Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@04:45:19 GMT

با تکیه بر دیپلماسی آب به حل معضل ریزگردها کمک کنیم

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۴۷۷۲

با تکیه بر دیپلماسی آب به حل معضل ریزگردها کمک کنیم

اهواز - ایرنا - فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سیلاب اخیر در کشور گفت: باید دیپلماسی آب را جدی بگیریم و نگاهمان از منطقه نفوذ فراتر برود ،به عنوان مثال باید با بررسی دقیق نهرهای میان ایران و عراق و فضاهای میان ناصریه و بصره از قابلیت در برگیری آب آنجا برای مقابله با بروز پدیده ریزگردها استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا سردار سید محمد باقرزاده شامگاه یکشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران در فرمانداری دشت آزادگان اظهار داشت: حضور مردم را در مقابله با سیلاب را بسیار ارزشمند است اما نکته بسیار مهم این است که باید از دستگاه های قدرتمند در این حوزه بیشتر استفاده شود.
وی بیان کرد: ضریب اضطراب ملی در مواجهه با بحران ها و حوادث طبیعی در ایران پایین آمده و مردم شیوه سازماندهی را یاد گرفته اند و در مواقع بحرانی آتش به اختیار عمل می‌کنند.

***کاهش سطح اضطراب ملی
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح گفت: درواقع می توان کاهش سطح اضطراب ملی را یک دستاورد ارزشمند به شمار آورد.
وی بر توجه به سیاست ها و اولویت های دولت و نظام تاکید کرد و گفت: نظام سیاست ها را تبیین کرده که ضرورت دارد مردم نسبت به آنها آگاه شوند.
باقرزاده با اشاره به وضعیت بازگشت مردم به خانه هایشان گفت: برای بازگشت مردم سیل زده به خانه هایشان همپوشانی و توازن در همه سطوح لازم است یعنی اینگونه نباشد که مردم به خانه هایشان برگردند ولی جاده ترمیم نشده یا آب و برق قطع باشد.
وی با اشاره به وضعیت اراضی کشاورزی مردم گفت: اگر از یک کشاورز زمین را بگیرید مثل این است که روح را از او گرفته اید پس باید به کشاورزان کمک شود تا زمینهایشان قابل کشت شده و مشکلاشان حل شود.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سیلاب گفت: رودخانه کرخه را باید به رود نیل تبدیل کنیم و ظرفیت آن را آنقدر بالا ببریم که قابلیت کشتی رانی داشته باشد.
سردار باقرزاده شامگاه یکشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران در فرمانداری دشت آزادگان اظهار داشت: وضعیت کرخه باید به شکلی باشد که دیگر سیلاب نتواند مشکلی ایجاد کند البته این گونه مباحث جانبی هنوز نیاز به بررسی بیشتر دارند.
وی با تاکید بر توجه به سیل بندها توضیح داد: نکته مهم دیگر این است که عرصه های شهرستان دشت آزادگان باید به جای دایک سازی، مشبک سازی شوند.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به این که در هورالعظیم از گذشته مشکلاتی وجود داشته است گفت: از زمان صدام به هورالعظیم دست اندازی شده است، فضای هور پیوسته کوچک و کوچکتر می شد تا ظرفیت واقعی آن از بین رفت از سوی دیگر مساله استخراج نفت چه از طرف عراق و چه از طرف ایران هم بر وضعیت هور العظیم تاثیر گذاشته است.
سیلاب فروردین امسال بیش از 400هزار نفر را در 12شهرستان خوزستان در معرض خطر قرار داد.
با فروکش کردن سیلاب و کاهش خروجی سدهای گتوند ، دز و کرخه ، در 2 هفته اخیر تعداد زیادی از ساکنان روستاهای سیل زده خوزستان به خانه و کاشانه خود بازگشته اند و کار بازسازی و تخلیه آّ از اراضی کشاورزی را آغاز کرده اند.
7164/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي كرخه رود نيل سيل 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۴۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند در بازدیدی که به اتفاق رئیس دادگستری، مسئولان فرمانداری، شهرداری و روسای ادارات راهداری و امور منابع طبیعی از مناطق مختلف آسیب دیده از سیلاب اخیر انجام گرفت با مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده، ضمن قدردانی از عوامل دخیل در کنترل بحران، خواستار تحلیل علمی علل ورود سیلاب به شهرستان و حل دائمی آن شد.

رضا یعقوبی اظهار داشت: صبوری و همکاری عموم مردم و همچنین زحمات بی شائبه و طاقت فرسای مجموعه عوامل دخیل در کنترل و مدیریت بحران از جمله فرماندار و کارکنان فرمانداری، بخشداری ها، شهرداری ها، دهیاری ها، دستگاه‌های اجرایی، نیرو‌های انتظامی، سپاه و بسیج مردمی، که به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل کردند، در کنترل سیل اخیر بسیار موثر بود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند با اشاره به همراهی تمامی ارگان‌ها در دفع خطر و کاهش خسارات، بر لزوم حفظ آمادگی نهاد‌های ذی ربط تاکید کرد و گفت: باید این سطح از وفاق و همکاری بین بخشی در آینده هم تداوم یابد و با بهره گیری از تجارب میدانی به دست آمده و نیز دعوت از کارشناسان و صاحب نظران در ستاد مدیریت بحران، در خصوص کاهش آسیب پذیری شهرستان تصمیم گیری شود و با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در شهرستان و نیز پیگیری در سطح استانی و کشوری برای اخذ بودجه و امکانات به منظور پیشگیری از حوادث مشابه در آینده اقدام شود.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، تصریح کرد: زحمات بی شائبه و شبانه روزی دستگاه‌های مجری و خدمات رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود و به همین جهت ضمن قدردانی از تمامی افراد دخیل در این امر، دستگاه قضایی از افراد دلسوزی که به صورت جهادی و با کمبود امکانات برای رفع مشکلات مردم تلاش می‌کنند حمایت قاطع خواهد داشت. 

وی افزود: از سویی دیگر دادسرای شهرستان مطالبه گری لازم را با بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی از جمله گزارش و پیگیری ترک فعل ها، برای مدیریت بحران و تکرار حوادث ناگوار به ویژه در خصوص وقوع سیلاب به عمل می‌آورد، که این موضوع نیز در راستای حمایت از حقوق عامه و نیز کمک عملی به دستگاه‌های اجرایی است، تا ان شاءالله از این طریق موجبات رفع مشکلات فعلی که در طول سالیان و شاید به علت تصمیمات اشتباه گذشته به وجود آمده اند، فراهم شود.

دادستان زرند با بیان اینکه مهم‌ترین اصل مدیریت بحران جلوگیری از وقوع و تکرار حوادث است، گفت: وقوع سیل و تکرار حوادث مشابه در چند سال اخیر انتظار به حق مردم برای رفع نواقص و کنترل بارش‌ها و سیلاب‌ها را به دنبال داشته است و بنابراین در این خصوص هیچگونه کوتاهی پذیرفته نیست.

وی با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد، از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری کنند؛ چرا که ممنوعیت شنا در سد‌های خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم تر از آن خطر غرق شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است که این موضوع به دفعات در شهرستان رخ داده و خانواده‌های بسیاری شاهد از دست دادن جوانان خود به علت شنا در سد‌های خاکی بوده اند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ببینید | دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ مگر سیلاب به داد مردم سیستان برسد
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند
  • سرآشپز پخت تورم در ایران
  • دو نفر در رودخانه نازلوچای ارومیه غرق شدند/ آغاز جستجوی غرق‌شدگان توسط تیم غواصی
  • حل معضل پسماند در استان نیازمند هم افزایی مردم و مسئولان مرتبط است
  • کارگران نقش اصلی در تحقق شعار سال را برعهده دارند
  • لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم + ویدئو | واکنش مردم برای نجات او را ببینید
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها