Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:23:29 GMT

بیرجند در سیلاب - محمدرسول ابراهیمی اسفدن*

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۰۲۵۲

بیرجند در سیلاب - محمدرسول ابراهیمی اسفدن*

بیرجند- ایرنا- مرکز استان مرزی خراسان جنوبی به لحاظ موقعیت جغرافیایی در مکانی قرار دارد که اگر پیش نیازهای مدیریت بحران در آن رعایت نشود، در آینده نه چندان دور «بیرجند در سیلاب» مشابه برخی شهرهای سیلزده کشور سرتیتر رسانه ها خواهد شد.

به گزارش ایرنا، بیرجند با یکهزار و 491 متر ارتفاع از سطح دریا و میانگین بارندگی 171 میلیمتر همواره جزو مناطق کم بارش منطقه بوده اما آمار کم بارندگی ها دلیلی بر عدم مراقبت در بحران نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موقعیت جغرافیایی شهر بیرجند و محصور بودن آن در دشت های منتهی به رشته کوه هایی همچون باقران و شیب قابل توجه این دشت های کوچک و بزرگ و از طرف دیگر، قرارگیری این مرکز در کف کاسه شیب های چند ضلعی، این منطقه را به آتش زیرخاکستر تبدیل کرده است.
تجسم برخی نقاط مختلف شهر و زیرآب رفتن ساختمان های سه طبقه به عنوان داده، سیستم چشم انسان را به فکر وامی دارد که اگر باران های شدید استان های گلستان، خوزستان و لرستان اینجا ببارد، چه خواهد شد؟
آیا در شیب های تند خیابان های شهیدان صیاد شیرازی و ناصری شاهد حادثه ای مشابه دروازه قرآن شیراز خواهیم بود؟ یا بر سر خیابان های غفاری، معلم، پاسداران و مدرس با توجه به شیب موجود چه خواهد آمد؟
از همه مهمتر چگونه این مخروط پر از آب را مهار خواهیم کرد و آیا تاسیسات موجود جوابگوی مدیریت بحران در دقایق اولیه خواهند بود؟ و هزاران پرسش دیگر که باید با برگزاری کارگروه های تخصصی به آن جواب داد.
طبق آماری که این روزها در فضای مجازی رد و بدل می شود سال های پربارشی در راه است حتی اگر این پیش بینی ها غلط هم باشد دلیلی بر عدم رسیدگی و آمادگی در برابر حوادث و بحران های احتمالی نیست.
خشکسالی های پیاپی در سال های اخیر سطح نفوذپذیری خاک را به شدت کاهش داده است به طوری که بارندگی های ضعیف هم در سطح زمین جاری می شوند و ماهیت رگباری بودن آن منجر به روان آب و سیلاب می شود.
اقدامات زیادی در سال های گذشته برای جلوگیری از سیلاب احتمالی در خراسان جنوبی صورت گرفته است که قابل تقدیر اما ناکافی است. سیلاب فروردین ماه در برخی شهرستان های استان خراسان جنوبی خساراتی را به زیرساخت ها و بخش کشاورزی وارد کرد و شاید تلنگر و نشانه ای برای بارندگی های شدید در سال های آینده باشد.
اگرچه همان موقع گفته شد اگر نظیر مناطقی مثل طبس یا سربیشه، 80 تا 90 میلیمتر باران کمتر از چند ساعت در شهر بیرجند می بارید، چه رخدادهایی را در این شهر شاهد بودیم؟
جا دارد کارگروه مدیریت سیلاب بیش از پیش در خراسان جنوبی بخصوص شهر بیرجند فعال شود تا خیلی زود، دیر نشود.
*خبرنگار ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سيلاب بيرجند مديريت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۰۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه مسافربری بیرجند

استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت سرعت بخشیدن به روند اجرای کار، لازم است عملیات اجرایی احداث ایستگاه مسافربری بیرجند و قاین آغاز شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، جواد قناعت امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در جلسه دیدار خیرالله خادمی مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه راه‌آهن زاهدان - بیرجند - مشهد توسط رئیس جمهور کلنگ‌زنی شده و این پروژه در توسعه منطقه شرق کشور، نقش بسزایی دارد، لذا تسریع در روند اجرای آن مطالبه ما است.

وی افزود: افزایش تعداد ماشین‌آلات فعال در کارگاه‌ها و تقویت پیمانکاران، روند اجرای کار را شتاب می‌بخشد.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر لزوم تکمیل نقشه‌های اجرایی کلیه قطعات راه آهن، گفت: با توجه به انجام مطالعات کل مسیر و آماده بودن طرح، تهیه نقشه‌های اجرایی باید هر چه سریع‌تر تکمیل و ارائه شود.

وی مدیریت زمان را در اجرای این پروژه مهم خواند و گفت: لازم است هم‌راستا با اجرای قطعات راه آهن در داخل استان خراسان جنوبی، عملیات اجرایی دو ایستگاه مسافربری بیرجند و قاین نیز آغاز شود.

قناعت متذکر شد: این دو پروژه هم باید با استفاده از نیروی فنی متخصص و تزریق به موقع اعتبار با سرعت اجرا شود.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی کم قطعه ۱۷ راه آهن، تصریح کرد: لازم است این قطعه به پیمانکار جدیدی سپرده شود تا این کندی کار به سرعت جبران شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: انتظار می‌رود اسناد مناقصه عملیات روسازی و ریل‌گذاری کلیه قطعات هم به زودی تهیه شده و پیمانکاران این بخش نیز تعیین و مستقر شوند.

وی به روند اجرای کار در کل مسیر و به ویژه حدفاصل زاهدان تا نهبندان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مطالعات کل مسیر انجام شده، لازم است آن بخش مسیر که به پیمان نرفته به مناقصه گذاشته شود تا روند کار در استان سیستان و بلوچستان هم شتاب بگیرد.

قناعت با دعوت از معاون وزیر برای سفر به خراسان جنوبی و پایش شرایط کار به صورت میدانی، خاطر نشان کرد: مشکلات پیمانکاران در زمینه تأمین آب و سوخت به صورت ویژه پیگیری می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به روند اجرای کار در پروژه‌های دوبانده‌سازی در استان گریزی زد و اظهار داشت: با توجه به برنامه زمان‌بندی این پروژه، انتظار است با ورود جدی وزارت راه و شهرسازی، باند دوم بیرجند- قاین تا هفته دولت امسال تکمیل شده و زیر بار ترافیک برود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: برای دوبانده‌سازی محور بیرجند-زاهدان هم تأمین منابع مالی در راستای تسریع در روند اجرای کار مطالبه استان است.

وی با اشاره به حضور سیدحسین میرشفیع نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی در امور افغانستان و طرح‌های ویژه در جلسه از وضعیت اجرای پروژه راه فراه به ماهیرود گفت.

قناعت با بیان اینکه این پروژه به طول ۱۱۷ کیلومتر با ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است، خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه در توسعه صادرات کشور و رونق بازارچه مرزی ماهیرود نقش بسزایی دارد.

وی تأمین منابع مالی، رفع مشکلات گمرکی و… را از مسائل مهم و مؤثر در روند اجرای کار خواند و همراهی شرکت توسعه و زیرساخت با اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی پروژه را خواستار شد.

در ادامه با بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مطرح شده، نظر مساعد شرکت زیرساخت درخصوص رفع دغدغه‌های استان جلب شد.

به گزارش ایمنا، در این جلسه که با حضور مدیران مربوطه در وزارت راه و شهرسازی، مشاورین و پیمانکاران پروژه، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیرکل راه و شهرسازی استان همراه بود، در ابتدا گزارش جامعی درخصوص میزان پیشرفت فیزیکی و وضعیت موجود طرح اجرا شد و اقدامات خراسان جنوبی در زمینه رفع مشکلات و تسهیل شرایط پیمانکاران نیز تشریح شد.

کد خبر 751200

دیگر خبرها

  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • ۲۸۹ هزار نفر از اهالی خراسان جنوبی واجد شرایط رأی دادن هستند
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • لزوم آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه مسافربری بیرجند
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • تعزیر قاچاقچی سوخت در بیرجند
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی 
  • همایش زائران حج تمتع خراسان جنوبی به روایت تصویر