Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا ؛ اکتاوی دلاوارگا دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان به همراه اگنس بیکارت مدیر روابط بین الملل اتحادیه کلانشهرهای جهان از منطقه22 تهران بازدید و با علی نوذرپور شهردار منطقه دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه22، اکتاوی دلاوارگا دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان ضمن قدردانی از شهردار منطقه22 برای اقدامات شاخص فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این منطقه، گفت: این دومین سفر من به تهران است، در این سفر متوجه شدم که آلودگی هوای شهر تهران کمتر شده است و فضاهای پیاده روی در شهر تهران چشمگیر شده و استفاده از دوچرخه دیده می شود.

وی در ادامه با توجه به بازدیدش از منطقه22 گفت: اهداف مدیریت جدید شهری منطقه22 صد در صد با روح اهداف مترو پلیس برابری دارد و این جای بسیار خوشحالی و خرسندی دارد.

 

منطقه22 شهر بی پایان

دبیرکل متروپلیس با بیان اینکه منطقه22 به تنهایی خود یک شهر است، افزود: زمینه آلودگی هوای ناشی از وسایل نقلیه موتوری به ویژه در کلانشهرهای کشورهای در حال توسعه به دلیل افزایش تعداد وسایل نقلیه است. طبق آمارها در شهر بارسلون سه هزار نفر شهروند به خاطر آلودگی هوا در سال کشته می شوند که برای حل این مشکل آموزش های شهروندی مهمترین رکن را باید اجرا کند.

دلاوارگا با بیان اینکه عرض خیابان ها باید کم شود و به پیاده راه ها اضافه شود افزود: دریافت مالیات از خودروها و افزایش نرخ هزینه پارکینگ در شهرها از دیگر راهکارها برای استفاده نکردن شهروندان از وسایل نقلیه شخصی است.

 

 

تمرکز بر حکمروایی شهری

وی در ادامه گفت: ما در متروپلیس بر روی بحث حکمروایی شهری تمرکز داریم، و از طرف دیگر بحث‌های عملی را نیز پیش می‌بریم و در جلسات متروپلیس به افزایش مشارکت‌های شهروندی فکر می‌کنیم و این موضوع یکی از دغدغه‌های ما است.

دبیرکل متروپلیس افزود: تلاش بر این داریم که چطور می‌توان آلایندگی را در شهرها کاهش داد و یکی از مأموریت‌هایمان این است که به پاسخ این پرسش برسیم که چگونه می‌توان فضاهای عمومی بهتری در شهرهای مختلف داشت.

اکتاوی دلاوارگا دبیرکل متروپلیس نیز ضمن تأیید این واقعیت که تمام شهرهای بزرگ با چالش‌های یکسان و شبیه به یکدیگر روبرو هستند، گفت: متروپلیس ادعا نمی‌کند که همیشه راه‌حل‌های نهایی را دارد، اما فضایی را فراهم می‌کند که در آن راه‌حل‌ها پیدا خواهند شد.

 

ایجاد یک فضای بشری و انسانی در منطقه22

دلاوارگا با بیان اینکه وجود باغ راز هستی در منطقه22 یک ایده عالی برای تعاملات اجتماعی شهروندان به شمار می رود، خاطرنشان کرد: تولید و جمع آوری گیاهان داروی و عرضه آنها به شهروندان بسیار جالب و پسندیده بود چون تشویق شهروندان به استفاده از محصولات ارگانیک و سنتی نیز است.

گفتنی است متروپلیس سازمانی است که ١٣٨ شهر از کلان‌شهرهای جهان عضو آن هستند و سابقه زیادی دارد. متروپلیس در دوره نخست یک سازمان فنی بود، در مرحله دوم حیات خودش تبدیل به یک نهاد سیاسی شد و الان یک وضعیت بینابین این دو حالت دارد.

شهردار منطقه22 نیز در این دیدار صمیمانه و چند ساعته با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه22گفت: ما علاقمندیم در بسیاری از محورها انتقال تجربیات داشته باشیم؛ خصوصا تجربیاتی که ما را به شرایط پایدار و محیط‌زیست پاک‌تر نزدیکتر و همچنین فضای زندگی در شهر را زیست‌پذیرتر کند.

نوذرپور با انتقاد از اینکه در بسیاری از مدیریت ها تمرکز زدایی دیده نمی‌شود افزود: در دولت اصلاحات زمان آقای خاتمی 23 وظیفه محلی در دولت شناسایی شد که باید به شهرداری ها محول شود، ماننده آب و فاضلاب ، برق، گاز و ... اما تا کنون محقق نشده است.

 

شوراها باید به سمت قانونی شدن بروند

شهردار منطقه22 همچنین به شکل گیری شوراها و شورایاری ها در زمان دولت آقای خاتمی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برای توسعه و قانونی شدن شوراها در دولت های بعدی اتفاقی نیافتاده، که این جای تامل دارد.

وی با بیان اینکه قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به دنبال از بین بردن تمرکز زدایی در مدیریتهای شهری و دولتی بوده است خاطرنشان کرد: مدیریت جدید شهری تمایل دارد تمرکز زدایی در شهرداری را از بین ببرد .

 

 

مدیریت شهری در کنار مردم است

نوذرپور با بیان اینکه حتی طرح جامع تهران و طرح های تفضیلی مناطق توسط دولت تهیه و تصویب می شود گفت: شهروندان مشکلات و دغدغه های خود را در شهر به مدیریت شهری انتقال می دهند نه دولت و ما هستیم که رودر‌روی مردم برای مدیریت شهر برنامه ریزی می کنیم پس چرا باید طرح جامع در دولت تهیه و تصویب شود.

وی افزود: ساخت و سازها در گذشته در منطقه ۲۲ شکل گرفته بود و متأسفانه سرانه‌های مختلف براساس این ساخت و سازها توسعه پیدا نکرده بود لذا کمبودهایی در سرانه‌هایی همچون سرانه‌های آموزشی در منطقه وجود دارد، اما باید به این نکته نیز توجه کرد شهرداری تهران همه امور شهر را در اختیار ندارد و تنها به عنوان تسهیل کننده خدمات سازمانهای دولتی مساعده و کمک می‌کند، در حقیقت وظیفه تأمین سرانه‌های آموزشی و امنیتی بر عهده دولت است.

شهردار منطقه22 بیا بیان اینکه در ملاقات های مردمی، مردم بسیاری از مشکلاتشان را که مربوط به سازمان های دولتی خدمت‌رسان است به مدیریت شهری انتقال می دهند، افزود: مدیریت شهری در قبال حل این مشکلات وظیفه قانونی ندارند و حتی همان سازمان های دولتی خدمت رسان برای حل مشکلات شهروندان از شهرداری کمک درخواست می کند.

 

احیای محله‌گرایی و تقویت روابط بین انسانی

وی با بیان اینکه ایجاد نشاط اجتماعی یکی از سیاستهای مدیریت شهری جدید است ادامه داد: یکی از برنامه‌های محوری مدیریت شهری منطقه۲۲، احیای محله‌گرایی و تقویت روابط بین انسانی‌، برگزاری جشنواره‌هایی با عنوان "خیابان، محلی برای زندگی" در محلات مختلف منطقه ۲۲ است.

شهردار منطقه22 تاکید کرد: مدیریت جدید شهری بر این باور است که شهرداری و شورای‌شهر تنها دربرگیرنده‌ی زیرساخت‌ها و روساخت‌های عمرانی نیست. سلامت، تندرستی و شادابی اجتماعی شهروندان نیز جزو برنامه‌های اصلی مدیریت شهری است.

وی ادامه داد: برگزاری هر هفته این جمع‌های محلی، بازگشت مردم به شهر را موجب می‌شود. در مدیریت منطقه ۲۲ این اهتمام وجود دارد که در همه محله‌ها با همیاری و مشارکت مردم و شورایاری‌ها محله‌های شاد و صمیمی و پر بازی را ایجاد کند.

نوذرپور گفت: برگزاری این جشن‎ها و جشنواره ها که از سوی شهروندان و شورایاری های محلات مدیریت می‎شود، و شهروندان با فراغ بال و برخاسته از خواسته درونی در این مراسم شرکت می‎کنند و اوقات فراغت خوبی برای تمامی اعضای خانواده فراهم شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ نیز اشاره کرد و افزود: متاسفانه برنامه ریزی ها مدیریت شهری گذشته برای حمل و نقل عمومی در شهر تهران ناکارآمد بود و بسیاری از مشکلات در حال حاضر به بحران رسیده است و باید اقدام موثر انجام دهیم.

شهردار منطقه 22 تصریح کرد: دکتر حناچی شهردار تهران در دوره مدیریت شهری خود سیاست‌های جدیدی را آغاز کرده است و استفاده از وسایل نقلیه پاک و دوچرخه یکی از آنها است و خود ایشان هر سه‌شنبه ها به شکل نمادین با دوچرخه سر کار می‌آیند. در طول یک دهه گذشته سهم کمک و اقدامات دولت و شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی کاهش یافته است اما با این وجود در مدیریت شهری جدید منطقه۲۲ توجه جدی به فضای عمومی شهری و حمل و نقل پاک شده است.

نوذرپور به مسیر پیاده روی شمال دریاچه شهدای خلیج فارس اشاره کرد و گفت: این مسیر پیاده رو در 2باند رفت و برگشت است.

وی با اشاره به طرح اتصال پهنه جنوبی دریاچه شهدای خلیج فارس به بوستان جنگلی چیتگر گفت: یکی دیگر از اصلی‌ترین برنامه‌های مدیریت شهری منطقه22 ظرفیت‌هایی است که در کنار تامین منافع سرمایه‌گذاران، منافع شهروندان و شهر را نیز تامین کند. پروژه پهنه جنوبی دریاچه شهدای خلیج فارس نیز با همین نگاه و با محوریت توسعه فضای پیاده و آرام طراحی و برنامه ریزی شده است.

نوذرپور با بیان این که شهروندان تهران دچار فقر محیطی هستند گفت: شهروندان فضاهایی نیاز دارند که از تنهایی و آسیب های ناشی از تنهایی رها شوند، با افتتاح باغ راز هستی این امکان را برای شهروندان به وجود آوردیم تا ساعاتی را دور از هیاهوی شهر بگذرانند.

شهردار منطقه 22 خاطر نشان کرد: با ساخت باغ راز هستی به دنبال پاسخگویی به تنهایی‌های مردم هستیم و تلاش داریم فضاهای شهری عمومی فارغ از طبقات اجتماعی و بدون هزینه برای ایجاد تعاملات اجتماعی در منطقه ایجاد کنیم.

نوذرپور در ادامه گفت: آب آبیاری فضای سبز منطقه از آب بازیافتی برج‌های مسکونی منطقه تامین می‌شود و دیگر از آب منطقه‌ای استفاده نمی‌کنیم و هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌شود.

 

استفاده از حریم منطقه22 برای شهروندان

وی با اشاره به دیگر برنامه های فرهنگی و اجتماعی برای بالا بردن مشارکت و تعاملات شهروندان در منطقه22، گفت: روستاهای منطقه 22 فضا و ظرفیت مناسبی را برای گردشگری دارند ضمن اینکه ما می‌توانیم از ظرفیت این روستاها برای ایجاد اشتغال و درآمد روستائیان استفاده کنیم که با این رویکرد چندین جشنواره محلی از جمله جشنواره شاه توت، جشنواره خرمالو ، جشنواره گیلاس و ... در حریم منطقه برگزار کردیم.

نوذرپور تصریح کرد: از سوی دیگر اینگونه روستاها محیط خوبی برای نشاط و شادابی برای شهروندان دارند و اهالی منطقه 22 و همچنین سایر مناطق می‌توانند با حضور در چنین روستاهایی روز خوبی را سپری کنند.

نوذرپور در پایان افزود: یکی از ماموریت‌های شهرداری تهران در بحث حریم مناطق است که در این زمینه نیز شهرداری منطقه 22 تاکید ویژه‌ای بر حفظ و حراست حریم منطقه 22 دارد و در این زمینه ما تاکید بر حفظ بافت روستاها و عدم تخریب باغات داریم.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برق جهان حمل و نقل عمومی روابط بین الملل شهروند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، چهارمین کنفرانس بین‌المللی آب بغداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه با حضور وزرای آب و آبیاری کشورهای عراق، سوریه، مصر، تونس و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی در پایتخت کشور عراق آغاز به کار کرد.

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز که یکی از میهمانان این کنفرانس بود، متن سخنرانی وزیر نیرو در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد را در آیین افتتاحیه قرائت کرد.

متن سخنرانی وزیر نیرو به این شرح است:

خداوند را شاکرم که همانند سال گذشته به نمایندگی از کشور جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد که با تدبیر مسئولین بلندپایه جمهوری عراق و با هدف به اشتراک‌گذاری دانش، تکنولوژی و علوم روز دنیا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم.

در ابتدا از دولت عراق و وزیر محترم منابع آب عراق و کلیه دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بین‌المللی تشکر و قدردانی می‌کنم.

در ابتدا وظیفه خود می‌دانم به وقایع منطقه و خصوصاً جنایت انجام شده در حق مردم غزه اشاره کنم. مردم غزه در ۷ ماه گذشته تحت فشار شدیدترین جنایات ممکن از جمله کشتار کودکان، زنان، قطع آب و محاصره از سوی رژیمی بودند که نشان داده به هیچ تعهد اخلاقی و بین‌المللی پایبند نیست.
البته حوادث اخیر مشخص کرد ماهیت این رژیم بدون حمایت آمریکا و کشورهای غربی مفهوم ندارد و تمامی دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی حامی جنایت و کشتار هستند. ما با صدای رسا در کنار تمامی آزادی‌خواهان جهان توقف جنایت در غزه و بازگشت این سرزمین را به صاحبان اصلی آن فریاد می‌زنیم.

هیات بین‌الدول تغییر اقلیم (IPCC) در ششمین گزارش ارزیابی خود اعلام کرده است که میانگین دمای جهانی در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ نسبت به آغاز انقلاب صنعتی به میزان ۱.۰۹ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

در این میان کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که بر روی کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارند، تغییرات به مراتب شدیدتری را تجربه می‌کنند. به گونه‌ای که متوسط سالانه نزولات جوی در کشور ما طی دهه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ به‌عنوان مثال اثرات این تغییرات در بررسی‌ها نشان می‌دهد که آبدهی رودخانه کرخه در جنوب غرب ایران در دوره ۲۰ ساله گذشته در ۴۵ درصد مواقع در یکی از طبقات بالای خشکسالی قرار داشته است.

بی‌شک مدیریت این شرایط بدون برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های صحیح و عاجل امکان‌پذیر نیست. در این ارتباط می‌توان به برنامه‌های سازگاری با تغییر اقلیم و خشکسالی، تحویل حجمی آب برای مصرف‌کنندگان کشاورزی، اصلاح سیستم‌های آبیاری، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب اشاره کرد.

در بخش آب شرب خوشبختانه توانسته‌ایم حتی با یک استاندارد سختگیرانه، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی خود را تحت پوشش شبکه یا سیستم‌های تأمین آب شرب بهداشتی قرار دهیم.

در حال حاضر با تشکیل شورای جهاد آبرسانی انتظار داریم تا سال ۲۰۳۰ درصد پوشش جمعیت روستایی را نیز همانند شهرها به ۱۰۰ درصد برسانیم.

برنامه‌ها و اقدامات در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب موجبات ارتقای توانمندی در این زمینه را فراهم آورده است. به عنوان مثال در سیلاب‌های اخیر مناطق جنوبی کشور که در مقایسه با مقادیر تاریخی بی‌سابقه بوده، موفق شدیم با کمترین خسارت این رخداد را پشت سر بگذاریم.

در این خصوص طی سه ماه اخیر نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت جامع سیلاب (IFM) توسط مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری با همکاری یونسکو برگزار شد که تجربیات همه کشورها از جمله عراق، عمان، سوریه و تعدادی دیگر از کشورهای عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در این رویداد ارائه شد.

حضار و اعضای شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری حاضر در جلسه در جریان برگزاری سیزدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو در تهران در ۲۳ فوریه ۲۰۲۳؛ مایلم ضمن تشکر از حضور عالیجناب عون ذیاب در اجلاس مذکور، به آگاهی شما برسانم که هشت پروژه مهم در راستای دهه بین‌المللی آب در دستور کار برنامه ۶ ساله این مرکز تا سال ۲۰۲۹ قرار گرفت که می‌تواند در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و حل و فصل مسائل و چالش‌های آبی نیز مؤثر باشد.

فرصت را مغتنم می‌شمارم و در اینجا از وزرا و عضو شورای حکام که در اینجا حضور دارند برای شرکت در چهاردهمین اجلاس شورای حکام مرکز که مقرر است در پاییز ۲۰۲۴ در تهران برگزار شود، دعوت به عمل می‌آورم.

در انتهای صحبتم با توجه به تمرکز کنفرانس بر همکاری دو جانبه و مشارکت کشورها، لازم می‌دانم توجه شما را به پیشینه غنی و تاریخی معاهدات و مکانیزم همکاری‌های آبی بین کشورهای منطقه جلب کنم.

شایان ذکر است که کشور ما هم با کشورهای همسایه خود دارای معاهدات و تفاهمنامه‌های متعددی است که برخی از آنها نزدیک به ۸ دهه قدمت دارد؛ که از آن جمله می‌توان به قراردادها و موافقت‌نامه‌ها با کشور جمهوری عراق در مرزهای غربی اشاره کرد.

مجدداً از دولت جمهوری عراق که زمینه‌ساز برگزاری این رویداد مهم بوده است کمال تشکر را دارم. امیدوارم خداوند متعال همواره باران رحمت الهی را بر مردمان جهان و به‌خصوص منطقه خاورمیانه ارزانی کند.

کد خبر 6093253 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه
  • فعالیت کارگران سرزندگی و زیبایی را به شهر و شهروندان هدیه می‌دهد
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد