Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «خلبان وارسته» خاطرات امیر سرتیپ خلبان محمدجعفر وارسته، ارشدترین خلبانی که به اسارت عراق درآمد با بازنویسی احمد مهرنیا منتشر شد. کتاب «خلبان وارسته» خاطرات امیر سرتیپ خلبان محمدجعفر وارسته، ارشدترین خلبانی که به اسارت عراق درآمد با بازنویسی احمد مهرنیا در انتشارات سوره مهر منتشر شد.

 خلبان وارسته یکی از خلبانانی است که زمان زیادی را در جنگ حضور داشته، در نهایت به اسارت دشمن در می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تا پیش از اینکه در سال 65 اسیر شود، معاون عملیاتی پایگاه هوایی تبریز بوده است.

 وارسته از اولین دقایق بعد از بمباران عراق در 31 شهریور در مهرآباد و شروع جنگ برای تعقیب هواپیماها پرواز می‌کند، وی در بیشتر رویدادهای مهم پروازی (پوشش هوایی، عملیات پشتیبانی از نیروهای خودی در جبهه جنگ، عملیات بمباران در خاک عراق) شرکت فعال دارد، در اخرین عملیاتش مجبور به ترک هواپیما می‌شود. زمان اسارت نیز با درجه سرهنگ دومی که در ارتش داشته، جزو بالاترین خلبانی است که در جنگ تحمیلی به اسارت عراقی‌ها درمی‌آید.

 مهرنیا نویسنده کتاب درباره ویژگی‌های امیر وارسته گفته است:« ما در زمینه معرفی اسطوره‌ها غفلت داشته‌ایم، ما حتی در بین خلبانان افراد زیادی داریم که در زمان جنگ غیر از وظایفی که بر عهده‌شان گذاشته شده کارهای خارق العاده انجام داده‌اند، به عنوان مثال امیر وارسته به خاطر جایگاه شغلیش، مشمول یک عرفی است که به خاطر خطرات، عملیات برون مرزی انجام ندهد، ولی وقتی ایشان می‌بیند عملیات یک مقدار خطرناک است خودش لیدر پرواز شده، که اتفاقا در یکی از آخرین پروازهایش هواپیمایش منهدم و بعد از ایجکت به اسارت نیروهای دشمن در می‌آید.

 این پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس درباره نگارش خاطرات نیز گفته است: «آقای وارسته خودش به صورت خودجوش یادداشت‌ها و دست نوشته‌هایی داشت که به نوعی جزو خاطرات خودنوشت به حساب می‌آمد. من این خاطرات را از ایشان گرفتم و آنها را بازنویسی کردم. امیر وارسته ضمن اینکه اسیر است مشاهداتی زیادی دارد و با خونگرمی منحصر به فردش ضمن ارتباط با دیگر اسرا در همه کارها حضور داشته اطلاعات خوبی از همه بخش‌های اردوگاه بازگو کرده است.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با سالگرد عملیات بیت المقدس در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، مصاحبه ای از سرتیپ بازنشسته توپخانه و ستاد «مسعود بختیاری» از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، افسر عملیاتی قرارگاه کربلا از طراحان عملیات بیت المقدس(عملیات آزادسازی خرمشهر) در خصوص نحوه طرح‌ریزی، اجرای و در نهایت موفقیت عملیات بیت‌المقدس در سایت جماران منتشر شد.

در بخش ابتدایی این گفتگو امیر بختیاری توضیحاتی درباره نقش ارتش در مدیریت جنگ پرداخته و می گوید؛« مدیریت صحنه جنگ را ارتش بر عهده داشت. به این دلیل که در آن زمان هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انسجام سازمانی پیدا نکرده بود. اساساً سپاه به عنوان فرماندهی کل تشکیل نشده بود و به صورت سپاه شهری با وظیفه انتظامی عمل می‌کرد. آقای ابوشریف و مرتضی رضایی که هر دو به فرماندهی سپاه منصوب شدند، اساساً معتقد به جنگیدن سپاه با دشمن خارجی نبودند و اعتقاد داشتند که سپاه وظیفه دیگری دارد. اما تعدادی دیگر که از فرماندهان سپاه که عمدتاً متعلق به استان خوزستان بودند مثل آقای شمخانی، سردار رشید، احمد غلامپور و شهید احمد سوداگر اعتقاد داشتند که سپاه باید در جنگ برون مرزی نیز شرکت کند. غرض این بود که بگویم در سال اول جنگ مدیریت صحنه بر عهده ارتش است، زیرا نیروهای سپاه هم فاقد سازمان و هم فاقد تجربه هستند.»

خبرآنلاین در بازنشر این گفتگو در رسانه خود، این بخش از اظهارات امیر بختیاری را محور تیتر خود قرار داده و سهوا نام آقای محسن رضایی را به جای مرتضی رضایی آورده بود، که به این وسیله از این اشتباه سهوی عذرخواهی می کند.

متن کامل این گفتگو با تیتر «امیر سرتیپ بختیاری: در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند» را بخوانید.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901285

دیگر خبرها

  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • انتشار اسناد ساواک درباره بازرسی از همسر سیدمصطفی خمینی
  • توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی
  • امیر سرتیپ بختیاری: محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • امیر بختیاری: تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است/ در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت/ از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • ◄ اسارت رانندگان کامیون در کشور آذربایجان به بهانه تصادف + فیلم
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است