Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@20:20:36 GMT

دروازه عالی قاپو در ورودی بقعه شیخ صفی، نماد اردبیل می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۴۴۳۴

دروازه عالی قاپو در ورودی بقعه شیخ صفی، نماد اردبیل می شود

اردبیل- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اعلام کرد که دروازه و سردرب اصلی عالی قاپو که در ورودی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی در حال احداث است، به نماد اردبیل تبدیل می شود.

به گزارش ایرنا، نادر فلاحی نبه شب در دومین جلسه کارگروه گردشگری و میراث فرهنگی استان اردبیل افزود: سردرب عالی قاپوی اردبیل که تا 50 سال پیش برپا بود، در طول سالهای گذشته تخریب شده ولی دوباره به همان شکل و معماری سابق احیا و بازسازی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: این سردرب متناسب با بافت اصلی بقعه ثبت جهانی شده شیح صفی الدین اردبیلی و در ضلبع غربی این مجموعه به اردفاع 14 متر در حال احداث است.
فلاحی از برنامه ریزی برای افتتاح این بخش از اثر در سفر ریاست جمهوری به اردبیل در تابستان امسال خبر داد و گفت: با توجه به ثبت جهانی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی تلاش می شود که این سر درب بر اساس استانداردهای یونسکو احیا و بازسازی شود و بر همین اساس کارشناسانی از کشور اتریش بر فرایند کار نظارت دارند.
وی در تشریح سایر اقدامات انجام شده در زمینه حفظ میراث فرهنگی استان اردبیل اضافه کرد: بقعه شیخ جبرائیل کلخوران نیز با 52 رواق احیا و بازسازی شده و قرار است در هفته اردبیل در اوایل مردادماه با اجرای برنامه های متنوع در این مجموعه افتتاح شود.
وی از اختصاص ردیف اعتباری ویژه برای مرمت، احیا و نگهداری بقعه شیخ جبرائیل و جمعه مسجد اردبیل خبر داد و افزود: احیای محوطه تاریخی شهر یری مشگین شهر نیز آغاز شده و به زودی این محدوده منحصر به فرد که دارای مجسمه ها سنگی تاریخی و ایستاده است، مسقف می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین بیان کرد: محدوده تاریخی شهریری به عنوان پایگاه علمی و پژوهشی به ثبت ملی رسیده و بر این اساس، 400 هکتار از منطقه مجاور محدوده مجسمه های سنگی به عنوان سایت تاریخی ثبت شده و در کنار آن، ایجاد امکانات خدماتی و رفاهی و سنگ فرش محوطه تاریخی نیز آغاز شده است.
وی همچنین از برنامه ریزی برای افق 1400 در حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل خبر داد و گفت: ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، ایجاد اشتغال و ایجاد مجتمع‌های گردشگری از جمله اصلی ترین اولویت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در تدوین برنامه افق 1400 بوده است.
فلاحی اضافه کرد: برش شهرستانی افق 1400 میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان استخراج شده است و به منظور هماهنگی بیشتر برای اجرا، در اختیار فرمانداران استان قرار می گیرد.
وی احیای هنرهای مختلف صنایع دستی و حمایت برای ایجاد اشتغال در این حوزه‌ را نیز از جمله برنامه‌های اولویت دار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در سال جدید اعلام کرد.
وی همچنین از برنامه ریزی برای اجرای طرح ویژه گردشگری در منطقه نمونه گردشگری سد گیلارلوی شهرستان گرمی خبر داد و گفت: در این زمینه یک طرح گردشگری 310 هکتاری تدوین شده و این طرح با هماهنگی اداره کل محیط زیست، منابع طبیعی و امور آب استان به اجرا در می آید.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری اردبیل نیز در این جلسه خواستار ایمن سازی بناهای تاریخی استان از جمله بازار تاریخی اردبیل شد و گفت: باید اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز حوادثی مثل آتش سوزی بازار تاریخی تبریز در محدوده بازار تاریخی اردبیل نیز انجام شود.
مسعود امامی یگانه افزود: شرایط ایمنی بازار تاریخی اردبیل خطرناک بوده و چندان مطلوب نیست و بر همین اساس باید تیم و کارگروهی برای ایمن سازی آن تشکیل شده و روش های عملی ایمن سازی بررسی و اقدامات لازم انجام شود.
وی امکان اطفای حریق در بازار تاریخی اردبیل را غیرممکن خواند و افزود: علاج حادثه در این محدوده تاریخی باید قبل از وقوع مد نظر متولیان قرار گیرد.
امامی همچنین خواستار ساماندهی تورهای طبیعت گردی در استان شد و گفت: تورهای طبیعت گردی بعد از ماه مبارک رمضان باید توسط دفاتر مسافرتی دارای مجوز و با رعایت شئونات اسلامی و اخلاقی برگزار شود.
وی تاکید کرد: ما مشکلی با طبیعت گردی نداریم ولی برگزار کنندگان تورهای طبیعت گردی باید به شکل مدیریت شده تورهای خود را برگزار کنند و فضای نشاط معقول و با اخلاق برای طبیعت گردان فراهم شود.
در این جلسه همچنین ثبت جهانی کوه سبلان در دستور کار قرار گرفت و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اعلام کرد که پرونده اولیه ثبت جهانی کوه سبلان توسط اداره کل میراث فرهنگی استان در حال تکمیل است.
اکبر بهنام جو استاندار اردبیل نیز در خصوص ثبت جهانی سبلان گفت: ثبت جهانی کوه سبلان می تواند مزیت ویژه‌ای برای گردشگری استان اردبیل باشد و این مساله باید به صورت ویژه پیگیری شود.
وی تاکید کرد: در روند ثبت جهانی اثر طبیعی کوه سبلان باید از نظر مشاوران و کارشناسان زبده استفاده شده و پرونده آن به شکلی تدوین شود که در آینده اقدامات عمرانی لازم در محدوده ثبتی با مشکل و محدودیت جدید رو به رو نشود و در توسعه گردشگری منطقه مانع ایجاد نکند.
1905/6016

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي عالي قاپو بقعه شيخ صفي ميراث فرهنگي اردبيل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۴۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شهر میمند در استان فارس قابلیت تبدیل شدن به شهر ملی شیشه‌گری را دارد.

مریم جلالی جمعه، ۷ اردیبهشت‌ماه در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویدادها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 وی ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم. این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است؛ یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که از گلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فردای روشنی دارد، اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

 معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

وی به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان آرایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی با بیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه روز جمعه با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است