Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@17:47:41 GMT

مدیریت آب از نابودی روستا ها در خوزستان جلوگیری کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۸۸۸۴

مدیریت آب از نابودی روستا ها در خوزستان جلوگیری کرد

خوزستان_ فرهاد ایزدجو گفت: افزایش خروجی آب روستاهای بیشتری را زیر آب می برد و در شرایطی که با ۳۰۰ متر مکعب رفیع زیر آب رفته بود از ما انتظار خروجی هزار متر مکعب را داشتند!

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ در نشست خبری مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان با اصحاب رسانه که امروز ۲۲ اردیبهشت انجام شد فرهاد ایزدجو از انجام اقدامات پس از سیلاب خبر داده و گفت: این نشست از بابت احساس مسئولیت برقرار شده است و با توجه به اینکه این سازمان از اصلی ترین دستگاه های اجرائی است و شرایط کشاورزی در استان مهم و به تبع آن آب اهمیت دارد عنوان کرد: بعد از گذشت سیل در دوره بعد از آن هستیم و ورودی های ما به حالت عادی برگشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه آب  یک موضوع میان بخشی است و دستگاه های زیادی در آن سهم دارند، لایروبی را مختص سدها و رودخانه تقسیم کرده اظهار کرد: در سدها بحث بیشتر بر روی دز است که بیشتر  ۶۰۰ میلیون متر مکعب است و با قیمتهای بین المللی ۵ دلار در هر متر مکعب است و لایروبی نیمی از سد دز حدود ۱ و نیم میلیارد دلار هزینه دارد. 

وی با عنوان این مهم که در طراحی سدها، عمر آنها به  میزان رسوب آن بستگی دارد، اذعان کرد: هر چه آبخیزداری سدها بهتر باشد رسوب کمتر و عمر سد بیشتر است پس ما باید یک حوزه آبریز پایدار ایجاد کنیم که آبخیزداری سد دز ده درصد نتیجه داشته است و آبخیز داری از وظایف سازمان آب و برق نیست.

این مسئول درباره افزایش ارتفاع سد دز ادامه داد: با توجه به اینکه رسوب سد زیاد است یک طرح علاج بخشی  نیز ارائه شد و اگر آبخیز داری انجام شود افزایش ارتفاع نیز محقق می شود.

ایزدجو گفت: بررسی های حیاتی و اولیه نشان می دهد افزایش ارتفاع دز مشکلی ندارد اما در تصمیم نهایی دو موضوع وجود دارد.

وی یکی از این موضوعات را پنل بین المللی برای مطالعات ۶ ماهه را نام برد که اگر به تایید این پنل برسد و سد بختیاری نیز روی شاخه بختیاری انجام شود   وارد مراحل اجرایی می شود.

اعتبارات صرف خشکسالی شد

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان از یک سری موانع برای لایروبی خبر داد و با تاکید بر اینکه لایروبی ها باید همراه با کانالهای سیلاب بر و تغییرات عرض رودخانه ها صورت گیرد، بیان کرد: در محدوده اهواز ۱۰ میلیون متر مکعب به صورت موضعی سطح آب در سیلاب را ۳۰ سانتیمتر پایین می آورد و اگر بخواهیم اثر خوبی داشته باشد باید تا دار الخوین انجام شود که نیاز به سرمایه گذار دارد پیش از این نیز برنامه ریزی برای گرفتن اعتبارات انجام می شد اما اولویت های مهم تری چون خشکسالی را داشتیم و اعتبارات بیشتر در این راه صرف می شد.

ایزدجو تولید برق را از ابتدای سال آبی که از مهر تا اوایل اردیبهشت را در بر می گیرد ۱۱ هزار مگا بایت در ساعت اعلام و در بلند مدت این میزان را ۵ هزار مگابایت در ساعت خوانده که نبست به سال گذشته ۱۸۰ درصد یعنی ۲/۸ برابر افزایش داشته است.
وی میانگین دراز مدت  را نیز ۱۱۰ درصد یا ۲/۱درصد برآورد کرد.

غدیر ۵۲ درصد آب استان را تامین می کند 

ایزدجو یاد آور شد: غدیر ۵۲ درصد آب استان را قرار بوده تامین کند که بسیاری از آنها انجام شده، بعد از آبگیر و تصفیه خانه ها اتمام می یابد البته به دلیل تحریم در بحث فاینانس یک سری مشکلات داریم و باید راه جایگزینی برای آن پیدا کنیم.

وی در رابطه با احداث سدهای جدید سد بالارود و خیر آباد نام برد که بالارود در مرحله آبگیری است اما اعتبار خیر آباد در سال ۹۹  می رسد.

مدیر عامل سازمان آب و برق  سدهای تاخیری را موثر در مهار سیلاب دانست اما برای روی رودخانه های دشت بزرگ اعتباری نگرفته که با توجه به سیلاب اخیر امیدواریم زودتر به بهره برداری برسد، سد تراز نیز که اصلی ترین هدف آن آبرسانی است نیز وجود دارد.

وی گفت: پیش بینی هواشناسی را به دو صورت  نمونه فصلی به صورت کیفی است، پیش بینی بارش ها بین ۳ تا۵ روز است. هواشناسی فروردین را بیشتر از نرمال(ده درصد) اعلام کرده در حالیکه دو برابر نرمال(صد درصد) اتفاق افتاد.

یکی از نگرانی ها این بود که سازمان سدها را خالی نکرده اند ما یک میزان به عنوان استراتژیک داریم و با توجه به گزارش فصلی هواشناسی خشکسالی ها تیر ماه را پیش بینی کرده بودند، بنابراین ۱ و نیم میلیارد متر مکعب ذخیره استراتژیک باید حفظ می کردیم.

وی در پاسخ به تاثیر گذاری تصمیمات دیگر نهادها بروی سازمان آب و برق، تصریح کرد: تصمیم گیری هایی که تبعات اجتماعی دارد شورای تامین نیز باید در کنار تیم فنی باشند تا این تبعات را کاهش دهند، این موضوع در تمام جهان چنین است.

افزایش خروجی روستاهای بیشتری را زیر آب می برد

ایزدجو در پایان با اشاره به این مهم که افزایش خروجی به زیر آب رفتن روستاهای بیشتری منجر می شد، خاطر نشان کرد: خسرج با ۶۰۰ متر مکعب هم با مشکل مواجه است و اگر دبی خروجی در کرخه را به ۶۵۰ متر مکعب می رساندیم روستاهای بیشتری زیر آب می رفت مسلما شورای تامین نمی پذیرد مگر پیش بینی قطعی باشد.

روستای رفیع با ۳۰۰ متر دچار مشکل شد بعد انتظار داشتند از قبل خروجی را به هزار متر مکعب برسانیم.
انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سد دز سد کرخه سیل سیلاب مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت: از اوایل تیرماه پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در این استان آغاز می‌شود.

مهدی کاشفی، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان عصر امروز در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه و مطبوعات در سالن جلسات بسیج سازندگی این استان، اظهار کرد: سپاه و بسیج هرکجا محرومیتی باشد وارد میدان می‌شود.

وی با اشاره به اهداف بسیج سازندگی در حوزه محرومیت‌زدایی در مناطق محروم عنوان کرد: در حوزه عمرانی از سال ۱۳۹۷ در قالب قرارگاه‌های بسیج سازندگی اصلاحاتی انجام شد و قرارگاه‌های اقتصاد مقاومتی، پیشرفت و آبادانی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تشکیل شدند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان عنوان کرد: قرارگاه‌های محرومیت‌زدایی سپاه و بسیج هر یک مأموریت‌هایی دارند از جمله اینکه قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه ۳۸۰ پروژه عمرانی را شامل ساخت مسکن محرومان، ساخت خانه‌های عالم، لایروبی قنوات و ... را در دستور کار خود قرار داده است و امسال نیز ۴۶۵ پروژه را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در ذیل آن کمک به بیماران سرطانی در حوزه مسکن، درمان، معیشت و جهیزیه نیز به پروژه‌های اشاره شده اضافه شده است.

کاشفی با بیان اینکه موضوع قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه کمک‌های مؤمنانه، انجام کارهای جهادی و اجرای پروژه‌های عمرانی و ... است، گفت: ذیل قرارگاه امام حسن تفاهم‌نامه‌های در قالب اجرای پروژه‌ها ایجاد شده است که بزرگ‌ترین آن پروژه آب‌رسانی است و مقرر شده است آب‌رسانی به ۲۶۰ روستای استان سمنان در پروسه زمانی سه‌ساله از اوایل تیرماه امسال با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان آغاز شود و بر این اساس در حال حاضر ۳۰ درصد اعتبار آن برای سال جاری محقق شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۲۸۰ پروژه آبخیز تا جالیز با اعتبار ۶۴ میلیارد تومان در دستور کار است که قرارداد آبخیز تا جالیز در سطح استان در مرحله انعقاد قرارداد است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت: در حوزه راه روستایی نیز آسفالت مسیرهای روستایی به مساحت ۸۰۰ کیلومتر احداث مسیر و ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر روکش آسفالت در دستور کار است که در مرحله نخست اجرای این پروژه احداث راه روستایی برای ۶ روستا است.

کاشفی با اشاره به ساخت و مرمت یک هزار و ۶۰۰ خانه محروم گفت: از این تعداد ۶۲۰ واحد خارج استان و ۹۸۰ و احد داخل استان انجام خواهد شد.

وی در مورد تخصیص هشت هزار و ۹۴ تُن قیر رایگان گفت: این میزان برای آسفالت مسیر دسترسی ۱۴۹ روستا و ۸۰۰ واحد کشاورزی و صنعتی در دستور کار قرار گرفته شده است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در مورد تجهیز سازمان بسیج سازندگی با اشاره به آماده‌سازی ساختمان اداری به مساحت ۸۰۰ مترمربع گفت: ایزوگام رایگان برای مجموعه‌های فرهنگی، مذهبی، نظامی و مسکونی نیز به تعداد ۵۵۰ مورد در دستور کار است.

کاشفی گفت: ۶۸۰ تفاهم‌نامه محرومیت‌زدایی به همت گروه‌های جهادی استان سمنان منعقد شده است.

وی در ادامه به عملکرد قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اشاره کرد و از جمله آن‌ها را ایجاد هشت هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی طی سه سال اخیر، برگزاری ۴۵ نمایشگاه فصلی فروش محصول اقتصاد مقاومتی، ایجاد ۵۲۰ فرصت شغلی از طریق کمک به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان مردم پایه، ایجاد یک هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی با تکمیل زنجیره ارزش و بسته‌بندی محصولات، آموزش و توانمندسازی ۱۲ هزار و ۱۰۰ نفر در حوزه اشتغال و ایجاد اشتغال برای یک هزار و ۵۰۰ نفر با اجرای طرح تأمین گوشت قرمز نام برد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان اجرای طرح جهاد روشنایی با نصب و راه‌اندازی ۲۵۰ نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی پنج کیلوواتی و برنامه‌ریزی در جهت نصب سه هزار نیروگاه خورشیدی در ۲ سال آینده را از جمله اقدامات سپاه استان سمنان در حوزه قرارگاه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

کاشفی گفت: یک هزار و ۱۵۰ فرصت شغلی از طریق پایش و مانع زدایی و احیای ۵۸ واحد تولیدی و صنعتی طی سه سال، راهبری ۵۱۰ صندوق قرض‌الحسنه اشتغال‌زا، راهبری ۵۲ تعاونی تولیدی و توزیعی در بخش‌های مختلف کشاورزی، روستایی و ...، ایجاد یک هزار و ۷۵۰ فرصت شغلی توسط صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زا طی سه سال و پرداخت سه هزار و ۵۵۰ فقره تسهیلات به ارزش ۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات حوزه اشتغال از دیگر اقداماتی است که در حوزه قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه استان سمنان انجام شده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903198

دیگر خبرها

  • یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستا‌های تختان و خربزان دهلران در حال انجام است
  • ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز رهاسازی می‌شود
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز خوزستان
  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد/ احتمال افزایش خروجی سد دز
  • احتمال افزایش خروجی سد دز