Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: ازدلایل کاشت کلزا اصلاح الگوی کشت منطقه است. بذور هیبریدی وارداتی از جمله موانع کاشت محصول است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از راه آرمان؛ یکی از راهکارهای افزایش بهره وری و مدیریت پایدار منابع آبی تغییر الگوی کاشت و کاشت محصولات مناسب با هیدرو اقلیم منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این خصوص رستگاری مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در خصوص کاشت کلزا در جنوب کرمان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: سطح زیر کشت کلزا در جنوب استان ۱ هزار و ۲۰۰هکتار با میانگین عملکرد ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است.  پتانسیل عملکرد در منطقه ۸ هزار و ۲۵۰ کیلو گرم است.

وی در خصوص دلایل انتخاب کاشت کلزا عنوان کرد: از دلایل انتخاب این محصول سیاست های خودکفایی دولت، استراتژیک بودن محصول درجهت کاهش وابستگی به واردات روغن است.

مدیر زراعت ادامه داد: ازمزایای دیگر رعایت تناوب با گندم جهت حاصلخیزی خاک و کنترل امراض و آفات است.

رستگاری  با اشاره به مزیت نسبی فنی اقتصادی تولید کلزا افزود: پایین بودن هزینه تولید در مقایسه با محصولات رقیب، خرید تضمینی و اطمینان در بازگشت سرمایه از دلائل دیگر انتخاب این محصول بوده است؛ در حال حاضر900 تن کلزا خریداری شده و پیش بینی این میزان به 2هزار و 500 تن است.

مدیر زراعت افزود: ضرورت اصلاح الگوی کشت منطقه، بهینه کردن سطح زیر کشت و تولید محصولات کم مصرف از دیگر مزایای کشت محصول کلزا محسوب می شوند.

وی در خصوص معایب کشت محصول کلزا ابرازداشت: ازجمله موانع در جهت کاشت کلزا وابستگی به واردات بذور هیبرید و پر بازده خارجی است و ریزش ۱۵تا۲۵درصد محصول به دلیل ساختار رشد و رسیدگی محصول از جمله معایب کلزا است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۰۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید نبی پور ظهر امروز یکشنبه در بازدید از یکی از مراکز خرید گندم در شهرستان حمیدیه با بیان اینکه امسال ۷۵۴ هزار هکتار از مزارع خوزستان زیر کشت گندم رفت، به ورود سامانه بارشی در مرحله برداشت گندم به استان اشاره کرد و افزود: ۸۶۴ هزار تن گندم از مزارع استان پیش از آغاز بارش‌ها برداشت شده بود که از این میزان ۵۶۰ هزار تن گندم در مراکز خرید روباز انبار و بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم به سیلوها منتقل شده بود.

نبی پور اضافه کرد: با توجه به هشدارهایی که صادر شده بود، جلسه‌های متعددی با ارگان‌های مربوطه از جمله استانداری، جهاد کشاورزی، اداره کل غله و بازرگانی، تعاون روستایی برگزار شد و با همکاری گمرک نیز کامیون‌های حمل کالا به سمت حمل محصول گندم برای انتقال از مراکز روباز به مراکز مسقف سوق داده شد.

وی با بیان اینکه در کمتر از یک هفته ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف استان خوزستان انتقال داده شد، تصریح کرد: مرکز خرید حمیدیه یکی از مراکز مهمی است که حدود ۱۶ هزار تن گندم در آن انبار شده است؛ همچنین کمتر از ۵ درصد از گندم‌های خریداری شده در مراکز خرید روباز باقی مانده که در مدت امروز تا فردا به مراکز مسقف انتقال داده خواهد شد.

وی ادامه داد: در طول سه روز بارندگی با استفاده از پوشش‌های پلاستیکی و برزنتی گندم موجود در مراکز خرید روباز پوشانده شد و از این رو مردم نگران وارد شدن خسارت به محصول گندم موجود در مراکز خرید نباشند.

نبی پور افزود: به حدود ۱۰۰ هزار هکتار از مزارعی که برداشت گندم در آنها صورت نگرفته بود، خسارت بین ۲۰ تا ۷۰ درصدی با میانگین ۴۰ درصد ناشی از ناشی از تگرگ، آب‌گرفتگی و… وارد شده است.

وی تصریح کرد: در روزهای آینده برآورد خسارات مزارع برداشت نشده که ۵۰ درصد از کل مزارع گندم را تشکیل می‌دهد، انجام خواهد شد.

نبی پور اظهار کرد: حدود ۲ هزار و ۸۰۰ کمباین در سال جاری برای برداشت محصول گندم در خوزستان به کار گرفته شد که این میزان در سال گذشته ۲ هزار و۲۰۰ دستگاه بود؛ همچنین سرعت برداشت نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد بیشتر بود که در نتیجه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵۰ هزار تن محصول بیشتر برداشت شده است.

کد خبر 6097334

دیگر خبرها

  • برداشت بیش از ۴۶۰ تن کلزا از مزارع خرمشهر
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • کاشت درختچه کم آب بر گل محمدی در دهستان مرگور ارومیه
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • صدها هزار تن گندم خوزستان به سیلوها منتقل شد
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد