Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیراً ناسا تصاویر جدیدی از قمر "فوبوس"(Phobos) مریخ منتشر کرده است که می‌تواند منشأ وجود این قمر را روشن کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، فوبوس بزرگ‌ترین و نزدیک‌ترین قمر سیاره مریخ است و شعاع آن به ۱۱ کیلومتر می‌رسد. فاصله این قمر از سیاره‌اش یعنی مریخ شش هزار کیلومتر است.

نکته قابل توجه راجع به "فوبوس" این است که در هر قرن ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ متر به مریخ نزدیک‌تر می‌شود و تخمین زده شده که تا ۵۰ میلیون سال دیگر با مریخ برخورد کند و نابود شود و یا جاذبه مریخ باعث نابودی آن شود.

تصاویر جدیدی که از "فوبوس" منتشر شده است، توسط فضاپیمای رباتیک "مارس ادیسی ۲۰۰۱" به ثبت رسیده است که از سال ۲۰۰۱ تاکنون یعنی از زمان رسیدنش به نزدیکی مریخ از آن عکسبرداری کرده است.

آخرین تصاویر ارسالی از فضاپیمای "مارس ادیسی ۲۰۰۱" زمانی اتفاق افتاد که قمر "فوبوس" در حالت "ماه کامل" قرار داشت.

این به این معنا است که زمانی‌که این اطلاعات جمع‌آوری شد، خورشید دقیقاً پشت سر فضاپیما قرار داشته و این ماهواره مریخی را کاملاً روشن کرده است.

محققان می‌توانند با بررسی این تصاویر حرارتی به درک بهتری از فراوانی برخی مواد در این قمر برسند.

در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۱۹ میلادی، محققان ناسا اظهار کردند که این فضاپیما از دوربین "THERMIS" برای ثبت جزئیات دمای سطح فوبوس استفاده می‌کند. نام دوربین THERMIS مخفف عبارت "سیستم تصویربرداری انتشار حرارتی" (Thermal Emission Imaging System) است که یکی از ویژگی‌های مدارگرد "اودیسه مریخ"(Mars Odyssey) محسوب می‌شود.

این اطلاعات به محققان کمک می‌کند که منشأ فوبوس را دریابند که آیا یک سیارک بزرگ است یا از مواد سیاره سرخ تشکیل شده است.

گفتنی است اطلاعات به دست آمده از "مارس ادیسی ۲۰۰۱" برای تأیید منبع اصلی این قمر کافی نیست ولی حداقل گامی رو به جلو محسوب می‌شود.

ناسا قصد دارد در آینده‌ای نزدیک با استفاده از فضاپیمای رباتیک آژانس فضایی ژاپن با نام مخفف "MMX" قمر فوبوس را مورد مطالعات بیشتر قرار دهد.

قرار است پرتاب این فضاپیما در سال ۲۰۲۴ میلادی انجام شود و بازگشت آن هم در سال ۲۰۲۹ صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قمر فوبوس مريخ ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۶۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند

ایتنا - در چند دهه اخیر، شواهد و سیگنال‌های مرموزی از فضا دریافت شده که وجود حیات فرازمینی و موجودات بیگانه را به یک فرضیه محتمل برای دانشمندان تبدیل کرده است.
در چند دهه اخیر، شواهد و سیگنال‌های مرموزی از فضا دریافت شده که وجود حیات فرازمینی و موجودات بیگانه را به یک فرضیه محتمل برای دانشمندان تبدیل کرده است.

در این گزارش، به ۵ مورد از برجسته‌ترین این نشانه‌ها اشاره می‌کنیم:
اولین مورد به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد، زمانی که فضاپیمای وایکینگ ناسا در آزمایشی اولیه در خاک سیاره مریخ، شواهد شیمیایی از حیات در این سیاره پیدا کرد.

اگرچه این یافته‌ها در آزمایشات بعدی تأیید نشد و ناسا وجود حیات در مریخ را رد کرد، اما محققان معتقدند نباید این احتمال را نادیده گرفت چرا که در آن زمان تجهیزات این فرودگر برای تحلیل شواهد کافی نبوده است.

در سال ۱۳۵۵ نیز یک تلسکوپ رادیویی در دانشگاه اوهایو. آمریکا، سیگنالی ۳۷ ثانیه‌ای را از آسمان دریافت کرد که در بازه فرکانسی ممنوعه زمینی قرار داشت. دانشمندان احتمال می‌دهند این سیگنال از سوی موجودات هوشمند فرازمینی ارسال شده باشد، هرچند تاکنون منشأ آن مشخص نشده است.

در سال ۲۰۰۳، پروژه «ست» ناسا، چندین سیگنال رادیویی غیرقابل توضیح از نقاط مختلف آسمان دریافت کرد که پس از مدتی ناپدید شدند. با این حال یکی از این سیگنال‌ها نه تنها ناپدید نشد بلکه قوی‌تر هم شد. این سیگنال ازنقطه‌ای فضایی می‌آمد که هیچ سیاره یا ستاره شناخته شده‌ای در آن وجود نداشت. این امر، احتمال ارسال آن از سوی موجودات هوشمند فرازمینی را تقویت کرد.

کشف گاز متان در جو سیاره مریخ در سال ۱۳۸۶ از دیگر نشانه‌های حیات در فضاست. از آنجایی که عمده متان در جو زمین توسط موجودات زنده تولید می‌شود، این یافته دانشمندان را به فرضیه وجود باکتری‌ها و میکروب‌های تولیدکننده متان در سیاره سرخ سوق داد. شواهد دیگری نیز از جمله کشف ترکیب فرمالدئید ناشی از اکسیداسیون متان در مریخ، این فرضیه را تقویت کرده است.

در رویدادی دیگر در سال ۱۳۸۲، محققان ایتالیایی احتمال دادند که آثار گوگرد یافت شده در سطح قمر اروپا که فضاپیمای گالیله از این قمر سیاره مشتری جمع‌آوری کرده می‌تواند نشانه‌ای از حیات باکتری‌های زیرسطحی باشد که در اقیانوس‌های گرم این قمر زندگی می‌کنند. البته برخی محققان دیگر این ایده را رد کرده‌اند.

همانطور که مشاهده می‌شود، شواهد متعددی از احتمال وجود حیات خارج از سیاره زمین وجود دارد که تلاش برای یافتن پاسخ‌های قطعی در این زمینه همچنان ادامه دارد.
 

دیگر خبرها

  • جزئیات افزایش ۹ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • (ویدئو) ژیلا صادقی جواب تمام منتقدانش را یکجا داد!
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی