Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@03:58:10 GMT

سگ های ولگرد تهدیدی برای سلامت مردم جنوب خوزستان می باشند

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۰۶۲۹

سگ های ولگرد تهدیدی برای سلامت مردم جنوب خوزستان می باشند

آبادان - ایرنا - سرپرست دانشکده علوم پزشکی آبادان افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد در سطح شهر را تهدیدی جدی برای سلامت مردم شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان بیان کرد.

به گزارش ایرنا شکراله سلمان‌زاده روز یکشنبه با ابراز نگرانی نسبت به افزایش جمعیت سگ های ولگرد و بدون صاحب در مناطق شهری اظهار داشت: رشد بی‌رویه جمعیت حیوانات ولگرد علاوه بر خطر ابتلا به هاری که بسیار کشنده و خطرناک است باعث شیوع بیماری‌های انگلی مثل کیست هیداتیک، سالک و توکسوکارا نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل‌های جدید شهرداری‌ها موظف به زنده‌گیری حیوانات ولگرد و نگهداری آنها در اماکن تعیین شده هستند، گفت: با وجود مهیا بودن چنین فضایی در آبادان متاسفانه اقدام جدی برای جمع‌آوری این حیوانات انجام نمی‌شود.
سلمان زاده در ادامه گفت: سالانه حدود 750 مورد حیوان‌گزیدگی در منطقه تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی آبادان اتفاق می‌افتد که این موضوع هزینه سنگینی را به خاطر تزریق پنج نوبت واکسن و ایمونوگلوبین برای هر مورد به همراه داشته است.
به گزارش ایرنا نخستین سایت زنده گیری،قرنطینه و عقیم سازی سگ های ولگرد آبان ماه سال 97 با هدف حمایت از حیوانات با اعتبار 2 میلیارد ریال و در مساحت هزار متر مربع در آبادان راه اندازی شد.
به گفته مدیر گروه سلامت محیط دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز با اشاره به افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد در شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان گفت:در سال1397 هیچ‌گونه اتلاف سگ ولگرد در این شهرستان‌ها گزارش نشده است.
جعفر ربیهاوی افزود:طرح عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد فقط در آبادان در حال اجراست و تاکنون 150 قلاده سگ زنده گیری و 65 مورد عقیم‌سازی انجام ‌شده است.
بنا به این گزارش طرح زنده گیری سگ های ولگرد به عنوان یکی از مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان خرمشهر تاکنون اجرا نشده و اخیرا نیز طرح اتلاف سگ های ولگرد به عنوان یکی از گزینه های کنترل جمعیت این حیوان در شورای سلامت خرمشهر مطرح شد.
سرپرست فرمانداری خرمشهر چندی پیش در جلسه شورای سلامت یکی از راههای کنترل جمعیت سگ های ولگرد را همکاری سمن های زیست محیطی بیان کرد و گفت: به منظور رفع معضل سگ های ولگرد همکاری و همیاری سمن ها برای جمع آوری ، نگهداری و عقیم سازی سگ های ولگرد ضروری است.
مودت افزود:اجرای طرح جمع آوری و عقیم سازی سگ های ولگرد به دلیل هزینه بالا از سوی شهرداری ها و دهیاری ها امکانپذیر نیست لذا مشارکت سمن ها برای رفع این معضل ضروری است.
هزینه زنده گیری و نگهداری یک قلاده سگ بدون صاحب در خرمشهر 10 میلیون ریال اعلام شد که از توان مالی شهرداری و سایر دستگاه های متولی خارج بوده اما هزینه اتلاف یک قلاده سگ یک میلیون ریال بر آورد شده است.
7100/6068

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دانشكده علوم پزشكي جمع آوري سگ ولگرد آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۰۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند

سلامت سیاره ما به طور پیچیده‌ای با سلامت گونه‌های مختلفی که عملکردهای اکولوژیکی ضروری را انجام می‌دهند گره خورده است.

به گزارش فرادید، در این میان، گونه‌های خاص به دلیل نقش حیاتی‌شان در حفظ تعادل اکوسیستم‌ها اهمیت دارند. در این مطلب، به هفت گونه مهم اشاره می‌کنیم که حفاظت از آن‌ها برای پایداری سیاره ما حیاتی است. 

سیانوباکتری‌ها 

سیانوباکتری‌ها موجودات میکروسکوپی هستند که با تثبیت نیتروژن اتمسفر به اشکال قابل‌استفاده برای گیاهان، نقش مهمی در چرخه نیتروژن دارند. این فرآیند برای رشد گیاهان و سلامت اکوسیستم‌ها بسیار مهم است. سیانوباکتری‌ها به تشکیل خاک‌های حاصلخیز کمک می‌کنند و بخش جدایی‌ناپذیری از چرخه نیتروژن هستند و همین ویژگی، آن‌ها را برای بهره‌وری کشاورزی و سلامت محیط ضروری می‌کند. 

کرم‌های خاکی

کرم‌های خاکی قهرمانان گمنام خاک حاصلخیز هستند. نقب زدن آن‌ها و هضم مواد آلی سبب افزایش ساختار و حاصلخیزی خاک می‌شود که برای رشد گیاه و جذب کربن ضروری است. این کار به مبارزه با تغییرات آب و هوایی با ذخیره کربن در خاک کمک می‌کند. وجود کرم‌های خاکی نشانه‌ای از سلامت زمین است و حفظ آن‌ها برای حفظ سلامت خاک و پایداری کشاورزی بسیار مهم است. 

زنبورها

زنبورها گرده‌افشان‌های حیاتی و مسئول تولیدمثل بسیاری از گیاهان و تولید بخش قابل‌توجهی از غذای ما هستند. کاهش آن‌ها به دلیل آفت‌کش‌ها و از بین رفتن زیستگاه موضوعی نگران‌کننده است. حفاظت از زنبورها فقط درباره حفظ عسل نیست، بلکه درباره حفظ تنوع محصولات و جهان طبیعی است. حفاظت از آن‌ها برای امنیت غذایی و تنوع زیستی ضروری است. 

فیتوپلانکتون‌ها

فیتوپلانکتون‌ها گیاهان میکروسکوپی هستند که تقریباً دوسوم اکسیژن سیاره را تولید می‌کنند، بنابراین به اندازه درختان برای بقای ما حیاتی هستند. سلامت جمعیت فیتوپلانکتون‌ها به طور مستقیم بر زندگی دریایی و وجود خود ما اثر می‌گذارد. حفاظت از این تامین‌کنندگان کوچک اکسیژن برای حفظ تعادل حیات روی زمین حیاتی است. 

قارچ‌ها

قارچ‌ها تجزیه‌کننده‌های طبیعت هستند، مواد آلی مرده را تجزیه می‌کنند و مواد مغذی را به خاک بازمی‌گردانند. این فرآیند برای رشد گیاهان و سلامت کلی اکوسیستم‌ها حیاتی است. قارچ‌ها در تولید دارو و مواد غذایی نیز نقش دارند و حفظ آن‌ها برای سلامت محیط زیست و انسان ضروری است. 

مِن‌هادِن

شاید منهادن‌ها چندان شناخته‌شده نباشند، اما این ماهیان کوچک یکی از گونه‌های اصلی در اکوسیستم‌های دریایی هستند. آن‌ها به عنوان منبع غذایی اولیه برای ماهی‌ها، پرندگان و پستانداران بزرگتر عمل می‌کنند. من‌هادن با فیلتر کردن جلبک‌ها به تمیز نگه داشتن آب نیز کمک می‌کند. حفاظت از آن‌ها برای تنوع زیستی دریایی و سلامت اقیانوس‌های ما حیاتی است. 

خفاش‌ها

خفاش‌ها برای کنترل جمعیت حشرات و گرده‌افشانی گیاهان حیاتی هستند. آن‌ها مقادیر زیادی از آفات را مصرف می‌کنند و نیاز به آفت‌کش‌های شیمیایی را کاهش می‌دهند. خفاش‌ها در پراکندگی بذرها و اطمینان از بازسازی جنگل‌ها نیز نقش دارند. حفاظت از خفاش‌ها به معنای حفاظت از محصولات و جنگل‌های ما در برابر هجوم آفات و حمایت از فرآیندهای طبیعی گرده‌افشانی و پراکندگی بذر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • افت دما در آبادان و خرمشهر
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح آبادان و خرمشهر
  • گرد و خاک محلی و موقتی در راه آبادان و خرمشهر
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • برنامه چهار هفته پایانی لیگ برتر فوتبال اعلام شد
  • زمان پایان لیگ برتر فوتبال اعلام شد
  • تداوم پایداری جوی در آبادان و خرمشهر
  • اوقات شرعی نهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر