Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوترابی نماینده مردم نجف آباد با اشاره به اینکه دغدغه‌های امنیتی اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را می‌توان به‌طور مدبرانه‌ای حل و فصل کرد، گفت: سرخوردگی بزرگ‌ترین آسیب عدم اعطای تابعیت به این افراد است. ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات - اخبار اجتماعی -

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، به تشریح ابعاد اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو کمیسیون قضایی مجلس در باب اهمیت این موضوع گفت: به نظر بنده موضوع هویت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی و پدران غیر ایرانی، یکی از موضوعات مهمی است که در سال‌های اخیر باید مورد توجه قرار می‌گرفت. البته آمارها در خصوص این فرزندان متفاوت بوده و آمار دقیقی در دست نیست اما تخمین‌های کلی نشان از حدود یک میلیون نفر را دارد. پدران این افراد از عموم کشورهای دنیا و بیشتر کشورهای دارای مرز با ایران هستند که با زن‌های ایرانی ازدواج کرده‌اند اما اعطای تابعیت ایرانی به فرزندان آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود.

ابوترابی به مقایسه‌ قوانین ایران در این حوزه با سایر کشورهای جهان پرداخت و گفت: در کل دنیا صرفاً هفت کشور وجود دارند که قوانین تابعیت ما مثل آن‌هاست که البته اخیراً کشور قطر نیز که یکی از آن کشورهاست، در بحث اعطای اقامت دائم به فرزندان حاصل از ازدواج زنان آن کشور با مردان سایر کشورها قدم پیش گذاشته و در این موضع نیز اصلاحات و پیشرفت‌هایی داشته است. در حالی که ما در کنار سوازیلند، سومالی، برونئی، کویت و لبنان جزء معدود کشورهای جهان هستیم که به هیچ وجه از بدو تولد به کودکان حاصل از ازدواج زنان اهل کشور خودمان با مردان خارجی تابعیت اعطا نمی‌کنیم.

ابوترابی در ادامه به بیان معضلات و آسیب‌های وضعیت موجود در ایران پرداخت و گفت: بزرگ‌ترین آسیب عدم اعطای تابعیت و در واقع بی شناسنامه بودن آن‌ها و یا وجود مشکلات و سختی‌هایی در اعطای تابعیت به این فرزندان، ایجاد سرخوردگی و مشکلات روحی و روانی برای این افراد است.

رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس تصریح کرد: بر خلاف تصورات عموم غالب ازدواج‌های مادران ایرانی با مردان غیر ایرانی از پایداری نسبتاً خوبی برخوردار است.این یعنی ظرفیتی که اگر استفاده شود می‌تواند به جامعه و رشد آن و سیاست‌های جمعیتی نیز کمک نماید.اما اگر از آن استفاده نشود و نادیده انگاشته شود چه بسا معضلات جبران ناپذیری را در سال‌های آتی به میان آورد.

اخیراً نیز موضوع خانم مریم میرزاخانی و اعطای تابعیت به فرزند وی، خود نمونه‌ای از این چالش بود که اگر حل و فصل نشود چنین چالش‌هایی خود می‌تواند در قطع حلقه‌های اتصال نخبگان جامعه ما با ایران عزیز که همان فرزندانشان باشد مؤثر باشد.این فرزندان حلقه‌های اتصال نخبگان و مادران ایرانی به ایران عزیز تلقی می‌شوند.

ابوترابی سپس به ارسال لایحه ارائه تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه لایحه ارسال شده از سوی دولت توانسته این مشکل را به خوبی حل کند به گونه ای که این فرزندان می توانند تا قبل از سن 18 سالگی به درخواست مادر و تا بعد از سن 18 سالگی به درخواست خودشان و با استعلام از سوی وزارت اطلاعات به تابعیت ایران در بیایند. از این رو امیدواریم نمایندگان در هفته پیش رو با تصویب لایحه ارسال شده دولت در این هفته به بی هویتی این کودکان پایان بخشیده و سرانجام مشخصی پیش روی مادران و فرزندانشان قرار دهند.

نامه برخی اساتید و پژوهشگران علوم اجتماعی درباره ضرورت اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانیگناه کودکان ایرانی که از حق تابعیت هم محرومندطرح اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی در مجلس مسکوت ماندآخرین اخبار از اعطای تابعیت به فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر خارجیجزئیات تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اعلام شدرد طرح نمایندگان درباره تابعیت در کمیسیون قضایی مجلس

انتهای پیام/

R1397/P/S2,20/CT1 واژه های کاربردی مرتبط دو تابعیتی‌ها کمیسیون قضایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دو تابعیتی ها کمیسیون قضایی دو تابعیتی ها کمیسیون قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد

به گزارش قدس آنلاین، مربی پرتغالی سپاهان، به لحاظ اخلاقی بی‌تردید یکی از متفاوت‌ترین مربیان خارجی است که در سال‌های اخیر به فوتبال ایران آمده است. فارغ از آرامش و ادبیات مودبانه‌ای که او در برابر سوالات غالباً چالشی، یکی از ویژگی‌های قابل تحسین او، علاقه‌ای است که نسبت به فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی بروز می‌دهد. 
این طرز تفکر، دقیقاً نقطه مقابل برخی مربیان اروپایی است که حتی با وجود سال‌ها حضور در ایران، نگاه بالا به پایین و اظهارنظرهای توأم با نیش و کنایه را حفظ می‌کنند.

* حادثه‌ای که زندگی مورایس را تغییر داد
به گفته برخی نزدیکان این مربی، ماجرای عجیبی زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. ماجرایی که کمتر درباره آن صحبت شده است.
او پیش از اینکه پیشنهاد سپاهان را بپذیرد و به ایران سفر کند، در یک سانحه رانندگی دچار وضعیتی شبیه بیهوشی و کما می‌شود و پس از بهبودی، نوع نگاه وی به زندگی به کلی متفاوت شده است.

* می‌خواهم مسلمان شوم
اما آنچه مدیران باشگاه سپاهان را شگفت زده کرد، این بود که مورایس چندی پیش به باشگاه مراجعه کرده و می‌گوید: «من می‌خواهم مسلمان شوم. باید از کجا شروع کنم؟»
به منظور راهنمایی این مربی پرتغالی، ابتدا از طریق بخش فرهنگی باشگاه سپاهان، مسائلی در خصوص عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای وی توضیح داده شده و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف مورایس به دین مبین اسلام انجام شده است. وی همچنین در محضر یکی از علما، شهادتین را به زبان جاری ساخته و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردیده است.
نکته دیگر اینکه به موازات این اقدامات، یک مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار وی، فرایند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات مورایس را برعهده داشته است.

* ازدواج با دختر ایرانی
از مدت‌ها قبل زمزمه‌هایی مبنی بر ازدواج قریب الوقوع مورایس با یک بانوی ایرانی در جریان بود. موضوعی که همراه با خبر تشرف او به دین اسلام، پررنگ‌تر شد و رسانه‌ها نیز درباره آن صحبت کردند.
در این خصوص گفته می‌شود مسائل شرعی ازدواج مورایس با همسر ایرانی‌اش اتفاق افتاده و طی چند روز آینده این مراسم به صورت رسمی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • غافلگیری بزرگ باشگاه سپاهان؛ مورایس چطور مسلمان شد؟ | یک حادثه و یک نفر!
  • توصیه سرمربی خارجی که به ایران آمد؛ هرگز اینگونه ازدواج نکن!
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد
  • عروس بزرگ امام : نمی خواستم ازدواج کنم، قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشورهای خارجی سفر کنم؛ اما..
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند