Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:12:29 GMT

راههای ارتباط موثر با دیگران

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۶۶۰۰

راههای ارتباط موثر با دیگران

یزد- ایرنا- ارتباطات یکی از مهمترین مهارت هایی است که هر انسانی به آن نیاز دارد؛ بدون برقراری ارتباط، خیلی از زندگی ها با مشکل رو به رو می شود.

بدون ارتباط، خیلی از تجارت ها دچار شکست می شوند و از طرفی دیگر، فقدان مهارت ارتباطی و ناتوانی در برقراری ارتباط موثر با دیگران باعث استرس، اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، ناامیدی، از دست دادن احترام و اعتبار و در نهایت شکست می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افرادی که مهارت برقراری ارتباط موثر را ندارند نمی توانند خوب با طرف مقابل صحبت و منظور خودشان را بیان کنند و این عوامل تاثیر نامطلوبی روی فرد مقابل گداشته و در نهایت این رابطه منجر به شکست می گردد.
خوشبختانه مهارت های برقراری ارتباط موثر اکتسابی هست و ذاتی نیست یعنی می توان با آموزش و تمرین این مهارت ها را کسب کرد.

***ارتباط موثر چیست؟
قبل از اینکه ارتباط موثر را تعریف کنیم ابتدا ارتباط را تعریف می کنیم.
ارتباط فرآیندی است که در آن فرستنده پیام خود را از طریق یک کانال ارتباطی به گیرنده (طرف مقابل) انتقال می دهد که این کانال ارتباطی می تواند از طریق صحبت، پیامک، نامه، ایمیل، تلفن و.... باشد.
ارتباط موثر یعنی ارتباطی که در آن گیرنده ( طرف مقابل) باحداکثر دقت و توجه پیام شما را درک کرده باشد، این پیام در او اثر گذاشته و باز خوردی از او به همراه داشته باشد و در نهایت طرفین به یک درک مشترک ،تغییر رفتار و کسب اطلاعات رسیده باشند.
به طور خیلی ساده ارتباط موثر ارتباطی است که درآن دو طرف لذت ببرند و حالشان خوب شود.
عوامل بسیار مهمی در برقراری و ایجاد یک ارتباط موثر دخیل هست که مهم ترین آنها عبارت اند از:
1. لبخند زدن:
انسان ها به صورت ذاتی و غریزی آدم های خوش رو را دوست دارند و ار آدم های اخمو و ترش رو بیزارند.
یک لبخند در آغاز یک ارتباط می تواند شما را آدمی خوش رو و خوشایند نزد طرف مقابل نشان دهد و باعث ایجاد احساس خوشایند شود و واکنش مثبت از طرف مقابل را به همراه داشته باشد.
وقتی ما در ابتدای ارتباطات لبخند می زنیم ناخود آگاه طرف مقابل هم لبخند می زند و آن سنگینی و سردی ابتدای ارتباط از بین می رود.
2.شروع کننده ارتباط باشید:
خیلی از افراد یا درون گرا هستند و یا مهارت کافی برای برقراری ارتباط موثر را ندارند. بنابراین هیچ موقع منتظر نمانید که دیگران برای برقراری ارتباط موثر پیش قدم شوند. شما پیش قدم شوید و در آنها تاثیر بگذارید.
شاید دغدغه ذهن شما این باشد که چگونه شروع کنید و سر صحبت را باز کنید؟
برای شروع یک ارتباط و مکالمه می توانید با پرسیدن یک سوال،نظر و یا واقعیت، در مورد شخص مقابل،خودتان و یا موقعیت مشترک، شروع کننده مکالمه باشید و سر صحبت را باز کنید.
به طور مثال: فرض کنید در یک همایش حضور دارید و می خواهید با کنار دستی خود ارتباط برقرار کنید الان هر دو در یک موقعیت مشترک قراردارید. می توانید از او سوال کنید'چی شد که شما در این همایش شرکت کردید؟'.
حال فرد مقابل شروع به جواب دادن به این پرسش و بیان نظراتش می کند و ارتباط کم کم شکل می گیرد.
3.از طرف مقابل تعریف و تمجید کنید:
انسان ها عاشق خود برتری و تعریف و تمجید هستند. وقتی که از دیگران تعریف و تمجید می کنیم ناخود آگاه از نظر فرد مقابل ما انسانی خون گرم دوست داشتنی و مهربان هستیم و به راحتی می توانیم در قلب آنها نفوذ کنیم.
تعریف و تمجید باید صادقانه باشد و نکته خیلی مهم در تعریف و تمجید این است که باید طوری تعریف و تمجید کنیم که تبدیل به چاپلوسی و تملق نگردد.
اگر هنگام تعریف و تمجید یک دلیل دقیق و واضح برای آن بیان کنیم تعریف و تمجید تبدیل به چاپلوسی و تملق نمی گردد.
به طور کلی برای تعریف و تمجید می توانیم از قالب زیر استفاده کنیم:
1.استفاده از نام شخص
2.بیان تعریف
3. بیان دلیل تعریف(هرچه دقیق تر باشد بهتر است)
مثال:
خانم ایکس، شما منشی فوق العاده ای هستید چون همه کارها را با نظم و به موقع انجام می دهید.
سعید امروز خیلی خوشتیپ تر شدی چون لباس قرمزی که پوشیدی خیلی بهت میاد.

4.برقراری ارتباط چشمی
ارتباط چشمی یعنی نگاه کردن به چشم و صورت طرف مقابل، هنگامی که ارتباط چشمی بر قرار می کنیم به طرف مقابل با زبان بی زبانی القا می کنیم که توجه ما به سمت اوست و می خواهیم با او ارتباط بر قرار کنیم.
مدت زمان برقراری ارتباط چشمی بستگی به طرف مقابل دارد. هنگامی که فردی ارتباط چشمی برقرار می کند نباید مدت زمان آن زیاد باشد زیرا منجر به زل زدن و برداشت نادرست طرف مقابل می گردد.
برای اینکه ارتباط چشمی خیلی خوبی داشته باشیم بهتر است لحظاتی به چشم راست، لحظاتی به چشم چپ و لحظاتی به صورت وی نگاه کنیم و از خیره نگاه کردن بپرهیزیم.

5. گوش دادن فعال
انسان ها دوست دارند بیشتر با افرادی ارتباط برقرار کنند که شنوای صحبت و درد و دلهایشان باشند و با دقت و توجه به حرف آنها گوش دهند بنابراین ما با خوب گوش دادن می توانیم آنها را تحت تاثیر خود قرار دهیم.
گوش دادن فعال با شنیدن فرق دارد. در گوش دادن فعال با دقت و توجه کامل به حرف طرف مقابل گوش می دهیم و نسبت به آن عکس العملی نشان می دهیم ولی در شنیدن ما فقط حرف طرف مقابل را می شنویم در حالی که شاید حواس و فکر ما جای دیگری باشد یعنی فقط جسم ما آنجاست ولی ذهن ما جای دیگری است.
هنگام گوش دادن فعال می بایست4 نکته زیر را در نظر بگیریم.
5-1. بافرد مقابل ارتباط چشمی برقرار کنیم:
با ارتباط چشمی و نگاه کردن به صورت طرف مقابل می توانیم به او بفهمانیم که حواس ما کاملا به او هست.
5-2. به سمت طرف مقابل متمایل شوید:
با خم و متمایل شدن به سمت طرف مقابل چه در حالت نشسته و چه در حالت ایستاده نشان دهید به او علاقه مند هستید و از صحبت و ارتباط برقرار کردن با او خوشحال و خرسندید.
5-3. سرخود را تکان دهید.
در هنگام گوش دادن فعال باید به طرف مقابل حرکت و بازخوردی نشان دهیم که متوجه حرف او شده ایم و حتی حرف های او را تایید می کنیم که این کار را می توان با تکان دادن سر انجام داد.
بنابراین هنگام صحبت افراد هر از گاهی سر خود را به منظور تایید و توجه حرف طرف مقابل تکان دهید.
5-4. سوال پرسیدن
یکی دیگر از ابزارهای گوش دادن فعال و تشویق فرد مقابل به بیشتر صحبت کردن پرسیدن سوال های به جا و مناسب است.
با این کار هم می توانید بیشتر نسبت به فرد مقابل و طرز فکرش شناخت پیدا کنید و هم رابطه ای قوی و موثرتری برقرار کنید.
به طور مثال می توانید بپرسید:
منظورتان این است که .....................
آیا درست متوجه شدم ...................
میشه بیشتر در این مورد توضیح بدهید؟

6. مشتاق و پر انرژی باشید
انسان ها عاشق افراد شاد، پر انرژی و مثبت هستند و از افراد ناامید و منفی خوششان نمی آید. بنابراین اگر می خواهید افراد شیفته شما باشند و در آنها تاثیر بگذارید همواره شاد و پر انرژی باشید و از به کار بردن کلمات و عبارات منفی بپرهیزید.
هر قدر در برقراری ارتباط موثر توانمند تر باشید به همان اندازه موفق تر می شوید؛ ما می توانیم دانش بسیاری بدست آوریم اما تا زمانی که نتوانیم با دیگران ارتباط بر قرار کنیم چنین دانشی بی فایده است بنابراین با رعایت و اجرای نکات بیان شده در این مقاله مهارت برقراری ارتباط موثر را در خود تقویت کنید و از آن لذت ببرید.
'حامد بلور'
مدرس و مشاور کسب و کار
6197

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ارتباط موثر مقاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۶۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل

اما وقایع چندماهه اخیر در فلسطین، نشان داد این قواعد وآموزش آن نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا برخی از این قواعد برای کمک به برقراری مسالمت‌آمیز ارتباط میان تمامی ملت‌ها وضع شده است و هنگامی که هدف آن قاعده محقق نمی‌شود قطعاً کارکرد خود را ازدست می‌دهد.

همانند قاعده کشتیرانی در آب‌های آزاد که براساس (بند ۱ ماده ۵۲) کنوانسیون حقوق دریاها که طبق آن کشتی‌ها در دریای آزاد تابع هیچ قدرتی نیستند؛ بنابراین کشورهای صاحب قدرت حق اعمال نفوذ در کشتیرانی سایر کشورها را ندارند، اما درعمل شاهد آن هستیم کشور آمریکا بارها به بهانه‌های سیاسی اما با اعمال قدرت حقوقی مانع کشتیرانی کشور ایران و تجارت از طریق دریا شده است تا جایی که کشتی‌های کشور ما را به نفع خود توقیف و مصادره می‌کند و نهادهایی که باید ضمانت اجرا را علیه دولت آمریکا اعمال کنند، نه تنها از مکانیسم‌های موجود در حقوق بین‌الملل استفاده نمی‌کنند، بلکه روش‌های قانونی دیگری برای توجیه اعمال غیرقانونی آمریکا وضع نمی‌کنند.

این امر موقوف به همین قاعده نیست و سایر قواعد دیگر بین‌المللی دستخوش این اعمال قدرت در عمل شده‌اند، همانند حق برپایی تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن که سازمان عفو بین‌الملل هم بر آن تأکید دارد، ولی درعمل توسط بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در قضیه تظاهرات دانشجویان در اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه ، خدشه‌دار شده است.

موارد مذکور تنها موارد جزئی از قواعدی است که برای سایر کشورها تجویز و در عمل برای برخی کشورها نادیده انگاشته می‌شود.

این‌ها بخشی از مواردی است که بعضاً سایر کشورها هم ممکن است با آن درگیر شوند و توسط نهادهای بین‌المللی با برخورد متناقض مواجه شوند، اما نقض حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی فصل متفاوتی از این تناقضات آشکار را پدید آورده که هیچ کشوری تاکنون مشابه آن را ندیده است، به گونه‌ای که حتی برای حمایت از رژیم صهیونیستی برخی از قوانین حقوق بشری در کشورهایی همچون آمریکا تغییر یافته و اعتراض به اقدامات را غیرقانونی شناخته است!

از همین رو در نظم نوین جهانی و در شرایطی که حقوق ملت‌ها با افزایش توان نظامی و گسترش قدرت بازدارندگی تحقق می‌یابد، حقوق بین‌الملل و ارتباط جهان پیرامون از راه‌های حقوقی و دیپلماتیک نیاز به یک بازنگری اساسی و وجوب تعریف جدید از آن برای اساتید، دانشجویان و کاربران حقوق بین‌الملل در عمل دارد تا منافع و امنیت ملی را به بهانه رعایت این حقوق بین‌الملل پراز تناقض و جانبدارانه، ذبح کند و از طرف دیگر افکار کاربران عرصه حقوق بین‌الملل را با این زوایای پنهان آشنا و تحلیل‌های تئوری را به واقعیت جامعه بین‌الملل نزدیک کند.

دیگر خبرها

  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • نجاتگران هلال احمر برای نجات دیگران از خودگذشتگی و ایثارگری دارند
  • سرمربی پرسپولیس و بهترین تعریف از گل شهاب!
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • حمله به سپاهان از سمت سنگال! (عکس)
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟