Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:34:44 GMT

تولیدات عشایر اصفهان امسال 20 درصد افزایش می یابد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۵۱۹۷

تولیدات عشایر اصفهان امسال 20 درصد افزایش می یابد

اصفهان- ایرنا- مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: با توجه با بارش های مناسب در ماه های گذشته پیش بینی می شود میزان تولیدات عشایر این استان در مقایسه با پارسال 15 تا 20 درصد افزایش یابد.

مختار اسفندیاری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عشایر استان سالانه 10 هزار تن گوشت قرمز معادل 28 درصد نیاز منطقه، 55 هزار تن لبنیات، 300 تن عسل، 150 هزار تن سیب درختی تولید می کنند که با بهبود وضعیت منابع آبی و رشد علوفه در مراتع، می توان برای تولیدات بیشتر امیدوار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: آنان سالانه بالغ بر 35 هزار متر مربع صنایع دستی انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست تولید می کنند که با فروش آن در بازار بخشی از درآمدشان تامین می شود.
مدیرکل عشایر اصفهان خاطرنشان کرد: 24 هزار نفر عشایر ایل قشقایی 25 اردیبهشت به مناطق جنوبی اصفهان واقع در سمیرم، دهاقان و شهرضا وارد می شوند و پس از آن 27 هزار نفر عشایر ایل بختیاری اواخر همین ماه به مناطق غربی شامل چادگان، بویین میاندشت، فریدن، دامنه و فریدونشهر کوچ می کنند.
مدیرکل عشایر اصفهان تصریح کرد: تاریخ های یاد شده به طور تقریبی همان زمان هایی است که برای جلوگیری از تخریب و بازدهی مراتع منطقه و تولید علوفه بیشتر تعیین شده بود.
وی بیان کرد : حدود چهار هزار عشایر عرب جرقویه محمدآباد و نصرآباد واقع شرق اصفهان حضور دارند.
اسفندیاری تخریب راه های مواصلاتی عشایری در پی بارش های اخیر را چالشی برای آنان ذکر کرد و گفت: حدود 800 کیلومتر این راه ها در فروردین امسال از بین رفت که با هزینه ای بالغ بر 60 میلیارد ریال در حال مرمت و بازسازی آن هستیم.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان 10 میلیون و 700 هزار هکتار مساحت دارد که 6 میلیون و 300 هزار هکتار از آن را مراتع تشکیل می دهد.
طبق آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، 9هزار و 605 خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی می کنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی ، بختیاری و عرب جرقویه هستند اما خانوار عشایر عرب جرقویه شیوه زندگی وکوچ شان با عشایر قشقایی وبختیاری بسیار متفاوت است.
عشایر قشقایی وبختیاری برای کوچ قشلاق به خارج از استان ومناطق جنوب به خصوص استان فارس می روند در حالی که عشایر عرب جرقویه فصل قشلاق به منطقه جرقویه کوچ می کنند ودر مراتع مشغول دامداری می شوند که مردان جدا از خانواده در مراتع دامداری وچوپانی می کنند و زنان به همراه فرزندان درمنطقه نصر آباد مستقر می شوند.
ایل عرب ساکن جرقویه حاصل مهاجرت عشایر در حدود 200 تا 300 سال قبل به این منطقه بوده است اما به زبان عربی تکلم نمی کنند.
/6026/6020

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد عشاير توليد اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۵۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم رضایی صبح دوشنبه در مراسم بزرگداشت مقام معلم در دشتستان اظهار کرد: یکی از دستور کارهای اصلی معلمان ما تربیت است و نقش مهم و برجسته‌ای در تربیت افرادی دلسوز، مهربان، شجاع، مؤمن، باهوش و توانمند دارند.

وی با اشاره به اهمیت سواد رسانه‌ای بیان کرد: نیاز امروز کشور تقویت سواد رسانه‌ای است که باید با افزایش مهارت‌های استفاده از رسانه‌ها، دانش‌آموزان را در مقابل خطرات رسانه‌ها مصون نگه داریم. کارهایی در این زمینه شروع شده است و باید توسعه یابد و در مدارس و دانشگاه‌ها نهضت سواد رسانه‌ای فراگیر شود.

نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش و پرورش علاوه بر آموزش علم و دانش باید در حوزه تربیت همراه با معرفت و معنویت نقش‌آفرینی کند افزود: علم بدون معنویت نتیجه‌اش می‌شود بمب اتم و مواردی از این قبیل.

وی به مسائل بین‌المللی اشاره کرد و ادامه داد: به همه دشمنان اعلام کرده‌ایم که هیچ تجاوزی را بدون پاسخ نمی‌گذاریم و این را در عمل هم ثابت کرده‌ایم که با تکیه بر علم و دانش همراه با معرفت به دستاوردهای بزرگ نظامی و دفاعی دست یافته‌ایم و به دشمن پاسخ پشیمان‌کننده می‌دهیم.

رضایی با تقدیر از کارها و اقدامات و فعالیت‌های بزرگ معلمان در شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: دارایی اصلی ما در شهرستان دشتستان نیروی انسانی توانمند است که به آنها افتخار می‌کنیم و باید سهم خود را در جامعه نخبگانی استان بوشهر و کشور بیشتر کنیم تا آینده درخشان‌تری در شهرستان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید تلاش شود که سهم بهتر و بیشتری از کنکور سراسری داشته باشیم تصریح کرد: باید تلاش کنیم که سهم دشتستان از رتبه‌های تک‌رقمی و دو رقمی افزایش یابد. آینده کشور در دست نخبگان امروز است و باید این سهم را افزایش دهیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به مسائل معیشتی اشاره و بیان کرد: یکی از کارهای خوب مجلس یازدهم تصویب قانون رتبه‌بندی معلمان بود که به مرحله اجرا رسید. البته ما هم بابت اجرای نادرست این طرح معترض هستیم و موضوع را پیگیری کردیم و تا استیضاح وزیر هم جلو رفتیم.

وی با اشاره به اینکه گلایه‌های معلمان حرف حساب است خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم اقدامات خوبی برای معلمان و فرهنگیان در نظر گرفته شده است که می‌توانیم به آموزش و پرورش تراز برسیم.

کد خبر 6097771

دیگر خبرها

  • ۷۵ میلیون تردد بین استانی در فروردین ثبت شد؛ رشد ۱۳ درصدی ترددها
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • دمای هوای کرمانشاه افزایش می‌یابد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد