید همچنان متعهد باشد؟ اگر نیاز به مذاکره مجدد و تغییر برخی مفاد برجام هم بود این امر باید بعد از اتمام زمان توافق شده در برجام صورت می‌پذیرفت نه در سال اول برجام. دیوار بلند بی‌اعتمادی دو طرف باید با متعهد بودن به برجام از بین می‌رفت نه در اظهارنظرها.

تضاد اصلی آمریکا با ایران نه به‌خاطر جمهوری اسلامی، انرژی هسته ای، حقوق بشر، تروریسم و... بلکه نفوذ ایران در منطقه است، چرا که سیاستمداران آمریکایی خود بهتر می‌دانند که پیگیری حقوق بشر، انرژی هسته‌ای، مبارزه با تروریسم از سوی کشوری که تنها استفاده کننده بمب اتمی در جهان بوده و بیشترین تسلیحات هسته‌ای را در اختیار دارد، بیشترین جنگ‌ها را از زمان رشد دموکراسی در جهان داشته است، بیشتر بازی با افکار عمومی است تا ادعاهای واقعی. بنابراین آمریکا به دنبال انتقام‌جویی از کشوری است که از 40 سال پیش وارد دایره قدرت او در منطقه شده است.

بعید است آمریکا در دوره ترامپ با ایران وارد جنگ شود چون سیاست‌هایش دقیقاً استوار بر سیاست‌های هزینه و فایده است. او وارد جنگ با کشوری نخواهد شد که قدرت وسعت دادن به دامنه جنگ در کل غرب آسیا را دارد که به تبع آن هزینه‌های بی‌شماری را متحمل‌اش خواهد کرد. اینکه گفته شود عربستان یا امارات جنگ نیابتی با ایران خواهند داشت یا هزینه‌های آن را پرداخت خواهند کرد، این حالت اتفاقا بهترین گزینه برای ایران خواهد بود، ایران وارد جنگ با کشورهایی می‌شود که با آنها نزدیکترین فاصله جغرافیایی را دارد و این جنگ برای ایران موفقیت‌های بیشتری خواهد داشت تا جنگ احتمالی با آمریکا که نه مرز مشترکی دارد و نه فاصله کم.

ایران به اعتبار تئوری بازدارندگی دارای حق انرژی هسته ای، موشک‌های دوربرد و آخرین تکنولوژی‌های جنگی است. در حالی که کشورهای همسایه او همچون پاکستان، روسیه دارای بمب اتمی بوده، یا کشورهایی همچون عربستان و امارات بیشترین خرید سالیانه تسلیحات نظامی منطقه را دارند، سیر کردن در فضای گفتمانی در روابط بین‌الملل، آرمان‌گرایی محض است به ویژه آن زمانی که تمام آرمان‌هایت را نشانه رفته‌اند. برای وارد نشدن کشورهای دیگر به باشگاه هسته‌ای کشورهای جهان، گام اول دوری کردن پنچ عضو دایم شورای امنیت از تسیلحات هسته‌ای است، نه مانع شدن برای فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورهای دیگر که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای فعالیت می‌کنند.

رحمت مهدوی

دانش‌آموخته علوم سیاسی

منبع: ایکنا

کلیدواژه: برجام ترامپ جنگ انرژی هسته ای جنگ نیابتی نفوذ منطقه ای روابط بین الملل هزینه فایده بازدارندگی ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است

بهزاد شیری مدیر عامل بانک با بیان اینکه در سال جهش تولید با مشارکت مردم، شعار پست بانک ایران را «سرمایه انسانی هسته اصلی توسعه بانک است» اعلام کرد وگفت: باید تمامی واحد‌ها در همه ابعاد اعم از تسهیل امور، کاربری کمتر در واحد‌های عملیاتی، توجه به معیشت و آموزش سرمایه انسانی به عنوان برنامه محوری در بانک توجه کنند تا تحول بنیادین و امیدآفرین در بانک شکل بگیرد.

به نقل از اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران، شیری در جلسه ارزیابی عملکرد فروردین ماه برنامه پایش و پویش بانک که عصر روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال جاری در سالن ساختمان آموزش بانک برگزار شد، با بیان اینکه صورت‌های مالی پست بانک ایران جز اولین بانک‌هایی بود که پیش نویس آن برای بررسی به حسابرس ارائه و در کدال بارگذاری شده است، تصریح کرد: مجامع عادی و فوق العاده را در پیش داریم و سعی می‌شود در ماه آتی برگزار شود.

مدیرعامل بانک با بیان اینکه اعداد و رقم در بانک بسیار مهم است، ولی از آن مهم‌تر تجزیه و تحلیل اعداد و تبدیل آن به دانش است، ادامه داد: باید اطلاعات را با کمترین اعداد تجزیه و تحلیل کنیم تا بدانیم مشکلات در کجاست و برای رفع آن‌ها اقدام کنیم.

شیری با بیان اینکه اگر همه استان‌ها از ابتدای سال به صورت متوازن با یک رقم ثابت رشد منابع داشته باشند تا پایان سال ۱۰۰ درصد هدف برنامه پایش و پویش خود را محقق می‌کنند، گفت: در این صورت ۵۵٫۵ درصد از وزن کل کارنامه استان خود را بدست آورده است و در پس زمینه آن، توجه بیشتر به معیشت همکاران قرار دارد تا پرداختی بیشتری به آنان داشته باشیم.

وی با تاکید بر حوزه مصارف بانک افزود: مقایسه فروردین امسال طی سه سال گذشته نشان می‌دهد، نسبت مطالبات بانک به بالاترین رقم متناظر خود رسیده است و باید بر اساس برنامه این نسبت مدیریت و به روال منطقی و بهینه قبلی بر گردد.

شیری روند صدور ضمانتنامه‌ها در بانک را طی دو سال گذشته افرایشی توصیف کرد و گفت: دو سال گذشته بستر زمان خوبی برای بانک بود که کار را جلو ببریم و برخی موضوعات را تسهیل کردیم و این امر به فرهنگ سازمانی و بانکی تبدیل شده و در حمایت مالی واحد‌های تولید بسیار موثر بوده است.

مدیرعامل بانک بخش ارزی را یک واحد بدون رقابت با سایر بانک‌های هم تراز دانست و تصریح کرد: وقتی یکی از شعب بانک به اندازه تمام یک بانک کشور خدمات ارزی ارائه کرده است این مسئله قابل تقدیر است. اما حوزه توزیع متوازن در استان‌ها و شعب مورد انتظار است و باید آن را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!