Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@09:45:51 GMT

درک بیماری‌های روانی با بررسی رفتار کرم‌ها!

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۶۳۰۰

درک بیماری‌های روانی با بررسی رفتار کرم‌ها!

پژوهشگران آمریکایی در پروژه جدید خود سعی کردند با بررسی رفتار کرم‌ها، برخی از بیماری‌های روانی را در انسان‌ها درک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه راکفلر، شاید تکرار کردن، روش مناسبی برای به خاطر سپردن شعر، یاد گرفتن موسیقی و پرورش عادات خوب باشد اما اگر تکرار به اجبار تبدیل شود، می‌تواند مانعی برای زندگی عادی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکل معمولاً در بیماری‌های روانی مانند "سندروم توره"(Tourette's syndrome) و اختلال اوتیسم دیده می‌شود. پژوهشگران "دانشگاه راکفلر"(Rockefeller University) آمریکا، یک مدار مغزی جدید را شناسایی کرده‌اند که تکرار را در کرم‌ها مشخص می‌کند و شاید نهایتاً به شناسایی همین رفتار در انسان‌ها منجر شود.

پژوهشگران با بررسی نوعی کرم کوچک موسوم به "الگانس"(C. elegans) دریافتند که نقص در یک پروتئین مشخص موجب می‌شود که کرم، مسیر خود را بارها و بارها تغییر دهد. یافته‌های این پژوهش می‌توانند مکانیسم‌های مشابهی را نشان دهند که رفتار تکراری را در بسیاری از حیوانات و انسان‌ها به وجود می‌آورند.

پژوهشگران، ابتدا تلاش کردند تا نحوه کمک‌رسانی سلول‌های ستاره مانند مغز پستانداران به نورون‌ها را درک کنند. تصور آنها این بود که سلول‌های ستاره شکل موسوم به "آستروسیت"(astrocyte)، وظیفه از بین بردن مواد شیمیایی اضافه در سیناپس را بر عهده دارند که کاری حیاتی به شمار می‌رود زیرا اگر مواد شیمیایی به موقع دفع نشوند، می‌توانند نورون‌ها را با روش‌های غیرمنتظره‌ای تحریک کنند و عملکرد عادی مغز را از بین ببرند. پژوهشگران تصمیم گرفتند برای درک بهتر این فرآیند، یاخته‌های گلیال کرم الگانس را بررسی کنند.

آنها برای این کار، توالی آر.ان‌.ای را در موش‌ها نیز مورد بررسی قرار دادند تا ثابت کنند که آستروسیت‌ها و یاخته‌های گلیایی، نشانه‌های ژنتیکی مشابهی دارند. علاوه بر موارد مشابه دیگر، مشخص شد که هم آستروسیت‌ها و هم یاخته‌های گلیایی، پروتئینی موسوم به "GLT-1" تولید می‌کنند که می‌تواند یک ماده شیمیایی موسوم به "گلوتامیت"(glutamate) را از سیناپس‌ها پاک کند.

"شای شاهام"(Shai Shaham)، از پژوهشگران این پروژه گفت: دانشمندان سال‌های زیادی سعی داشتند عملکرد آستروسیت‌ها را درک کنند اما درک این موضوع در پستانداران، ساده نیست زیرا این سلول‌ها برای زنده نگاه داشتن نورون‌ها، ضروری هستند. در کرم‌های الگانس، چهار نوع یاخته گلیایی وجود دارند که وجود آنها برای زنده ماندن نورون، حیاتی نیست. این موضوع، به ما امکان می‌دهد تا نقش خاص انتقال‌دهنده‌ها را بدون نگرانی در مورد عوارض جانبی مورد بررسی قرار دهیم.

پژوهشگران برای این کار، پروتئین GLT-1 را از کرم‌های الگانس حذف کردند اما حذف این پروتئین، آن طور که انتظار می‌رفت، منجر به تجمع گلوتامیت در سیناپس نشد و به جای آن، نوساناتی در سطح گلوتامیت موجود در سیناپس صورت گرفت و کرم‌ها، نقص‌های رفتاری خاصی از خود نشان دادند.

شاهام ادامه داد: کرم‌ها، مسیر خود را با سرعت دیوانه‌واری تغییر می‌دادند و دائماً به جلو و عقب می‌رفتند. ما با تحلیل این رفتار توانستیم به الگوی جالبی پی ببریم.

وی افزود: ما از درک این موضوع، بسیار هیجان‌زده هستیم زیرا ممکن است یافته‌های پژوهش ما بتوانند یک مکانیسم احتمالی که سطح مهمی از بیماری‌های انسانی را مشخص می‌کنند، نشان دهند.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیماری روانی سیناپس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۶۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین

ناصر صبوری غیاثوند سرپرست جمعیت هلال احمر استان قزوین گفت: تیم سفیران حمایت‌های روانی (سحر) با حضور در دبستان ابتدایی دخترانه آزادگان شهرستان قزوین و برپایی فضای دوستدار کودک به دانش آموزان مقطع ابتدایی در قالب، آموزش‌های امدادی، مسابقه، قصه گویی، کاردستی، بازی و سرگرمی و دیگر برنامه‌های فرهنگی و حمایتی ارائه خدمات کردند.

وی افزود: این مانور تمرینی در راستای توانمندسازی اعضای جوانان، افزایش تاب آوری جامعه، پیشگیری و کاهش عوارض روانی اجتماعی ناشی از حوادث و توانمندسازی و کمک به آسیب دیدگان برای بازگشت به زندگی عادی توسط تیم سحر (سفیران حمایت‌های روانی) جمعیت هلال احمر صورت گرفت.

صبوری غیاثوند ادامه داد: افراد مشارکت کننده در این مانور، فراگیران شرکت کننده در دومین دوره آموزشی کوتاه مدت با عنوان «فضای دوستدار کودک پس از بحران»، تدوین شده توسط مرکز آموزش علمی‌کاربردی هلال احمر استان بودند که این مانور در واقع کار عملی پایانی این افراد، بود.

سرپرست جمعیت هلال احمر استان قزوین گفت: امیدوارم با همکاری معاونت جوانان هلال احمر استان و همچنین مرکز آموزش علمی‌کاربردی هلال احمر، میزان آمادگی اعضای تیم سحر را در کاهش و کنترل استرس و آسیب‌های روانی بعد از حوادث و بحران‌ها و برخی تهدید‌های بعد از وقوع حوادث با اجرای دوره‌های آموزشی و بازآموزی و همچنین مانور‌های عملیاتی، افزایش دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین
  • فیلم| رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند