Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@23:18:09 GMT

لطفاً در شپیور جنگ ندمید

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۲۷۷۵

لطفاً در شپیور جنگ ندمید

صحبت دیروز و امروز نیست، از چندماه پیش برخی دوستان که به یمن فضای مجازی صاحب قلم شدند، چنان در تحلیل‌های خود علاقه‌مند به گستراندن سایه جنگ بر کشور هستند که مشخص نیست این شوق و علاقه ریشه در چه دارد. از روز چهارشنبه که جمهوری اسلامی به حق و بر اساس استناد به مفاد برجام اعلان نموده دوباره برخی فعالیت‌های هسته‌ای متوقف شده خود را آغاز خواهد کرد، شاهد رشد تحلیل‌های مبتنی بر جنگ و ایجاد رعب و وحشت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی نیاز نیست دور برویم، تاریخ 8 ساله دفاع مقدس را مروری کنیم کافی است. چه از جمهوری اسلامی خوشمان بیاید چه نیاید، ایران 98 قابل قیاس با ایران 59 در حوزه نظامی نیست. جنگ آمریکا با ایران چند روزه، چند ماهه و چند ساله نخواهد بود. چه برای جمهوری اسلامی کف بزنیم، چه نزنیم زیرساخت‌های ایران 98 با 59 قابل قیاس نیست. در یک جنگ طولانی هیچ آثاری از این زیرساخت‌ها نخواهد ماند. مثال زدن وضعیت عراق، سوریه و افغانستان برای ترساندن مردم نیست بلکه یادآوری واقعیت‌های منطقه است. در فردای جمهوری اسلامی هیچ گروهی دارای اکثریت نخواهد بود که بخواهد سرمذاکره با قدرت‌های خارجی بنشیند. هیچ آسایش و راحتی از دست گروه منافقین نخواهد بود. گروه منافقین خوب می‌داند یکبار دیگر از دایره قدرت بیرون بماند در خارج ایران نیز دیگر جایگاهی برای اپوزیسیون شدن سیستم جدید نخواهد داشت. پس این بار آنها به ترورهای 17000 نفره اکتفا نخواهند کرد.

اینجا صحبت از حرف حق است. حرف حق در روابط بین‌الملل درست است جایی ندارد، اما صحبت از حرف حق در داخل خانواده(ایران) مانعی ندارد. ایران، درست یا غلط، خوب یا بد، معاهده‌ای را در سطح بین‌المللی با شش قدرت جهانی به سرانجام رسانیده و تمامی تعهدات خود را انجام داده است. در این بین آمریکا یک‌سال قبل اقدام به خروج از برجام کرده و اخیراً نیز تحریم‌های جدیدی را اعمال کرده است که عملاً از برجام هیچ نامی باقی نمی‌ماند، با این حال همچنان مصر به این است که ایران باید به برجام متعهد باشد. پرسش اصلی این است ایران در قبال کدام تعهد باید همچنان متعهد باشد؟ اگر نیاز به مذاکره مجدد و تغییر برخی مفاد برجام هم بود این امر باید بعد از اتمام زمان توافق شده در برجام صورت می‌پذیرفت نه در سال اول برجام. دیوار بلند بی‌اعتمادی دو طرف باید با متعهد بودن به برجام از بین می‌رفت نه در اظهارنظرها.

تضاد اصلی آمریکا با ایران نه به‌خاطر جمهوری اسلامی، انرژی هسته ای، حقوق بشر، تروریسم و... بلکه نفوذ ایران در منطقه است، چرا که سیاستمداران آمریکایی خود بهتر می‌دانند که پیگیری حقوق بشر، انرژی هسته‌ای، مبارزه با تروریسم از سوی کشوری که تنها استفاده کننده بمب اتمی در جهان بوده و بیشترین تسلیحات هسته‌ای را در اختیار دارد، بیشترین جنگ‌ها را از زمان رشد دموکراسی در جهان داشته است، بیشتر بازی با افکار عمومی است تا ادعاهای واقعی. بنابراین آمریکا به دنبال انتقام‌جویی از کشوری است که از 40 سال پیش وارد دایره قدرت او در منطقه شده است.

بعید است آمریکا در دوره ترامپ با ایران وارد جنگ شود چون سیاست‌هایش دقیقاً استوار بر سیاست‌های هزینه و فایده است. او وارد جنگ با کشوری نخواهد شد که قدرت وسعت دادن به دامنه جنگ در کل غرب آسیا را دارد که به تبع آن هزینه‌های بی‌شماری را متحمل‌اش خواهد کرد. اینکه گفته شود عربستان یا امارات جنگ نیابتی با ایران خواهند داشت یا هزینه‌های آن را پرداخت خواهند کرد، این حالت اتفاقا بهترین گزینه برای ایران خواهد بود، ایران وارد جنگ با کشورهایی می‌شود که با آنها نزدیکترین فاصله جغرافیایی را دارد و این جنگ برای ایران موفقیت‌های بیشتری خواهد داشت تا جنگ احتمالی با آمریکا که نه مرز مشترکی دارد و نه فاصله کم.

ایران به اعتبار تئوری بازدارندگی دارای حق انرژی هسته ای، موشک‌های دوربرد و آخرین تکنولوژی‌های جنگی است. در حالی که کشورهای همسایه او همچون پاکستان، روسیه دارای بمب اتمی بوده، یا کشورهایی همچون عربستان و امارات بیشترین خرید سالیانه تسلیحات نظامی منطقه را دارند، سیر کردن در فضای گفتمانی در روابط بین‌الملل، آرمان‌گرایی محض است به ویژه آن زمانی که تمام آرمان‌هایت را نشانه رفته‌اند. برای وارد نشدن کشورهای دیگر به باشگاه هسته‌ای کشورهای جهان، گام اول دوری کردن پنچ عضو دایم شورای امنیت از تسیلحات هسته‌ای است، نه مانع شدن برای فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورهای دیگر که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای فعالیت می‌کنند.

رحمت مهدوی

دانش‌آموخته علوم سیاسی

منبع: ایکنا

کلیدواژه: برجام ترامپ جنگ انرژی هسته ای جنگ نیابتی نفوذ منطقه ای روابط بین الملل هزینه فایده بازدارندگی ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۲۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است

به گزارش قدس آنلاین، جواد کریمی‌ثابت صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهش‌ماه) در آیین آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای گفت: شاهد برگزاری نخستین کنفرانس هسته‌ای در سطح بین‌المللی و به‌صورت گسترده هستیم که این رویداد علمی با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.

رئیس انجمن هسته‌ای ایران درباره تعداد آثار ارائه شده به این کنفرانس عنوان کرد: بیش از ۵۰۰ مقاله در سطح علمی بسیار بالا را دریافت کردیم که از میان آن‌ها، ۴۲۰ مقاله توسط داوران پذیرفته شد.

وی افزود: در جریان این کنفرانس ۳ روزه، برنامه‌ریزی شده تا ۱۶ میزگرد و پنل تخصصی برگزار شود که در حوزه‌های گوناگون که تمام فعالیت‌های هسته‌ای را پوشش خواهند داد.

کریمی‌ثابت گفت: حدود ۱۰۰ سخنرانی علمی در قسمت‌های گوناگون ارایه می‌شود که در مجموع بیش از ۵۰ سخنران خارجی خواهیم داشت که به‌صورت مجازی و حضوری در کنفرانس سخنرانی حضور دارند و به ارایه آخرین دستاوردهای علمی خود می‌پردازند.


رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران تصریح کرد: نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ۴ بخش سخنرانی‌های علمی، پوسترها، میزگردها و پنل‌های تخصصی و نمایشگاه جانبی برگزار خواهد شد.

گفتنی است مراسم افتتاحیه سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، معاون وی، مدیران ارشد صنعت هسته‌ای، متخصصان داخلی و خارجی و ... عصر امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت‌ماه) در اصفهان برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد
  • واکنش گل محمدی به یک خبر: بحث تعهد در میان نیست/لطفا گمانه زنی نکنید
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق