Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مداح برتر اهل بیت (ع) گفت: حضرت رسول اکرم (ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرموند: «هذا شَهْرُ رَمَضَانَ» یعنی این ماه، ماه رمضان است و هرکس در این ماه مبارک پنج عمل را انجام دهد در پایان این ماه عزیز «خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَخُرُوجِهِ مِنَ الشَّهْرِ» یعنی با پایان و خروج از ماه رمضان از گناهانش خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یدالله بهتاش مداح برجسته کشور و پیرغلام حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در خصوص ورود به ماه مبارک رمضان گفت: برخی احادیث و روایات اهل بیت (ع) زمانی برای خود دارد که اگر از زمانش بگذرد کاربرد خاص خود را نخواهد داشت و به همین دلیل من ورود به ماه مبارک رمضان را با حدیثی مبارک از پیامبر اسلام (ص) آغاز می‌کنم.

وی در همین راستا ادامه داد: حضرت رسول اکرم (ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرموند: «هذا شَهْرُ رَمَضَانَ» یعنی این ماه، ماه رمضان است و هرکس در این ماه مبارک پنج عمل را انجام دهد در پایان این ماه عزیز «خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَخُرُوجِهِ مِنَ الشَّهْرِ» یعنی با پایان و خروج از ماه رمضان از گناهانش خارج می‌شود.

این پیر غلام حسینی در مورد عبور از ماه مبارک رمضان توسط افراد به شیوه‌های مختلف اذعان کرد: همه وارد ماه رمضان می‌شوند و همه از این ماه خارج می‌شوند، اما نکته مهم آنجاست که همه در این ماه قبول شده نیستند. ساده بگوییم، یک کلاس درس تشکیل می‌شود و همه سر یک ساعت وارد شده و همه سر یک ساعت خارج می‌شوند، حتی معلمان هم یکی هستند، اما در پایان سال همه قبول نمی‌شوند. تازه آن‌ها که قبول می‌شوند نمرات هم‌سطحی ندارد.

۱- روزه گرفتن

وی با اشاره به حدیث «حضرت محمد(ص)» درباره اعمالی که در ماه مبارک رمضان باعث بخشودگی گناهان می‌شود تاکید کرد: حضرت رسول اکرم (ص) می‌فرمایند شما اگر در این ماه عزیز پنج عمل را انجام دهید از گناهانتان پاک می‌شوید. در ابتدا حضرت می‌فرمایند «مَن صامَ نَهارَهُ» به این معنی که کسی که روزهایش را به روزه داری مشغول باشد، یکی از شرط‌های اولیه آمرزیده شدن در این ماه روزه گرفتن است، البته این در مورد بیماران و کسانی که کهولت سن دارند صدق نمی‌کند که البته برای آن‌ها هم قوانینی همچون کفاره وجود دارد. اما کسی که تنش سالم است باید روزه‌اش را بگیرد.

۲- شب زنده داری

ذاکر اهل بیت (ع) دومین شرط آمرزش در ماه رمضان را اینگونه توصیف کرد: سپس حضرت محمد (ص) دومین شرط آمرزیده شدن در ماه مبارک رمضان را «وَقامَ وِرداً مِن لَیْلهِ» به این معنا که مقداری از شب‌های ماه رمضان را به عبادت بپردازید و این شب‌ها با شب‌های دیگرتان فرق داشته باشد. البته دراین حدیث آمده که مقداری به عبادت بپردازید و به نحوی نباشد که در زندگی روزانه خود و کار‌های یومیه خللی ایجاد کند. مهم اندکی فرق داشتن بین شب‌های ماه مبارک رمضان با ماه‌های دیگر است.

وی در همین رابطه افزود: خواندن نماز شب، خوانش ادعیه مختلف از جمله همین کار‌هایی است که می‌توان در شب‌های ماه مبارک رمضان انجام داد. به خصوص بیدار شدن در سحر‌های ماه رمضان بسیار خوب است. ما به طرق مختلف دستور داریم که حتما سحر‌ها از خواب بیدار شویم حتی اگر نخواهی سحری بخوریم، پیامبر اکرم (ص) در همین راستا می‌فرمایند «إن الله تبارک و تعالى و ملائکته یصلون على المستغفرین و المتسحرین بالأسحار» یعنی خداوند و پیامبرش درود می‌فرستند بر کسانی که سحر‌ها از خواب بیدار شده و استغفار می‌کنند.

رئیس بسیج مداحان کشور در مورد آداب سحر در ماه مبارک رمضان افزود: رهبر معظم انقلاب با تاکید بر ثواب برخواستن در سحر فرموده‌اند که ما معمولاً روز‌ها به کار‌های زیادی مشغول هستیم و تمرکز کمتری داریم، اما این سحر ماه مبارک رمضان است که برایمان می‌ماند. شب‌های ماه مبارک رمضان شب‌های نشستن پای سریال‌های مناسبتی نیست آن هم وقتی که هر بار خواندن قرآن کریم بار‌ها ثواب بیشتری نسبت به سایر ماه‌های سال برای‌مان دارد.

وی درباره آداب افطار اضافه کرد: برخی می‌پرسند که اول افطار کنیم و بعد نماز بخوانیم و یا اول نماز بخوانیم و بعد افطار کنیم. در اینجا هم پیامبر اسلام (ص) تذکری داده اند که اگر قوی هستید مستحب است که ابتدا نماز بخوانید و بعد از آن افطار کنید. البته گا‌ها به صورت اخلاقی اگر مردم سر سفره منتظر شما باشند، اخلاق حکم می‌کند که آن‌ها را منتظر نگذارید.

۳- لقمه حرام نخورید

این مداح اهل بیت (ع) سومین شرط آمرزیده شدن در ماه مبارک رمضان را اینگونه شرح داد: پیامبر اکرم (ص) شرط سوم را «وَعَفَّ بَطْنَهُ وَفَرْجَهُ» می‌دانند یعنی مواظب باشید که لقمه حرام نخورید. اگر لقمه‌ای حرام بخوریم هرچه دعا و استغفار کنیم فایده‌ای ندارد پس باید حواسمان به این اتفاق هم باشد. دراین ماه سر هر سفره‌ای ننشینیم و هرغذایی هم نخوریم. مهم است که در ماه مبارک رمضان هم پاک خور باشیم و هم حلال خور باشیم.

۴- عفت دامن 

وی چهارمین شرط را داشتن «عفت دامن» اعلام کرد و ادامه داد: ما باید در این ماه پاکدامن باشیم. البته این شرط برای زن و مرد فرقی نداشته و باید در همه ماه‌ها رعایت شود، اما درماه رمضان باید بیشتر مراقب بود.

۵- نگه داشتن زبان

بهتاش پنجمین شرط آمرزیده شدن در ماه رمضان را سخت‌ترین دانست و خاطرنشان کرد: حضرت محمد مصطفی (ص) پنجمین شرط را «وَکَفَّ لِسَانَهُ» می‌دانند یعنی اینکه زبانتان را در ماه رمضان نگه دارید. یعنی در این ماه با زبانت دروغ نگو، غیبت نکن، دشنام نده، توهین نکن و هر کار بدی را با زبان و بیانت انجام نده. اگر مومن این پنج عمل را انجام دهد بدون شک در پایان ماه رمضان تمامی گناهانش بخشیده خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ماه رمضان ماه مبارک رمضان اعمال ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۳۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»

در جلسه‌ای که با حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر این شورا درباره گیرایی داستان «رستگاری» و استفاده از تکنیک‌های جدید جلوه‌های ویژه برای سریال‌های مناسبتی در ماه رمضان توضیحاتی ارائه داد و گفت: این سریال توانسته مردم را با سلایق مختلف پای تلویزیون بنشاند.

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با تمجید از محتوای سریال «رستگاری» عنوان کرد: صداوسیما ویترین متفاوتی را برای ماه رمضان تدارک دیده بود.

در این جلسه با هدایایی از  کارگردان، بازیگران و عوامل سریال «رستگاری» تقدیر شد.

«رستگاری» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مسعود ده‌نمکی ماه مبارک رمضان از شبکه دو سیما پخش شد.

در این اثر هنرمندانی همچون محمود پاک نیت، رضا استادی، پویا امینی، مهدی سلوکی، کاوه سماک باشی، حمید رضا هدایتی، رامین راستاد، نیما شاهرخ شاهی، رضا توکلی، حسن اسدی، محمدرضا رهبری، مالک سراج، افشین سنگ چاپ، رامبد شکر آبی، اکبر رحمتی، محمود مقامی، مختار سائقی، نفیسه روشن، سولماز حصاری، پوراندخت مهیمن، شیوا خسرومهر، پرنیا کربلایی، ساقی زینتی، المیرا ربیعی، عاطفه رحمان‌پور، حسنی قبادی، فریبا ترکاشوند، پریا انوری، ژاله درستکار، مونا افخمی، مهرسا فلاحیان، فرخنده فرمانی زاده و افسر ناصری ایفای نقش کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • ۶۹/۲ درصد ایرانیان، تلویزیون می‌بینند | شبکه 3، آی فیلم و شبکه یک؛ به ترتیب پربازدیدترین شبکه‌های تلویزیونی
  • جزئیات 2 سریال جدید تلویزیون ؛ معمایی و کمدی (+عکس)
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران