Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@06:21:39 GMT

اعتراض ترکیه به مواضع یونان و قبرس درباره حقوق بین الملل

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۰۶۲۸

اعتراض ترکیه به مواضع یونان و قبرس درباره حقوق بین الملل

آنکارا- ایرنا- وزارت خارجه ترکیه از موضع یونان و قبرس (جنوبی) درباره حقوق بین الملل انتقاد کرد و این دو کشور را به بازنگری دوباره در این زمینه فراخواند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری تایم تورک در روز یکشنبه، چاغاتای ارجیس معاون مدیرکل امور سیاسی و دریانوردی، هوانوردی و مرزی دوجانبه وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به اقدامات اخیر یونان و قبرس در دریای مدیترانه شرقی گفت: ادعاهای یونان و قبرس درباره حوزه اختیارات مربوط به عرصه دریایی، حداکثری و به دور از واقعیات می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ارجیس اظهار داشت: منابع زیرزمینی موجود در عرصه دریا می باید به طور عادلانه بین کشورهای حوزه دریای مدیترانه تقسیم شود.
شبکه تلویزیونی فرانس 24 نیز چند روز پیش گزارش داد: مقام های آمریکایی مصرانه از ترکیه خواسته اند طرح های اکتشافی نفت وگاز در سواحل قبرس را متوقف کند.
شبکه فرانس 24 ضمن اشاره به این درخواست مقام های آمریکایی از ترکیه نوشت: اتحادیه اروپا نیز چنین اقداماتی را غیرقانونی می داند.
مورگان اورتاگوس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته (یکشنبه) در بیانیه ای اعلام کرد: ایالات متحده عمیقا نگران مقاصد اعلام شده ترکیه برای انجام عملیات حفاری در منطقه ای است که جمهوری قبرس ادعای مالکیت آن را دارد و آن را منطقه ویژه اقتصادی خود می داند.
در این بیانیه آمده است: این اقدام (ترکیه) بسیار تحریک آمیز است و خطر تشدید تنش ها در منطقه را به دنبال دارد. ما از مقام های ترک می خواهیم این عملیات را متوقف کرده وهمه طرف ها را به خویشتن داری دعوت می کنیم.
روز جمعه، ترکیه اعلام کرد که کشتی های حفاری این کشور این عملیات را تا سپتامبر آینده (شهریور) در منطقه مدیترانه انجام می دهند.
بر اساس گزارش رسانه های قبرس این عملیات وارد محدوده منطقه ویژه اقتصادی می شود.
خبرگزاری فرانسه نوشت: دولت جمهوری قبرس فقط کنترل دو سوم خاک این کشور را در اختیار دارد و یک سوم شمالی این کشور تحت کنترل دولتی است که ترکیه از آن حمایت می کند.
قبرس به عنوان کشور عضو اتحادیه اروپا به دنبال گسترش ذخایر گازی ساحلی خود است و توافقاتی را با شرکت های بزرگ انرژی از جمله «اِنی» ایتالیا، «توتال» فرانسه و «اکسون موبیل» شرکت چند ملیتی آمریکایی فعال در زمینه نفت وگاز امضا کرده است.
فرانس 24 نوشت: آنکارا مدعی است که چنین اکتشافاتی اقلیت ترک های قبرس را از منابع طبیعی که جزیره آنها را احاطه کرده، محروم می کند.
ترک های قبرس اکنون در بخش شمالی جزیره قبرس موسوم به جمهوری تُرک قبرس شمالی زندگی می کنند.
به گزارش ایرنا، جزیره قبرس که در داخل دریای مدیترانه واقع شده، در پی اختلاف بین آتن و آنکارا در سال 1974 و پس از درگیری های نظامی بین دو کشور، به دو بخش ترک نشین(شمالی) و رومی ـ یونانی نشین (جنوبی) تجزیه شد.
بخش جنوبی و رومی نشین قبرس به عنوان یک کشور مستقل توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می شود و عضو اتحادیه اروپاست، ولی بخش شمالی(ترک نشین) جزیره قبرس فقط توسط ترکیه به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته شده است.
از سال 1974 تاکنون تمام تلاش های سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین المللی برای حل مساله قبرس و وحدت مجدد دو بخش این جزیره که یکی از مشکلات اصلی و اختلافات بین آتن و آنکارا محسوب می شود، به بن بست خورده است.
خاورم**9489**1144

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تركيه يونان قبرس جنوبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۰۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبرس ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را از سر گرفت

ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق کریدور دریایی قبرس که به دلیل کشته شدن کارکنان گروه‌های امدادی توسط رژیم صهیونیستی قطع شده بود، از سر گرفته شد. 

سخنگوی دولت قبرس گفت: "شامگاه جمعه کشتی جنیفر با مواد غذایی در داخل آن، بندر لارناکا را به سمت غزه ترک کرد. " 
در اوایل آوریل، تحویل کمک‌ها در چارچوب طرح آمالتیا قبرس به دلیل مرگ کارکنان سازمان جهانی آشپزخانه مرکزی متوقف شد.

در ۸ مارس، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در لارناکا از افتتاح یک کریدور دریایی بشردوستانه برای کمک رسانی به غزه خبر داد. این ایده چندین ماه است که توسط رئیس جمهور قبرس به طور مداوم مطرح شده است. یک مرکز لجستیک با قابلیت پذیرش ۲۰۰ هزار تن محموله در لارناکا، جایی که بنادر دریایی و پایگاه‌های هوایی قبرس در آن قرار دارد، مستقر شده است.

دولت نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس معتقد است که سه عامل کلیدی به نفع طرح آمالتیا قبرس است: نزدیکی جغرافیایی کشور جزیره‌ای قبرس به منطقه تحت محاصره، وجود زیرساخت‌های لازم برای دریافت کالا و روابط استراتژیک با کشور‌های همسایه. 

در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت که واشنگتن یک اسکله موقت در نوار غزه ایجاد خواهد کرد تا کالا‌هایی را که از طریق دریا به این منطقه تحویل داده می‌شود، دریافت کند. اسرائیل بر مشارکت خود در تضمین کنترل جریان کمک‌های بشردوستانه اصرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاهبردار دارای اعلان قرمز پلیس بین‌الملل در بجنورد
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • وزیرخارجه مصر: «حماس» باید در تشکیل کشور فلسطین مشارکت داشته باشد
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید
  • صداوسیما بازهم حقوق هنرمندان را نقض کرد/ اعتراض خواننده سرشناس کُرد به استفاده غیرقانونی از آثارش در «نون.خ»
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • قبرس ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را از سر گرفت
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم