Web Analytics Made Easy - Statcounter

واردات این حجم کاغذ سیگار باعث خروج 15میلیون و 950هزار و 96دلار ارز از کشور شد که رقم ریالی آن حدود یا به عبارتی 670 میلیارد 741 میلیون و 692 میلیون و 911 ریال شده است. رسانه‌های مکتوب این روز‌ها حال و روز خوشی ندارند و گرانی کاغذ آن‌ها را به کاهش صفحات و تعدیل نیرو وادار کرده است. حال و روز ناخوش این رسانه‌ها شبیه حال و روز ناخوش سیگاری‌هایی است که 30 هزار میلیارد تومان از هزینه‌های نظام سلامت کشور برای درمان بیماری‌های شان هزینه می‌شود؛ بیماری‌هایی که ریشه پیدایش آن‌ها به همین استعمال دخانیات، دود سیگار و قل‌قل قلیان برمی‌گردد و در نهایت هم هر 10 دقیقه یک نفر در کشورمان جانش را بر اثر عوارض ناشی از مصرف دخانیات از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی انگار تصمیم‌گیران کشور وقتی بنا باشد بین فرهنگ، رسانه و صنعت دخانیات یکی را انتخاب کنند، ترجیح می‌دهند این انتخاب صنعت دخانیات باشد و به همین منظور برای سرپا ماندن و توسعه صنعت دخانیات و سیگار در کشور طی سال 97 حدود 16 میلیون دلار کاغذ سیگار به کشور وارد شده است.

**هر دم از این باغ بری می‌رسد!
پیش از این نیز خبر اختصاص ارز دولتی برای واردات سیگار رسانه‌ای شد؛ خبری که سخنگوی وزارت بهداشت درباره اختصاص ارز دولتی به واردات دخانیات اینگونه اظهار نظر کرد: «در این زمینه اعتراض شدیدی کردیم از نظر ‏وزارت بهداشت، اختصاص حتی یک ریال تسهیلات به دخانیات ضرر دارد.»

با وجود این مافیای صنعت سیگار در کشور خیلی قوی‌تر از آن است که بخواهد در برابر چنین اعتراضاتی کم بیاورد و عقب بنشیند؛ مافیایی که یک روز هزار تریلی سیگار وارد کشور می‌کند و با قیمتی یکسان در همه ایران به فروش می‌رساند و روز دیگر برای گسترش صنعت دخانیات ارز دولتی می‌گیرد و 16 میلیون دلار کاغذ سیگار وارد می‌کند!

**تخصیص ارز به واردات سیگار در شرایط تحریم دارو
محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات کشور، حالا بیش از پیش نگران است؛ وی تأکید می‌کند: «یکی از مطالبات ما تدوین برنامه اساسی برای حفظ سلامت مردم از سوی نهاد‌های حکومتی است. تأمین مصرف مواددخانی باید تابع عوامل قانونی باشد نه سوداگری‌های بازاری.» از نگاه وی در حالی که نشریات مکتوب کشور به دلیل بالارفتن قیمت کاغذ رو به تعطیلی هستند، هزینه شدن 15میلیون دلار برای خرید و واردات کاغذ سیگار به کشور اشتباه است.

این متخصص ریه تصریح می‌کند: «در زمانی که کشور با تحریم انواع اقلام پزشکی و دارویی مواجه است، تخصیص این میزان ارز جهت رشد و توسعه صنعت دخانیات جای تأسف دارد. در همه کشور‌های دنیا، سیگار را گران می‌کنند تا مصرف آن کاهش یابد، اما در کشور ما 10هزار میلیارد تومان در سال صرف خرید سیگار می‌شود.»

**رشد کارخانه‌های تولید دخانیات
آنطور که مسجدی می‌گوید: بیش از 20 سازمان مختلف در زمینه مبارزه با دخانیات فعالند، اما کارخانه‌های تولید دخانیات به جای کاهش افزایش یافته‌اند. وی می‌افزاید: «در حالی که برخی صنایع کشور در حال ضعیف شدن هستند یا حتی با حدود یک سوم از قدرت تولیدی در حال کار هستند، ما شاهد رشد کارخانه‌های تولید دخانیات از هشت به 15 کارخانه بوده‌ایم که باید جلوی این روند افزایشی با قانون‌گذاری‌های درست گرفته شود.»

بنا به تأکید وی، صنعت دخانیات ما در حالی به صورت افسارگسیخته به سمت خودکفایی در تولید و بی‌نیاز کردن بازار داخل پیش می‌رود که این کالای آسیب‌رسان امروز بدون هیچ گونه نظارت، در دسترس همگان قرار دارد و کسی به این فکر نمی‌کند که این سیاستگذاری غلط، در آینده چه هزینه‌های هنگفتی را برای کشور به همراه خواهد داشت.

مسجدی با بیان اینکه حدود 12 الی 14 درصد مردان و یک الی 3 درصد زنان سیگار مصرف می‌کنند، می‌افزاید: «این آمار در مصرف قلیان بسیار مأیوس‌کننده‌تر است تا جایی که حدود 45درصد مردان و 35درصد زنان از قلیان استفاده می‌کنند. این ارقام از آنجایی نگران‌کننده‌تر می‌شود که سن مصرف و دسترسی به مواد دخانی در حال کاهش است.»

مسجدی سیگار‌های الکترونیک را هم نه فقط سالم نمی‌داند بلکه معتقد است: این سیگار‌ها اگر بیشتر از سیگار معمولی عوارض نداشته باشند، کمتر از آن‌ها نیز عوارض نخواهند داشت. عوارضی مانند سرطانزایی و بیماری‌های قلبی که به علت وجود فلزات سنگین در این سیگار‌ها بروز خواهد کرد و سازمان بهداشت جهانی باید از تولید و فروش این محصول جلوگیری کند.

منبع: روزنامه جوان

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۵۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد

ایسنا/هرمزگان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از این جزیره به عنوان پنجره تمدن خلیج فارس در حوزه فرهنگی، تاریخی و صنعتی نام برد و گفت: فرهنگ دریاپایه روایاتی در این منطقه دارد که باید آن را بازیابی و معرفی کنیم.

عادل پیغامی با تاکید بر مطلب فوق اظهار کرد: صنعت دریاپایه مشتمل بر ۲۴ فعالیت است و جزیره جهانی قشم به تنهایی توانایی بهره‌برداری از همه بخش‌های این صنعت را دارد.

وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین زمینه فعالیت‌های دریاپایه به حوزه لجستیک، فعالیت‌های شیلاتی و شناورسازی مربوط می‌شود، افزود: امروز قشم با توان بالای پرورش ماهی و میگو، لارو میگو، بچه ماهی و ماهی در قفس به مهم‌ترین قطب شیلاتی کشور تبدیل شده است.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، در زمینه تولید انواع شناورها اعم از لنج‌های چوبی و فایبرگلاس، مسافربری، تفریحی، آلاچیق‌ و هتل‌های دریایی، آمبولانس دریایی و موارد دیگر هم در سطح بسیار عالی قرار داریم.

وی اظهار کرد: هم اکنون ۱۲ واحد لنج‌سازی در قشم با تولید ۵۰ فروند در سال فعالیت دارند که محصولات خود را به کشورهای آفریقایی، هند و حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند و این صنعت دریاپایه از سودآوری بالایی برخوردار است.

این مسئول با اعلام اینکه ۶۰ درصد نفت دنیا از مسیر آبراه حیاتی خلیج فارس تامین می‌شود، بیان کرد: بانکرینگ، صنعت دریاپایه بسیار ارزشمندی در حوزه ارزآوری است که در قشم، در حال حاضر فقط بخش سوخت‌رسانی آن تکمیل شده است.

وی ادامه داد: با تکمیل زنجیره بانکرینگ اعم از امکانات تعمیرات شناورها، فروش مواد غذایی، خدمات هتلینگ، خدمات درمانی، فروش آب معدنی و اینترنت اشیا می‌توان بخش مهمی از درآمد بالای این صنعت را از آن خود کنیم.

پیغامی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های دریاپایه مهم‌ترین رکن و رویه اقتصادی این منطقه در بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج فارس است.

 نشست ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تربیت مدرس تهران در سالن مرکز بین‌المللی رشد این سازمان امروز هشتم اردیبهشت برگزار شد.

این نشست با هدف همکاری‌های علمی و مطالعاتی با حضور شماری از استاتید و دانشجویان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تربیت مدرس از جمله سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در سالن مرکز بین‌المللی رشد سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد.

در ادامه این نشست حاضران پرسش‌هایی در مورد مزیت‌های سرمایه‌گذاری در جزیره قشم، میزان صادرات این منطقه در سال گذشته، برنامه‌های آتی سازمان در توسعه فعالیت‌های اقتصادی و امکان مشارکت دانشگاهیان در پیشبرد اهداف کلان منطقه آزاد مطرح کردند.

دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه شهید مدرس تهران پس از پایان این نشست به اتفاق مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از پارک زیست فناوری، شرکت تمیم در شهرک کاوه، شرکت نفت سازه و مدکندآلو بازدید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور