Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:52:51 GMT

افزایش طول عمر سلول‌های خورشیدی با یک پوشش ضد آب

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۶۸۶۱

افزایش طول عمر سلول‌های خورشیدی با یک پوشش ضد آب

پژوهشگران انگلیسی، نوعی پوشش ضد آب از جنس گرافیت ابداع کرده‌اند که می‌تواند طول عمر سلول‌های خورشیدی را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اینجینیر، شاید به کار بردن یک پوشش ضد آب از جنس گرافیت در "سلول خورشیدی پروسکایت"(perovskite solar cells) بتواند گامی به سوی جذب مستقیم سوخت پاک از نور خورشید در آینده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلول‌های خورشیدی پروسکایت نسبت به سلول‌های خورشیدی سیلیکونی، نازک‌تر و ارزان‌تر هستند و می‌توان آنها را روی سطوح گوناگونی مانند سقف ساختمان‌ها قرار داد اما این سلول‌ها در برابر آب، دوام کافی را ندارند و به همین دلیل، کاربرد آنها در محیط‌های بیرونی، محدود است. دانشمندان "دانشگاه باث"(University of Bath) انگلستان، پوشش جدیدی از جنس گرافیت ابداع کرده‌اند که می‌تواند در برابر آب دوام بیاورد. آنها این پوشش را زیر آب آزمایش کردند تا دوام آن را اثبات کنند.

این پژوهش نشان می‌دهد سلول‌هایی که با گرافیت پوشیده شده‌اند، می‌توانند ۳۰ ساعت زیر آب دوام بیاورند که نسبت به پوشش‌های پیشین، ۱۰ ساعت بیشتر است. طی این فرآیند، معمولاً چسبی که پوشش گرافیتی را روی سلول‌ها نگه می‌دارد از بین می‌رود اما پژوهشگران باور دارند که به کار بردن یک چسب قوی‌تر می‌تواند طول عمر سلول‌های خورشیدی را افزایش دهد.

دکتر "پترا کامرون"(Petra Cameron)، از پژوهشگران این پروژه گفت: فناوری سلول خورشیدی پروسکایت موجب می‌شوند انرژی خورشیدی، کارایی بیشتری داشته باشد و سلول‌های خورشیدی، به سادگی روی سقف قرار بگیرند اما دوام نیاوردن این سلول‌ها در آب، کارایی آنها را از بین می‌برد.

ما پوششی ابداع کرده‌ایم که به سلول‌ها کمک می‌کند تا ضد آب باشند و کارایی‌های گوناگونی داشته باشند. مهمترین نکته در مورد فناوری ما این است که در آن از گرافیت استفاده می‌شود و گرافیت نسبت به موادی که تاکنون آزمایش شده‌اند، ارزان‌تر و بادوام‌تر است.

پیش از این، آلیاژهای حاوی ایندیوم برای محافظت از سلول‌های خورشیدی پروسکایت مورد استفاده قرار می‌گرفتند اما ایندیوم، یک فلز نادر و گرانقیمت است و فرآیند استخراج دشواری دارد. استفاده از گرافیت به جای ایندیوم، گام قابل توجهی در تجاری‌سازی این فناوری به شمار می‌رود.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلول خورشیدی پروسکایت سوخت پاک گرافیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۶۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از لحاظ تئوری بسیاری از افراد بیان می کنند که اگر شرایط ایده آل و باب میل گیاه را برای او ایجاد کنید، هر گیاهی می‌تواند طول عمر بالایی داشته باشد. این یک امر کاملا طبیعی است اما برخی از گیاهان دوام بیشتری حتی در شرایط سخت دارند. در این مقاله قصد داریم راز طول عمر طولانی گیاهان را گفته و به معرفی با دوام ترین گیاهان آپارتمانی، بپردازیم.

عوامل موثر در دوام گل و گیاه آپارتمانی
عوامل بسیار زیادی در دوام و ماندگاری گل و گیاه موثر است. حتی گل های آپارتمانی با ماندگاری بالا نیز در صورت به وجود نیاوردن شرایط لازم ممکن است آسیب ببینند. عوامل موثر در طول عمر و ماندگاری گیاه به دو دسته تقسیم می شود:

عوامل ژنتیکی و ذاتی گیاه شرایط نگهداری و مراقبت از گل و گیاه نور مناسب

گیاهان آپارتمانی ماندگار، به نور مناسب نیاز دارند. این نور برای هر گیاه اندازه مختلفی دارد. همچنین بعضی از گیاهان نور و برخی دیگر سایه را دوست دارند. با توجه به نوع گیاهتان حتما باید نور کافی به آن برسانید. در غیر این صورت حتی با دوام ترین گیاه آپارتمانی نیز از بین خواهد رفت.

آبیاری
یکی دیگر از نیاز های ضروری برای هر گیاه، آب است. آب باید به میزان کافی به گیاه برسد تا بتواند رشد کند و طول عمر بیشتری داشته باشد. دانستن روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی می‌تواند باعث بیشتر شدن طول عمر گیاهتان شود.

کوددهی
در صورت بیماری و رشد نکردن گیاه باید عمل کوددهی انجام شود. در غیر این صورت، ممکن است گیاه شما بر اثر بیماری و آفت از بین برود. درنتیجه حتی گل های آپارتمانی با عمر طولانی، در صورت نگهداری و مراقبت نکردن طول عمرشان کاهش می یابد. از این رو پیشنهاد می‌شود که از کود مناسب برای گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

زامیفولیا

در گروه گیاهان خانگی، زامیفولیا، با دوام ترین گیاه آپارتمانی به شمار می رود. این گیاه به نام گیاه همیشه سبز نیز معروف است. زامیفولیا می‌تواند در مقابل شرایط سخت دوام بیشتری از خود نشان دهد.

یکی از مناسب‌ترین گیاهان برای آپارتمان، گیاه زامیفولیا می‌باشد زیرا مقاومت و دوام زیادی داشته و می‌تواند در منازل با نور کم نیز ماندگاری داشته باشد. همچنین برای افرادی که مبتدی هستند و می‌خواهند گل و گیاه در خانه نگهداری کنند، خرید گل زاموفیلیا با گلدان انتخاب مناسبی می‌باشد. زیرا خشک کردن و از بین بردن آن راحت نیست.

شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا
نور مورد نیاز زامیفولیا نور متوسط است اما اگر منزل شما نور کمی دارد باز هم می‌توانید از زامیفولیا استفاده کنید. این گیاه نور مستقیم را دوست ندارد و ترجیح می‌دهد نور به صورت غیر مستقیم به آن بتابد.

آب مورد نیاز این گیاه بسیار کم است. برای زمان آبیاری آن دقت کنید که سطح خاک و ۵ سانتی متر سطح رویی آن نیز خشک باشد. زیرا آب دادن زیادی و ماندن آب درون خاک آن باعث پوسیدن ریشه می شود. خاک مناسب برای زامیفولیا نیز خاکی است که زهکشی بالایی داشته و سبک نیز باشد. این گیاه رشد کمی دارد و این کاملا طبیعی است. در نتیجه لازم نیست به آن کود بدهید.

سانسوریا

سانسوریا انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها در فضای باز و برخی دیگر در فضای بسته و آپارتمان می‌توانند رشد کنند. این گیاه یکی از مناسب‌ترین و بهترین گیاهان برای نگهداری در آپارتمان می‌باشد زیرا دوام و ماندگاری بالایی دارد. دلایل زیادی وجود دارد که باعث شده است، سانسوریا به عنوان با دوام ترین گیاه آپارتمانی به شمار رود.

به طور مثال در برابر نور کم و خشک بودن محیط مقاوم است. در نتیجه می‌توان آن را حتی در بانک‌ها و یا اداره‌ها نیز نگهداری کرد. این گیاه به طور طبیعی و ژنتیکی دوام بالایی دارد اما به وجود آوردن شرایط مناسب زندگی برای او، باعث طول عمر بیشتر و رشد بهترش نیز می شود. پس اگر به دنبال گیاهی خانگی با ماندگاری بالا هستید، در خرید سانسوریا شک نکنید.

شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه سانسوریا
آبیاری کم، نور کامل و غیر مستقیم، دمای بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد، خاک کمپوست و … از نیازهای این گیاه می‌باشد. حتی اگر شما نتوانید این شرایط را برای آن به وجود آورید باز هم سانسوریا دوام بالایی خواهد داشت.

پوتوس

این گیاه به دلیل نیاز نداشتن به میزان خاصی از نور و آب می‌تواند به عنوان با دوام ترین گیاه آپارتمانی معرفی شود. پوتوس هوای مکان مورد نظر شما را تصفیه کرده و یکی از پر طرفدارترین و زیباترین گیاهان رونده به شمار می‌رود.

این گیاه به صورت ژنتیکی طول عمر بالاتری نسبت به برخی دیگر از گیاهان دارد. پس خرید پتوس می‌تواند یکی از گزینه‌های شما جهت اضافه کردن گل های با دوام آپارتمانی به منزلتان باشد.

گندمی

یکی از معروف‌ترین گیاهان آپارتمانی گیاه گندمی می‌باشد. نام دیگر این گیاه، سجافی نیز است و در لیست گل های آپارتمانی با عمر طولانی جای می گیرد. زیرا علاوه بر طبیعتی که دارد می‌تواند در شرایط سخت نیز دوام بالایی داشته باشد.

شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه گندمی
نور مورد نیاز این گیاه در حد متوسط است اما با این حال در نور کم نیز می‌تواند رشد کند. گندمی خاک همیشه مرطوب و خیس را می پسندد پس بهتر است برای رشد سریع‌تر آن از خاک قلیایی استفاده شود.

کد خبر 848935 برچسب‌ها خبر مهم فضای سبز گیاهان و درختان مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • لاستیک نانویی بسیار سبک به بازار آمد
  • سواحل استان بوشهر متلاطم است/ افزایش پوشش ابر
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • پوشش اینترنت در ۳ روستای گردشگرپذیر سرولایت افزایش یافت
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • از کوره‌های آتشین تا نوک تیز؛ مدادها چگونه ساخته می‌شوند؟
  • افزایش پوشش اینترنت نسل چهارم در سرولایت نیشابور 
  • معرفی جان سخت‌ترین خودروها در جهان (+عکس)
  • محمد کریمی، کاپیتان سپاهان: هر تیمی جای ما بود، تا اینجا هم دوام نمی‌آورد / فیلم
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران