Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-02@06:06:26 GMT

امکان تکمیل خط لوله ایران پاکستان وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۵۰۴۱

امکان تکمیل خط لوله ایران پاکستان وجود ندارد

پاکستان می‌گوید که به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند خط لوله گاز از ایران را کامل کند. به رغم نیاز شدید پاکستان به انرژی، مناسبات تنگاتنگ این کشور با عربستان و آمریکا موجب تعلیق قرارداد گازی با ایران شده است.

 

پاکستان روز جمعه ۲۰ اردیبهشت به ایران اطلاع داد که مادام که این کشور تحت تحریم‌های آمریکاست امکان تکمیل خط لوله ایران- پاکستان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مبین صولت، رئیس اداره گاز پاکستان در همین رابطه گفته است که وجود تحریم‌ها باعث شده که ما نتوانیم خط انتقال گاز از ایران را تکمیل کنیم.

 

در اسفندماه گذشته در پی شکایت ایران از پاکستان به دلیل عدم تکمیل خط لوله گاز در مهلت تعیین‌شده در قرارداد میان دو کشور، دور جدیدی از مذاکره میان دو کشور شکل گرفت. بخش خط لوله در ایران تکمیل شده است و بنا بر قرارداد فی‌مابین پاکستان هم می‌بایست تا مرداد امسال بخشی را که در این کشور جریان می‌یابد تکمیل و آماده بهره برداری کند.

 

سه روزپیش از موضع جدید پاکستان، عمران خان نخست وزیر این کشور از تمایل اسلام‌‌آباد به تکمیل پروژه خط لوله گاز با ایران خبر داد. او که به تازگی به ایران سفر کرده، به رغم اشاره به تحریم‌ها علیه ایران به عنوان مانع اصلی تکمیل پروژه، از وزیر امورخارجه کشورش خواست تا گام‌های لازم را برای تکمیل خط لوله گاز با ایران بردارد.

 

صولت در توضیح بیشتر موضع جدید پاکستان تصریح کرد که اسلام آباد نمی‌تواند تحت فشارهای آمریکا پروژه انتقال گاز را پیش ببرد و ما در این خصوص با سران تهران مکاتبه داشته‌ایم.

 

مبین صولت اضافه کرد: دولت‌مردان ایرانی به ما تا اوت مهلت داده بودند که بخش پاکستانی پروژه را تکمیل کنیم ولی ما در شرایط فعلی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. او نسبت به شکایت ایران به مراجع بین‌المللی تفاهم نشان داده است.

 

پروژه‌ای معلق بعد از ۲۵ سال

 

قرارداد گازی میان ایران و پاکستان باقیمانده از طرحیست که زمانی قرار بود «خط لوله صلح» باشد؛ قراردادی که توافق‌نامه اولیه آن با پاکستان در سال ۱۹۹۵ به امضا رسید و سپس در سال ۱۹۹۹ هند نیز به این توافق مشترک گازی پیوست.

 

این قرارداد در سال ۲۰۰۴ مورد بازبینی قرار گرفت و جزئیات آن روشن شد، اما پنج سال بعد، هند به سبب مناقشه و اختلاف دیرینه با پاکستان مسئله امنیت لوله را تضمین‌نشده دانست، هزینه معاهده را نامتناسب خواند و از آن خارج شد.

 

 پس از آن در سال  ۲۰۱۲ عملیات اجرایی معاهده میان ایران و پاکستان آغاز شد و روسای جمهور وقت دو کشور توافق کردند در این زمینه همکاری داشته باشند، بر اساس این همکاری پیش‌بینی شده بود که پاکستان نیز خط لوله خود را طی ۲۲ ماه تا مرز ایران بکشد.

 

طبق این معاهده گازی قرار شد با شروع عملیات لوله‌گذاری تا سال ۲۰۱۴، صادرات گاز از طریق خط لوله به کراچی آغاز شود. این قرارداد ۲۵ ساله، ایران را متعهد می‌کند که صادرات روزانه گاز را از حجم ۱۴ میلیون متر مکعب آغاز کرده و آن را در دو فاز به ۲۱ و ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش دهد.

 

ایران از سال ۲۰۱۱ کار خط لوله خود را به اتمام رساند ولی پاکستان به رغم مشکلات اساسی‌اش در تامین انرژی، به دلیل مناقشات منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و ملاحظاتی که در مناسبات تنگاتنگش با آمریکا و عربستان دارد هیچگاه به طور جدی پیگیر اجرای این پروژه نشد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۵۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: پیشنهاد فعلی مصر بهترین پیشنهاد داده‌شده به ما در ماه‌های اخیر است

به گزارش خبرآنلاین، یکی از مسؤولان جنبش حماس امروز سه‌شنبه پیشنهاد فعلی مصر را بهترین پیشنهاد ارائه شده به این جنبش طی ماه‌های گذشته دانست و ضمن اشاره به وجود اختلاف‌نظری درباره تعداد اسرایی که قرار است آزاد شوند، اظهار کرد: پیشنهاد مصر درباره قرارداد تبادل اسرا با اسرائیل و آتش‌بس در غزه مورد قبول دو طرف است.

به گزارش شبکه خبری «روسیا الیوم»، این منبع در حماس گفت: امکان دستیابی به توافقی طی روزهای آتی وجود دارد.

از سوی دیگر، رسانه‌های عبری در شبکه‌های اجتماعی نوشتند: «به نظر می‌رسد السنوار برای تایید چراغ سبز داده است.»

به گزارش ایسنا، امروز «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم نشستی داشت.

همچنین قرار است کابینه جنگ رژیم صهیونیستی عصر امروز نشستی برای بررسی قرارداد تبادل اسرا و موضوع عملیات احتمالی رفح داشته باشد.

یک منبع آگاه از روند مذاکرات میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی به خبرگزاری «AWP» گفت: قرارداد میان دو طرف قریب‌الوقوع است و اگر برخی مشکلاتی که مانع از اجرای قرارداد شده، سریعا برطرف شوند، امکان امضای ان ظرف چند روز آینده وجود دارد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901409

دیگر خبرها

  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • حماس: پیشنهاد فعلی مصر بهترین پیشنهاد داده‌شده به ما در ماه‌های اخیر است
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون و خطا ندارد
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون خطا ندارد
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست