Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:27:24 GMT

عواقب خطرناک اختلالات رفتاری بزرگ و کوچک نمی شناسد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۶۲۰۲

عواقب خطرناک اختلالات رفتاری بزرگ و کوچک نمی شناسد

تهران - ایرنا - عضو انجمن علمی روانپزشکان گفت: بی اشتهایی، افسردگی، کم توجهی و بیش فعالی از عمده آسیب های رایجی است که بزرگسال و کودک نمی شناسد و در صورت ابتلا به آن و عدم آشنایی مردم با این اختلالات رفتاری، عواقب خطرناک در انتظار جامعه است.

مهشید رابطیان در گفت و گو با ایرنا افزود: افراد جامعه باید راه درمان های حوزه سلامت روان را بدانند، طی تحقیقات به عمل آمده در سطح بین الملل آنچه که تا کنون حاصل شده کسانی که دچار اختلالات رفتاری هستند، اصولان آن را پنهان و یا اینکه از ابتلا به این بیماری اطلاع و آگاهی لازم ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این متخصص روانپزشک در ارتباط با مولفه های سواد سلامت روان، گفت: شناخت اختلالات روانی، دانش کمک گرفتن از متخصصان برای کسب درمان های در دسترس، دانش استراتژی های کمک به خود، مهارت و دانش برای کمک های اولیه و حمایت افراد و دانش جلوگیری از اختلالات، از جمله این مولفه ها است.
وی افزود: اختلال عاطفی فصلی، اختلال استرس پس از سانحه، ترس، اختلال خوردن، اختلال وسواس فکری یا عملی، افسردگی، اختلال کم توجهی- بیش فعالی، اضطراب، اسکیزوفرنی و اعتیاد رفتاری از عمده آسیب های رفتاری در حوزه سلامت روان به شمار می رود و متاسفانه مردم به دلایل متعدد برای شناسایی این اختلالات در حوزه خانوادگی و درمان آن هیچ گاه یا کمتر اقدام می کنند.
رابطیان گفت: یکی از دلایلی که افراد نمی توانند این اختلالات را تشخیص دهند ممکن است که در دوره نوجوانی دچار آن شده و یا در مورد این رفتارها کمتر آگاهی دارند و به آن اهمیت نمی دهند و از طرفی والدین هم ممکن است تصور کنند این تغییرات روانی در سنین نوجوانی طبیعی بوده و یا حتی یک مشکل جسمی و موقتی است.
این متخصص روانپزشک کودک و نوجوان در مورد راهکارهای ابتدایی کمک به خود یا دیگران گفت: شرکت در فعالیت های فیزیکی، افزایش بهداشت خواب، لذت بردن از فعالیت های روزمره، انجام فعالیت های هدفمند برای بخش کوتاهی از روز، شرکت در فعالیت هایی که حس موفقیت را تقویت می کنند، وارد کردن افراد قابل اعتماد به لیست خانواده، خارج شدن از خانه برای ساعاتی از روز، در نظر گرفتن پاداش برای خود در صورت موفقیت، تمرین روش های تمدد اعصاب، صحبت با افراد قابل اعتماد در مورد احساسات خود، مصرف غذای سالم و رژیم متعادل، بسیار مفید است و توصیه می شود.
رابطیان تصریح کرد: اختلال رفتاری در مجموع شامل رفتارهای خاصی است که زندگی فرد یا افراد جامعه را تخریب و یا حداقل به آنان آسیب‌ های روحی و جسمی می رساند و از این رو بی‌اشتهایی، افسردگی و اختلال کم توجهی- بیش فعالی نمونه های بارز این بیماری رفتاری محسوب می شود که نه تنها کودک یا نوجوانان را بلکه بزرگسالان هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

*اعتیاد رفتاری
این روانپزشک برای شناخت بیشتر افراد جامعه از برخی اختلالات رفتاری که مزمن نیستند و در عین حال به راحتی نمی توان آنها را درمان کرد، گفت: اعتیاد رفتاری یکی از تیک های رفتاری است که در سطح جامعه مشاهده می شود.
رابطیان افزود: اعتیاد موضوعی پیچیده است. اعتیاد اغلب به عنوان یک بیماری شناخته می‌شود درصورتیکه می‌تواند یک مشکل رفتاری هم باشد. بویژه آنکه اعتیادهای رفتاری هم وجود دارد. یکی از مطالعات انجام شده در این خصوص می‌گوید: برخی رفتارها علاوه بر مصرف داروهای روانگردان تاثیر کوتاه مدتی به ‌وجود می‌آورد که علی رغم علم به عواقب نامطلوب آن ها، رفتاری مداوم را تشکیل می‌دهد. پس درست است! شما می‌توانید به برخی تیک‌های رفتاری که به نوعی در شما موثر هستند معتاد شوید.

*اسکیزوفرنی
وی گفت: اسکیزوفرنی یکی دیگر از اختلالات رفتاری است که بیشتر افراد جامعه آن را می‌شناسند. این اختلال موضوعی فلج ‌کننده است و افراد مبتلا به آن را به شکل‌های گوناگون تحت تاثیر قرار می‌دهد. اسکیزوفرنی یک اختلال ذهنی مزمن است. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب توهمات، اوهام و برخی اوقات مشکلات فیزیولوژیکی را تجربه می‌کنند. طبق آمارعلائم این اختلال معمولا بین سنین 16 تا 30 سال بالا می‌زند.

*اضطراب
این روانپزشک تاکید کرد: همه افراد در برخی موارد اضطراب و نگرانی را تجربه می‌کنند. اما تا زمانی که این مساله مزمن و طولانی مدت نشده و به نوعی اختلال رفتاری تبدیل نشود، جای نگرانی وجود ندارد. اختلالات اضطرابی به شدت با موضوعات افسردگی مرتبط هستند و نگرانی هم مثل افسردگی انواع بسیار زیادی دارد. در فرد مبتلا به اختلال اضطرابی، نگرانی از بین نمی‌رود و با گذشت زمان وخیم تر می‌شود. این احساسات می‌تواند در فعالیت‌های روزانه مثل عملکرد شغلی، تکالیف مدرسه و روابط نیز تاثیراتی را به همراه داشته باشد.

*اختلال کم توجهی- بیش فعالی
رابطیان گفت: این نوع از اختلال در بین افراد جامعه بیشتر شایع است و می‌تواند هم کودکان و هم بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد. اساسا در این نوع اختلال‌ها آرام نشستن و توجه کردن برای فرد کاری بسیار مشکل و سخت می‌شود. تمرکز در فرد از بین می‌رود و نمی‌تواند بر کاری که انجام می‌دهد متمرکز شود. این اختلال می‌تواند مشکلاتی جدی را برای فرد در مدرسه یا محل کار به ‌وجود آورد.

*افسردگی
وی با بیان اینکه افسردگی میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و برخی از آنها حتی نمی‌دانند که به آن مبتلا هستند، افزود: افسردگی احتمالا علل ریشه‌ای دارد و تاثیر رفتاری مشخص و دقیقی برای آن نمی‌توان یافت اما اگر بر یک شکل آن که همان افسردگی اصلی است تمرکز شود، بسیاری از تغییرات رفتاری قابل ملاحظه پدیدار می شود. افراد مبتلا به نوع اصلی افسردگی تمایل به زیاد خوابیدن دارند، عادات غذایی آنها تغییر می‌کند و حتی توانایی کار کردن یا مدرسه رفتن را از دست می‌دهند.

*اختلال خوردن
عضو هیات علمی روانشناسان گفت: اختلال‌ خوردن نوعی دیگر از اختلالات رفتاری است و شکل‌های گوناگونی دارد. برخی از افراد پرخوری و افراط می‌کنند درحالیکه برخی دیگر اصلا به ندرت چیزی می‌خورند. ممکن است نام برخی از این اختلال‌ها را شنیده باشید: بی‌اشتهایی، پرخوری عصبی و غیره. در صورتیکه به این اختلال‌ها رسیدگی نشود، مشکلاتی جدی را برای سلامت فرد به همرا خواهند داشت و حتی می‌توانند منجر به کشته شدن فرد شوند.

* ترس
وی افزود: اختلال ترس(پانیک) دربردارنده کسانی است که حملات ترسناک را تجربه می‌کنند و به شدت با اضطراب و نگرانی و نیز افرادی که با آگورافوبیا(هراس از مکان‌های باز) دست و پنجه نرم می‌کنند در ارتباط است. ترس از حملات هراس آمیز می‌تواند حملات هراس آمیز دیگری را به ‌وجود آورد و این چرخه باطل ادامه پیدا می‌کند.

*اختلال استرس پس از سانحه
این متخصص روانشناس گفت: این اختلال بین قربانی‌های جنایت‌ وحشیانه یا افرادی که مورد سوءاستفاده و تجاوز قرار گرفته‌اند شایع است. برخی افراد می‌توانند بهبود پیدا کنند در حالیکه برخی دیگر باقی مانده عمر خود را با این اختلال پشت سر می‌گذارند. خواب‌های بد، بازگویی وقایع گذشته و افکارترسناک و دلسرد کننده ازعلائم این اختلال هستند.

*اختلال عاطفی فصلی
رابطیان اظهارداشت: اختلال عاطفی فصلی زندگی افراد را در برخی نقاط دنیا تحت تاثیر قرار می‌دهد. اساسا، تغییر در میزان نور خورشید منجر به مسائل رفتاری می‌شود. بطور طبیعی، این اختلال یک مساله دوره‌ای و فصلی است. محققان معتقد هستند که این اختلال در نتیجه ساعت بیولوژیکی و شیمی مغز حاصل می‌شود که در نتیجه کمبود نور خورشید در فصل زمستان تغییر می‌کند. اختلال عاطفی فصلی نوعی افسردگی است و بسته به مکان زندگی افراد خطر ابتلا به آن را افزایش می‌ دهد.
اجتمام*1417*9105

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي روانپزشكي اختلال رفتاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۶۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟

به گزارش بورس تابناک، قانون بودجه ۱۴۰۳ در آخرین روز‌های سال گذشته در بند س تبصره ۶ چالش جدیدی را به بازار سرمایه و شرکت‌های بورسی و فرابورسی تحمیل کرده است. در این بند اعلام شده است:

مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمد‌های حاصل شده برای عملکرد سال ۱۴۰۳ کلیه مودیان به استثنای معافیت‌های دارای سقف زمانی مشخص و موارد مندرج در ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم و قانون جهش تولید دانش بنیان برای اشخاص حقوقی تا پنج هزار میلیارد ریال (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) و اشخاص حقیقی تا پانصد میلیارد ریال (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) قابل اعمال است.

به زبان بسیار ساده این بدان معناست که سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی به عنوان سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی و صندوق‌های سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است.

با همه تلاش ها و اعتراضات برای جلوگیری از اجرایی شدن این بند سرانجام، یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید.

در این مطلب قصد داریم دوباره به عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه بپردازیم.  حامد موسوی از فعالان بازار سرمایه به بررسی این عواقب پرداخته است.  عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه 

حامد موسوی فعال بازار سرمایه | اول باید دقت کنیم فلسفه معافیت مالیاتی چیست؟ معافیت‌های مالیاتی اکثرا برای کار‌هایی مصوب شده است که انجام آن کار وظیفه دولت ها بوده است، اما بخش خصوصی انجام می‌دهد و بابت آن معافیت مالیاتی می‌گیرد. به عنوان مثال: ایجاد کارخانه در منطقه محروم و کم برخوردار، ایجاد باشگاه فرهنگی ورزشی برای ارتقای فرهنگ جامعه و گسترش ورزش، کمک بخش خصوصی به دولت بابت تامین انرژی از جمله برق که وظیفه دولت است و چندین خدمات دیگر که دولت می بایست انجام دهد، اما به دلیل کسری بودجه با مشوق معافیت مالیاتی، انجام آن را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

حال با تعیین سقف معافیت مالیاتی، این معافیت‌ها از بین می رود و دیگر بخش خصوصی به کمک بخش دولتی نخواهد آمد. در شرایط رکود و تورم جامعه ایران و مشکل در فروش نفت، کماکان دولت مشکل کسری بودجه دارد و حالا مشوق‌های بخش خصوصی هم برداشته می شود و دیگر کسی نیست که این قبیل خدمات را به مردم بدهد.‌ ای کاش اگر دولت قصد داشت معافیت‌ها را بردارد زمانی این کار را انجام می داد که خودش توان انجام آن را داشت.

نکته دیگر اینکه برخی سرمایه گذاری‌ها به شرط معافیت مالیاتی انجام شده است و حتی بعضی خصوصی سازی‌ها به این شرط بوده است حالا قرار است این معافیت ها برداشته شود. مثلا اگر تخفیف ۵% خوراک پالایشی‌ها نبود هیچکس این پالایشگاه‌ها را از دولت نمی‌خرید. 

پس باید این را قبول کنیم اینکه بخش خصوصی با همین مشوق ها در منطقه محروم کارخانه ایجاد می‌کند، هزینه دارد و وقتی معافیت برداشته می شود، اعتماد به دولت از بین می رود و بعدا اگر دولت مشوق هم قرار دهد، چون تضمینی برای پایداری نیست، پس بخش خصوصی سرمایه گذاری نمی‌کند. 

از عواقب دیگر مشکلات این بند س تبصره ۶ این است که توسعه زیرمجموعه های شرکت های بزرگ متوقف می‌شود.
وقتی شرکت هرچه زنجیره تولید خود را تکمیل کند تنبیه می‌شود و مالیات بیشتری پرداخت می کند پس مجبور نیست این کار را انجام دهد و بنابراین به جای بردن سود برای افزایش سرمایه و طرح توسعه، آن سود را بین سهامداران تقسیم می‌کند و این باعث می شود تا روند مستهلک شدن و خورده شدن شرکت ها سرعت بگیرد. این بند عملا در خلاف جهت رونق تولید و توسعه حرکت می‌کند. | نبض بورس

دیگر خبرها

  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • درگیری بزرگ در لیگ یونان: نتوانستند مربی را کنترل کنند! (+عکس)
  • درگیری بزرگ در لیگ یونان: نتوانستند مربی را کنترل کنند!
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • افتضاح مجموعه شهرداری؛ مالک جدید سرخ‌ها نماد ایرانی را هم نمی‌شناسد؟ | تصویر
  • عواقب کتک زدن داور در تهران؛ یک لیگ تعلیق شد
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ