Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش خبرنگار «پارسینه»، در هفته‌های گذشته و در پی دو تصمیم جنجالی از سوی آمریکا مبنی بر تروریستی خواندن سپاه پاسداران و پایان دادن به معافیت واردکنندگان نفت ایران از تحریم ها، تنش میان تهران و واشنگتن به اوج خود رسیده است.
پس از آن مقامات دو کشور در سطوح مختلف به تهدید دیگری پرداختند، واشنگتن مدعی شد ایران به دنبال حمله به نیرو‌های آمریکایی است، حضور نظامی خود در خلیج فارس را تقویت کرد، و تحریم‌هایی را هم علیه صنایع فلزی ایران به عنوان سومین منبع درآمدی این کشور وضع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جان بولتون، مشاور امنیت ملی، و مایک پومپئو، وزیر خارجه، ایران را تهدید کردند که در صورت انجام هرگونه اقدام تحریک آمیزی با «نیرویی بی رحم» و «پاسخ سریع و قاطع» مواجه خواهد شد. پس از تمام این کش و قوس ها، دونالد ترامپ در پاسخ به سوالی درباره خطر جنگ با ایران گفت:   «من فکر می‌کنم همیشه می‌توانید این را بگویید، درست؟ چیزی که من دوست دارم از ایرانی‌ها ببینم این است که با من تماس بگیرند. کاری که آن‌ها باید انجام بدهند این است که با من تماس بگیرند، بنشینیم؛ ما می‌توانیم به توافق برسیم، یک توافق منصفانه... ما نمی‌خواهیم به ایران آسیب بزنیم. من می‌خواهم آن‌ها قوی و بزرگ باشند و یک اقتصاد بزرگ داشته باشند. اما آن‌ها باید تماس بگیرند، و اگر این کار را بکنند ما آماده مذاکره با آن‌ها هستیم.»
اگر منظور از این سخنان ترامپ در ابتدا خیلی روشن نبود، اما پس از آن که خبر آمد کاخ سفید از سفارت ایران در سوئیس خواسته تا شماره تلفنی به مقامات ایرانی جهت گفتگو با ترامپ بدهند، منظور رئیس جمهور آمریکا کاملا مشخص شد.
«سی ان ان» با اشاره به موارد فوق، در تحلیلی این موضوع را مطرح می‌کند که ممکن است ترامپ وارد یک «سناریوی هماهنگ شده پلیس خوب و پلیس بد» شده باشد، اما به نقل از منابع نزدیک به کاخ سفید می نویسد شاید این اختلاف تا اندازه‌ای ناشی از تفاوت جهان بینی رئیس جمهور آمریکا با مشاورش باشد. ترامپ در جریان صحبت‌های روز پنجشنبه خود هم به این موضوع اشاره کرد که انگیزه‌های تهاجمی بولتون را «مهار» می‌کند.
مقامات ایرانی هم پیش از این دست روی همین موضوع گذاشته بودند تا بر فاصله میان ترامپ و بولتون تاکید کنند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه، ۲۸ آوریل در گفتگویی با تلویزیون «سی‌بی‌اس» به این موضوع اشاره کرد: «ما بر این باوریم که رئیس جمهور ترامپ خواهان برخورد [نظامی]نیست، اما می‌دانیم که افرادی هستند که برای حرکت به این سمت فشار وارد می‌کنند.» او از «تیم بی» شامل «بولتون، بن سلمان، بن زاید، و بنیامین نتانیاهو» به عنوان این افراد یا کرد.
افراد دیگر، از جمله تحلیلگران و منتقدان ترامپ هم به این موضوع اشاره کرده اند که ممکن است بولتون و دیگران به دنبال جرقه جنگ باشند.
بولتون روز ۵ مه از اعزام ناو «یواس‌اس آبراهام لینکلن» به خلیج فارس به عنوان هشداری برای ایران یاد کرد، اما همانطور که تحلیلگران اشاره کردند، متحدان آمریکا و مقامات این کشور از جمله پومپئو و آدمیرال جان ریچاردسون، فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا، تاکید کردند که اعزام این ناوگروه از پیش برنامه ریزی شده بود.
آدام چف، عضو دموکرات و رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا هم اخیرا درباره اقدامات تحریک آمیز آمریکا و شخص بولتون هشدار داده و گفته بود: «دیدگاه جان بولتون درباره ایران شناخته شده است. اگر رئیس جمهور مایل نیست به یک درگیری نظامی جدید و ویرانگر کشیده شود، امیدوارم که به پند دیگر مشاورانش گوش بدهد و به دنبال کاهش تنش باشد.»
منابع آگاه می‌گویند علاقه بولتون به تنش آفرینی موجب نگرانی دیگر بخش‌های دولت شده است. این کارشناس سابق «فاکس نیوز» از دسترسی آزاد به رئیس جمهور برخوردار است و بیشتر از هر عضو دیگر تیم امنیت ملی با ترامپ وقت می‌گذراند.
این نگرش جنگ طلبانه و دسترسی آسان به ترامپ باعث شده تا دیگر اعضای حلقه سیاست خارجی ترامپ به تقلا بی افتند. منابع آگاه به «سی‌ان‌ان» گفته اند سال گذشته درخواست بولتون برای عملیات نظامی علیه ایران موجب نگرانی برخی مقامات پنتاگون شده بود. این در حالی است که زمان حضور افراد باثبات‌تر در دولت، همچون جیمز متیس و رکس تیلرسون به عنوان وزیران دفاع و امور خارجه، اوضاع چنین نبود و با رفتن آن‌ها بولتون دست بازتری پیدا کرد تا جایی که برخی مقامات وزارت دفاع و پنتاگون را بر آن داشته است تا گام‌هایی برای کنترل او بردارند.
حتی ترامپ هم چندباری به شهرت جنگ طلبی مشاور خود اشاره کرده و گفته است اگر بولتون به راه خود می‌رفت، اکنون در چندین منطقه درگیر جنگ بودیم. به گفته منابع نزدیک به کاخ سفید، ترامپ هفته گذشته نسبت به این که درباره عملیات نظامی در ونزوئلا بی پرده و با صدای بلند سخن گفته می‌شود اظهار نگرانی کرده و به تیم خود گفته بود به جای آن بگویند «همه گزینه‌ها روی میز است.»
به گفته این منابع، ترامپ درباره ونزوئلا تاکید کرده جانب احتیاط رعایت شود و نسبت به این که برخی مشاورانش همچون بولتون آشکارتر درباره مداخله نظامی سخن می‌گویند، ابراز نارضایتی کرده بود.
البته ترامپ دست کم در انظار عمومی همواره این مسئله را که تصمیمات و اقداماتش از سوی افراد دیگری دستکاری یا هماهنگ می‌شوند را رد کرده است. او روز پنجشنبه درباره موضع بولتون نسبت به ونزوئلا، کره شمالی و ایران تاکید کرد که مشاورش «دیدگاه‌های سختی» دارد.
او گفت: «در واقع من «جان» را مهار می‌کنم. من جان بولتون را دارم و افراد دیگری هم دارم که مسالمت‌جوتر از او هستند و در نهایت من تصمیم می‌گیرم.»
دیگر مقامات بلندپایه دور و بر ترامپ به این موضوع اشاره کرده اند که هیچ طرحی برای درگیری با ایران وجود ندارد. «میک مولوانی»، رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید، به «سی‌بی‌اس» گفت: انتقال تجهیزات آمریکا به خاورمیانه پس از آن پذیرفته شد که گزارش‌هایی درباره تهدید ایران علیه ارتش آمریکا به دست آمد. البته او تاکید کرد «ما به جنگ با ایران نمی‌رویم. من فکر می‌کنم خواهید دید که ما آنجاییم تا منافعمان را تقویت کرده و حفظ کنیم.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دونالد ترامپ جان بولتون آمریکا ایران پلیس خوب پلیس بد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۱۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • دیدگاه کارشناس داوری در مورد صحنه‌های مشکوک بازی تراکتور و استقلال
  • ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • تمجید دونالد ترامپ از دستگیری دانشجویان معترض 
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • اولین قهرمانی چلسی در لیگ برتر انگلیس با برتری 2-0 مقابل بولتون (30 آوریل، 2005) / فیلم
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟