Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز شنبه در جریان سخنرانی تأکید کرد کسانی که به دنبال برکناری رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا هستند، نمی‌توانند از دموکراسی حرف بزنند.

اردوغان بدون اشاره مستقیم به آمریکا افزود: «کسانی که میزبان توطئه‌گران در قلمرو کشور خود هستند و تلاش می‌کنند یک رئیس‌جمهور منتخب در ونزوئلا را سرنگون کنند نمی‌توانند درباره دموکراسی برای ما سخنرانی کنند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوان گوایدو، سردسته مخالفان دولت، ژانویه سال جاری میلادی پس از چراغ سبز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و متحدان واشنگتن، در اقدامی غیرقانونی و جنجال برانگیز، خود را رئیس‌جمهور ونزوئلا خواند و باعث تشدید تنش‌ها در این کشور شد؛ اقدامی که بی درنگ مورد حمایت آمریکا و دیگر کشور‌های غربی قرار گرفت.

مردم ونزوئلا و ارتش این کشور بار‌ها حمایت خود را از نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا و دولت قانونی این کشور اعلام کرده اند. با این حال، آمریکا و متحدانش در تلاش هستند با وضع تحریم‌های شدید و همچنین تحت فشار قرار دادن ارتش ونزوئلا، آن‌ها را به قطع پشتیبانی از دولت مادورو وادار کنند.

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین بار دیگر ترور وحشیانه جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی را یادآوری کرد و افزود: «عربستان سعودی هنوز هیچ توضیح رسمی را درباره قتل خاشقجی ارائه نداده است. عدالت کجاست؟ کشور‌های غربی در آزمون صداقت مردود شدند».

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی منتقد محمد بن سلمان، سه‌شنبه ۱۰ مهر ۹۷ پس از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد. پس از انتشار اخبار ناپدیدشدن جمال خاشقجی و سپس خبر قتل او در کنسولگری عربستان، انگشت اتهام به سمت ولیعهد عربستان به عنوان متهم ردیف اول این ترور سازماندهی‌شده نشانه رفت.

در پی فشار‌های رسانه‌ای و بین‌المللی، عربستان سعودی سرانجام پس از ۱۸ روز سکوت به قتل خاشقجی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد، اما مدعی شد وی بر اثر «مشاجره و درگیری» بین او و کسانی که برای ترغیبش به بازگشت به عربستان به ترکیه رفته بودند، به قتل رسیده است. به گفته دادستانی عربستان، ۱۸ تبعه سعودی در رابطه با این جنایت بازداشت شده‌اند که بیشتر آن‌ها از مقامات ارشد اطلاعاتی و امنیتی این کشور هستند.

«رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه، نیز پیشتر با انتشار یادداشتی در روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» اعلام کرد قتل خاشقجی با دستور بالاترین سطوح قدرت در عربستان انجام شده است، اما او ملک سلمان نیست! دادستان استانبول نیز تأکید کرد قتل خاشقجی از پیش برنامه‌ریزی‌شده بود، خفه‌شدن این روزنامه‌نگار بلافاصله پس از ورود به کنسولگری عربستان و قطعه‌قطعه‌شدن جسدش را تأیید کرد.

این ترور و جنایت هولناک حکومت و ولیعهد عربستان با محکومیت شدید بین‌المللی روبرو شد، اما در تمام چند ماه گذشته رئیس‌جمهور آمریکا آشکارا اعلام کرد که واشنگتن به خاطر منافع خود و قراردادهای فروش سلاح به ریاض نمی‌تواند عربستان را تحریم کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترکیه ونزوئلا عربستان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۳۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد پس از انصراف مالکان و مشتریان نفتکش‌ها از بارگیری و خروج چند کشتی از آب‌های ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که این کشور مجوز ۶ ماهه سال گذشته میلادی صنعت نفت ونزوئلا را تمدید نخواهد کرد و به شرکت‌ها تا پایان ماه مه فرصت داد تا مبادله‌های در حال انجام خود را متوقف کنند.

در مجموع ۳۷ کشتی در ماه آوریل از بنادر ونزوئلا حرکت کردند. داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی بر اساس حرکت نفتکش‌ها نشان داد ونزوئلا در ماه آوریل به‌طور میانگین ۵۴۵ هزار بشکه نفت خام و سوخت در روز صادر کرده است که نسبت به بالاترین سطح صادرات روزانه این کشور در ماه مارس یعنی ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ بشکه و ۷۰۳ هزار بشکه نفت صادرشده در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

حدود ۶ نفتکش بزرگ در هفته‌های گذشته پس از ماه‌ها انتظار برای بارگیری نفت خام در بنادر تحت اداره شرکت نفت دولتی ونزوئلا، بنادر این کشور را بدون بارگیری ترک کرده‌اند. داده‌ها و اسناد این شرکت همچنین نشان می‌دهد که تاخیر در بارگیری و ترس مشتریان از پایان یافتن دوره مجوز صادرشده از سوی واشینگتن و در نتیجه تکمیل نیافتن فروش نفت از دلایل خروج نفتکش‌ها به‌شمار می‌رود.

حداقل دو نفتکشی که بدون بارگیری بنادر ونزوئلا را ترک کردند در اجاره پالایشگاه دولتی اورلن لهستان بودند و پیش‌بینی می‌شد که به سمت آسیا حرکت کنند.

دولت لهستان در حال بررسی خسارت حدود ۴۰۰ میلیون دلاری است که واحد تجاری پالایشگاه اورلن در سوئیس به‌عنوان پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی ونزوئلا داده و شرکت این مبلغ را دریافت نکرده است.

محموله‌های بارگیری‌نشده به صادرات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا به آسیا در ماه آوریل خسارت زد و در نتیجه صادرات این کشور با ۶۴ درصد کاهش به ۲۰۶ هزار بشکه در روز رسید. صادرات ونزوئلا به آمریکا با ۳۴درصد افزایش به ۲۳۸ هزار بشکه در روز رسید که دلیل آن تولید بیشتر و صادرات شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت شورون بود.

ونزوئلا همچنین ۲۳۶ هزار تن فرآورده جانبی نفت و مواد پتروشیمی در ماه آوریل صادر کرد که از ۴۶۳ هزار تن محصول صادراتی این کشور در ماه مارس کمتر است. واردات سوخت این کشور در ماه آوریل با اندکی افزایش نسبت به ماه مارس از روزانه ۵۳ هزار بشکه به حدود ۵۷ هزار بشکه در روز رسید.