Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@07:28:48 GMT

جنگ ایران و آمریکا، خاورمیانه را "جهنم" می‌کند!

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۱۰۱۱

جنگ ایران و آمریکا، خاورمیانه را 'جهنم' می‌کند!

فرارو- با ورود یک ناو آمریکایی به خلیج فارس، بحث احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا رنگ‌و‌بوی دیگری به خود گرفته است. با توجه به حضور گسترده نیرو‌های دو طرف در منطقه، وقوع چنین جنگی می‌تواند خاورمیانه را به یک "جهنم" تبدیل کند. این مساله موجب می‌شود هردو کشور دلایل خوبی داشته باشند که اولین کبریت را در این انبار باروت نیاندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش فرارو، امین سیکل، استاد علوم سیاسی و کارشناس خاورمیانه، طی یادداشتی در وبگاه تحلیلی "پراجکت سیندیکیت" به بررسی حوادثی می‌پردازد که ممکن است بعد از وقوع جنگ بین ایران و امریکا اتفاق بیافتد:  
روزگاری سامانتا پاور، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، جنگ‌هایی که در آن‌ها نسل کشی اتفاق می‌افتد را "مشکلی از جهنم" نامید. حالا که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا تنش با ایران را افزایش داده است، جهان باید خود را برای چشم انداز "مواجه‌ای از جهنم" بین ایران و آمریکا آماده کند.

ایران و آمریکا می‌گویند جنگ نمی‌خواهند، اما قدم به قدم به سمت درگیری نزدیک می‌شوند. ایالات متحده آمریکا در همسایگی ایران امکانات نظامی اش را گسترش می‌دهد. آمریکا ناو آبراهام لینکلن را به همراه جنگده‌های بمب افکن به سمت خاورمیانه می‌آورد تا به ایران در مورد هرگونه اقدام تهدیدآمیز هشدار دهد. در عین حال مقامات ایران این حرکت آمریکا را جنگ روانی می‌دانند که با هدف تحریک ایران برای کشاندن این کشور به درگیری نظامی اجرا می‌شود.

دولت ترامپ، در درجه اول به دنبال تغییر رژیم ایران یا دست کم، تغییر در رفتار حکومت ایران است. علاوه بر این، آمریکا به دنبال آن است که اقتصاد ایران را تضعیف کند تا این کشور نتواند یک بازیگر موثر منطقه‌ای باقی بماند. آمریکا همچنین می‌خواهد موقعیت اسراییل را به عنوان وفادارترین و قدرتمندترین متحد امریکا در خاورمیانه تثبیت کند و بین اسراییل و کشور‌های مخالف ایران (شامل: کشور‌های حاشیه خلیج فارس به سرگردگی عربستان سعودی و همچنین مصر) روابط استراتژیک ایجاد کند.

ترامپ برای رسیدن به این اهداف از توافق هسته‌ای خارج شد، تحریم‌های شدیدی بر اقتصاد ایران اعمال کرد و در اقدامی بی سابقه سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد. جان بولتون، مشاور جنگ‌طلب شورای امنیت ملی آمریکا، با همراهی پمپئو، وزیر امور خارجه، اخیرا اعلام کردند آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست، اما کاملا آماده واکنش به هر حمله‌ای از طرف ایران خواهد بود؛ چه این حمله‌های از طریق نیرو‌های حامی ایران در منطقه انجام شود، چه از طریق سپاه و چه از طریق ارتش. این مساله ایران و آمریکا را یک گام به مواجهه نظامی نزدیک‌تر می‌کند که می‌تواند عامدانه یا بدون محاسبه اتفاق بیافتد.

سیکل مدعی شد: در صورت وقوع جنگ، آمریکا به سرعت تاسیسات نظامی، سایت‌های هسته‌ای و تاسیسات زیرساختی ایران را بمباران می کند و از بسته شدن تنگه هرمز جلوگیری می کند.

اما ایران می‌تواند هر حمله نظامی آمریکا را برای ایالات متحده و منطقه خاورمیانه بسیار پرهزینه کند؛ چه حملات آمریکا بدون حمایت اسراییل و عربستان انجام شود چه با حمایت آنها، ایران ممکن است بتواند تعدادی کشتی را در باریک‌ترین ناحیه تنگه هرمز که تنها ۳/۲ کیلومتر پهنا دارد غرق کند. از آن مهم‌تر ایران یک استراتژی برای جنگ نامتقارن، هم بر پایه جنگ سخت هم بر پایه قدرت نرم، تدارک دیده است. هرچند ایران فاقد خط آتش قدرتمند هوایی است، اما پیشرفت چشمگیری در توسعه و تولید موشک‌های کوتاه برد، میان برد و دوربرد داشته است که توانایی اصابت به هدف‌هایی تا مسافت اسراییل را دارد.

علاوه بر این، ایران می‌تواند اماکن مهمی مانند برج خلیفه در دبی (بلندترین ساختمان جهان) را هدف بگیرد تا وضعیت اقتصادی منطقه را به هم بریزد. حتی اگر تضمینی برای دقت موشک‌های ایرانی وجود نداشته باشد بازهم بسیاری از آن‌ها می‌توانند از سیستم‌های دفاعی عبور کنند. برای مثال سامانه پدافند موشکی «گنبد آهنین» اسراییل حتی نتوانست همه موشک‌های غیرپیشرفته که از غزه پرتاب می‌شدند را منهدم کند. علاوه بر این، حکومت ایران در سراسر منطقه نیرو‌های هوادار تشکیل دارد.

سیکل در پایان مدعی شد: حکومت ایران به شدت تلاش کرده است، امنیت ملی خود را با یک چهارچوب منطقه‌ای پشتیبان تقویت کند. بنابر این در صورت مواجه با آمریکا ایران به راحتی شکست نمی‌خورد. بر عکس هر حمله نظامی بزرگ می‌تواند در منطقه یک جهنم غیر قابل کنترل به وجود بیاورد. بنابر این دو طرف دلایل خوبی دارند که جنگ را شروع نکنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خاورمیانه جنگ ایران و امریکا آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۱۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم

«گیر پدرسون» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت: من از  چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه به شدت نگران هستم و مدت‌هاست هشدار داده‌ام که بسیاری از سوریه به‌عنوان فضایی آزاد برای  حسابرسی و امتیاز گیری استفاده می کنند.

به گزارش ایرنا، گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: «من فقط نگران اثرات تنش منطقه ای و خطرات جدی اشتباه محاسباتی و تشدید تنش نیستم. من همچنین عمیقاً نگران درگیری در خود سوریه هستم که همچنان زندگی مردم رنج کشیده سوریه را نابود می کند. در واقع، هر وسوسه برای نادیده گرفتن یا صرفاً مهار درگیری سوریه اشتباه خواهد بود. این یک درگیری متوقف شده نیست. اثرات آن فقط در سوریه احساس نمی شود. در واقع هیچ نشانه ای وجود ندارد که آرامش در مناطق مختلف سوریه را نشان دهد.»

پدرسون تصریح کرد: ما به تنش زدایی منطقه ای نیاز داریم که با یک آتش بس فوری بشردوستانه در غزه شروع شود. همه بازیکنان باید حداکثر خویشتنداری و احترام به قوانین بین‌المللی را رعایت کنند. ما باید در راستای یک آتش بس سراسری در سوریه در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تلاش کنیم. همه بازیگران باید از موازین بشردوستانه بین المللی، قانون پیروی کرده و از غیرنظامیان محافظت کنند.

او تصریح کرد: وضعیت بشردوستانه در سوریه مثل همیشه تیره و تار است. وضعیت اقتصادی در این کشور همچنان خطرناک است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که هزینه یک سبد غذایی در سوریه طی یک سال دو برابر شده در حالی که هزینه زندگی ۱۰۴ درصد افزایش یافته است.

پدرسون گفت: بحران زندانیان مثل همچنان حاد است. کودکان، زنان، مردان - در تمام سنین و در تمام مناطق سوریه - در معرض بازداشت خودسرانه غیرقانونی، اجباری قرار دارند. گزارش ها از بازداشت شدگان، محروم شدن از غذا و درمان پزشکی و شکنجه و شکنجه جنسی خشونت - در تمام مناطق سوریه ادامه دارد. چنین اقداماتی باید متوقف شود. کودکان و افرادی که پیر یا بیمار هستند، باید فورا آزاد شوند و مقامات در مناطق دولتی، و آنهایی که عملاً کنترل سایر مناطق را نیز دارند، باید دسترسی سازمان های بشردوستانه به تمامی بازداشتگاه ها و زندان ها و تضمین ارتباط با خانواده ها را فراهم کنند.

او اضافه کرد: رویکرد جدید و جامعی باید مورد بررسی گیرد که طیف کاملی از مسایل و آرمان های مشروع مردم سوریه مورد توجه قرار دهد. حاکمیت سوریه به ویژه در زمینه حضور شش ارتش خارجی و منطقه ای و تسویه حساب در داخل خاک سوریه باید احیا شود. من و تیمم مشتاق مشارکت در این امر هستیم.

«رامش راجاسینگهام» نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: رویدادهای هفته‌های اخیر هشداری جدی درباره واقعی بودن تهدید در منطقه صادر کرده است گسترش درگیری در منطقه پیامدهای ویرانگری برای مردم سوریه خواهد داشت.

او تصریح کرد: نیازهای بشردوستانه در سوریه در حال حاضر در سطوح بی سابقه ای است، و همچنان روز به روز درحال افزایش است. ازسوی دیگر، توانایی ما برای کمک به کاهش این نیازها به دلیل کمبودهای جدی منابع محدودتر شده است.

این مقام سازمان ملل ادامه داد: ما همچنان گزارش های مکرری از کشته شدن یا زخمی شدن غیرنظامیان بر اثر انفجار مواد منفجره در سراسر سوریه دریافت می کنیم. در واقع، سال گذشته، تعداد تلفات ناشی از مین ها، بقایای مواد منفجره جنگ و بمب های دست ساز در سوریه، از هر کشوری در جهان بیشتر بود. این آمار باز هم به طرز غم انگیزی اغلب شامل کودکان است.

وی افزودأ: تعداد زیادی از مراکز پزشکی در خطر بسته شدن هستند و این امر بر دسترسی میلیون‌ها نفر به مراقبت‌های حیاتی، از جمله نیاز فوری به مراقبت های بهداشتی مادر، جنسی و باروری برای ۱.۴ میلیون زن و دختر در سنین باروری تاثیر خواهد گذاشت.

به گفته وی، بیش از ۱.۸ میلیون نفر در سوریه در دو سال آینده آب سالم مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد. میلیون‌ها نفر که در ناامنی غذایی متوسط قرار دارند، بدون هیچ کمکی در معرض خطر هستند. بسیاری از ۵۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه حاد ممکن است در سال جاری درمان حیاتی را از دست بدهند. بدون افزایش منابع، تلاش برای بررسی و پاکسازی مین های زمینی و مهمات منفجره برآورده نخواهد شد.

نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل ادامه داد: کمک های مالی به آوارگان فلسطینی آسیب دیده از بحران سوریه نیز تامین شده است در سال گذشته به شدت کاهش یافته است. این امر بر توانایی آنروا برای ارائه کمک، پول نقد، غذا و سایر کمک های اضطراری به ۴۳۸ هزار پناهنده فلسطینی در سوریه تاثیر گذاشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • تأکید کره شمالی بر حفظ قدرت نظامی خود
  • کره شمالی: اقدامات بیشتری برای حفظ قدرت نظامی خود انجام می‌دهیم
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا