Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@15:24:06 GMT

خوزستان| عمر سد دز با افزایش ارتفاع تاج طولانی‌تر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۱۵۹۸

خوزستان| عمر سد دز با افزایش ارتفاع تاج طولانی‌تر می‌شود

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به وجود رسوب بالا در سد دز اظهار داشت: یک تیم علمی بین‌المللی برای مسئله سد دز تشکیل شده و نتایج این تیم نشان از ضرورت افزایش ارتفاع سد دز است. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، نخستین نشست مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان امروز با حضور اصحاب رسانه در اهواز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست فرهاد ایزدجو با اشاره به مسئله لایروبی رودخانه‌ها و رسوب‌زدایی سدها اشاره و اظهار داشت: سد دز تنها سد خوزستان است که مشکل رسوب گرفتگی دارد. رسوب در سایر سدهای استان در شرایط استاندارد قرار دارد.

لایروبی هزینه اقتصادی بسیار بالایی دارد

وی با اشاره به وجود 600 میلیون متر مکعب رسوب در سد دز افزود: هزینه لایروبی برای هر مترمکعب حدود 5 دلار است بنابراین لایروبی صرفه اقتصادی ندارد. درباره سد دز اقدامات بسیار مناسب تحقیقاتی صورت گرفته است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: برای کاهش رسوب باید اقدامات جامعی صورت گیرد که آبخیزداری و افزایش ارتفاع سد از جمله این اقدامات است. در سد دز اقدامات آبخیزداری خیلی موثر نبوده و برای همین دنبال ارتفاع سد هستیم.

تشکیل تیم بین‌المللی برای بررسی مسئله سد دز

وی تصریح کرد: یک تیم بسیار قوی از اساتید مطرح کشور و دنیا در حال بررسی مساله افزایش ارتفاع سد دز هستند و یک تیم بین‌المللی در این زمینه تشکیل شده است. هر چند اگر سد بختیاری بالادست دز احداث شود بخشی از ورودی رسوب کم می‌شود.

ایزدجو در واکنش به عدم لایروبی رودخانه‌ها از سوی وزارت نیرو بیان کرد: لایروبی به شکل موضعی و یا کلی است. لایروبی موضعی فقط برای برطرف کردن خاک‌های انباشته شده است که تاثیر چندانی در تسهیل روند رودخانه ندارد.

وجود 70 میلیون مترمکعب رسوب در رودخانه کارون در مقطع اهواز

وی ادامه داد: لایروبی کلی رودخانه بسیار هزینه بر است که اگر بخواهیم مقطع اهواز تا دارخوین را لایروبی کنیم بیش از 70 میلیون مترمکعب رسوب را حذف کنیم که اعتباری بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار لازم است. در 10 سال گذشته سازمان 10 میلیارد تومان توانسته است در این بخش هزینه کند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان درباره طرح آبرسانی غدیر گفت: پیشرفت این طرح که 52 درصد آب استان را تامین می‌کند، در اهواز حدود 60 درصد است. در شهرهای خرمشهر، آبادان و دشت آزادگان در حال تکمیل است و برای آبرسانی شمال شرق خوزستان نیز اقدامات مناسبی صورت گرفته است.

هشدار وقوع سیلاب‌های ناگهانی/ باران 3 روزه در 14 استانبررسی دلایل وقوع سیل گلستان؛ نبود سیستم هشدار سیل و رهاسازی ناکافی و دیرهنگام آب سدها در استانپلدختر 40 روز پس از سیل؛ مردم سیل‌زده چه درخواستی از مسئولان دارند؟ + فیلم

وی در پاسخ به سوال اینکه آیا روند سدسازی ادامه خواهد داشت، گفت: سد بزرگ در خوزستان نداریم. سدهای بالارود، تراز، خیرآباد و چند سد تاخیری در حال اجرا و مراحل مطالعاتی هستند. همچنین سدهای تاخیری نیز در مسیر دز برای کنترل سیلاب پیش‌بینی کردیم.

سخنگو سازمان آب و برق خوزستان تعیین می‌شود

ایزدجو در واکنش به پاسخگو نبودن سازمان در شرایط بحران گفت: تصمیمات لازم برای ایجاد شورای اطلاع‌رسانی و سخنگو برای سازمان گرفته شده است.

افزایش 110 درصدی تولید برق آبی خوزستان پس از سیل

وی درباره میزان تولید برق پس از سیلاب گفت: تولید برق حداکثری شده است. یکی از برکات سیل همین افزایش تولید برق آبی است. در مدت مشابه سال قبل میزان تولید برق 3 هزار گیگاوات ساعت  بوده که این عدد اکنون به 11 هزار گیگاوات ساعت افزایش یافته است و نسبت به سال گذشته 180 درصد میزان تولید زیاد شده است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان همچنین در انتقاد به فربه بودن سازمان و عدم چابکی آن در شرایط سیل گفت: ما مطابق قانون دستگاه عملیاتی نیستیم و همه بخش‌های عملیاتی خود را برون سپاری کردیم. از نظر نیرو در چند سال گذشته از 40 هزار پرسنل به یک هزار و 800 نیرو تقلیل یافتیم.

وی همچنین در زمینه انتقال بین حوزه‌ای تاکید کرد: مسئله انتقال آب بین حوزه‌ای یک استراتژی است که دنبال می‌کنیم. کانال معروف به کانال ریزگردها، کانال سلمان و کانال بحره همین نقش را دارند.

ایزدجو در واکنش به انتشار نامه‌ای مبنی بر اطلاع سازمان آب و برق از بارش‌های اخیر  در فضای مجازی اظهار داشت: پیش بینی‌های سازمان هواشناسی عدم قطعیت بالای دارند. بهترین و دقیق‌ترین ارزیابی هواشناسی  متوسط برای بازه زمانی 3 روزه است.

وی با اشاره به جلسات شورای عالی آب در زمینه بارش‌های و میزان آنها اظهار داشت: آبان سال گذشته هواشناسی میزان بارندگی را 10 درصد بیش از نرمال گزارش داد و برای همین ما برای این 10 درصد بیش 5 میلیارد مترمعکب آب در بازه زمانی مهرماه 97 رهاسازی کردیم.

بارش‌ها برخلاف پیش‌بینی‌ها 100 درصد بیشتر از متوسط بودند

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: بارش‌ها برخلاف پیش‌بینی‌ها بیش از 100 درصد بیشتر از نرمال بود. سازمان هواشناسی پیش‌بینی خاص خود را دارد و ما اعتقاد داریم به سبب اینکه بیشترین بهره‌بردار از دادهای هواشناسی وزارت نیرو است، این سازمان باید به وزارت نیرو منتقل شود.

وی درباره پایداری سد کرخه تصریح کرد: سد کرخه برای نخستین بار بیش از ظرفیت آبگیری شد و پاسخ مثبتی داد. ظرفیت قبلی این سد 220 متر بود که با مجوز کارشناسان این را به 226 متر رساندیم که این 6 متر بیش از یک میلیارد مترمکعب آب را بیشتر ذخیره کرد.

رئیس سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر پایداری بالای سد کرخه اظهار داشت: سد کرخه هیچ مشکلی ندارد و در یک مقطع برای حفظ نیروگاه و در روندی طبیعی نیروگاه کرخه را تعطیل کردیم.

ایزدجو تصریح کرد: برای کنترل سیلاب در آینده بسته‌های جامع تهیه شده است. ایجاد سد بختیاری، نهر مالح در بالادست دز برای انتقال آب به شادگان در حوزه کارون و همچنین در حوزه کرخه نیز ایجاد سد انحرافی در بخش خسرج، افزایش ارتفاع دایک‌ها از جمله برنامه‌های سازمان است.

وی در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره گزارش هیئت ملی سیلاب بیان کرد: این سازمان همکاری لازم با این هیئت را دارد و نخستین جلسه هیئت در چند روز آینده در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود.

رئیس سازمان آب و برق خوزستان درباره جابه‌جایی روستاها گفت: تعداد 245 روستا در حریم رودخانه هستند که در سیلاب اخیر 120 روستا آسیب دیدند. 76 روستا دچار آگرفتگی  شدند که از این تعداد 32 روستا وضعیت بحرانی دارد. برای ساخت و ساز در حاشیه رودخانه‌ها هیچ مجوزی ندادیم. در حال بررسی مسایل اجتماعی و فرهنگی هستیم تا روستاهای در حال خطر را جابه‌جا کنیم.

انتهای پیام/ح

R41468/P/S6,57/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۱۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند

به گزارش خبرنگار مهر، امیر لاجوردی بعد از ظهر امروز چهارشنبه در دیدار با «علی اکبر حسینی محراب» استاندار خوزستان بیان کرد: در ابتدای شروع به کار دولت انقلابی سیزدهم ۸۵ درصد روستاهای خوزستان زیر پوشش شبکه ارتباطی و اینترنتی بودند که این رقم در حال حاضر به ۹۵ درصد پوشش رسیده است.

وی با تاکید بر لزوم زیر پوشش قرار دادن نقاط کور جاده‌ای افزود: پوشش آن تن‌دهی در استان خوزستان به ویژه برای مسافران راهیان نور و اربعین حسینی بسیار حائز اهمیت است.

لاجوردی با اعلام اینکه در برخی از نقاط کور از نسل ۲ جی استفاده می‌شود که باید به نسل سه و یا چهار ارتقا داده شود، اظهار کرد: ۹۷ درصد معاملات پولی و بانکی کشور بر بستر الکترونیک انجام می‌شود و ایران جزو سه کشور اول دنیا در استفاده از این ظرفیت است.

قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در حوزه شبکه ثابت نیز عقب ماندگی‌های زیادی وجود دارد و لازمه پیشرفت در این حوزه ایجاد رقابت است.

وی با تاکید بر اینکه فرمانداران و استاندار خوزستان برای اجرای طرح ملی فیبر نوری نهایت همکاری را داشته باشند، اظهار کرد: برای هر اپراتور مدت زمان سه ماهه اجرای تعهد در نظر گرفته شده که در صورت انجام ندادن اپراتور جریمه خواهد شد.

قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: رئیس جمهور دستور دادند که نحوه اجرای طرح فیبر نوری در استان‌ها به ایشان گزارش داده شود.

لاجوردی اظهار کرد: اجرای این طرح متوسط سرعت اینترنت خانگی را از ۱۰ مگابیت بر ثانیه به هزار مگابیت افزایش می‌دهد.

کد خبر 6088143

دیگر خبرها

  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • نگران رسوب پروژه های عمرانی معطل مانده در اردبیل هستیم
  • افزایش ۲ هزار و ۸۶۵ واحدی شاخص کل بورس
  • تداوم سیر افزایش دما در آبادان و خرمشهر
  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • پیش‌بینی افزایش دما و گرد و خاک برای خوزستان
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس