Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@17:36:01 GMT

علت رشد پایه پولی در کشور

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۵۳۱۷

 محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به علل رشد پایه پولی کشور، گفت: اقتصاد هر کشوری با توجه به میزان حجم نقدینگی و همچنین سرعت گردش پول که آثارهای پولی را در جامعه به همراه دارد، ارزیابی می شود، هر گاه این آثارهای پولی منشأ خدمت و تولید نباشد و موجب ایجاد کاهش ارزش پول شود در نتیجه پایه پولی افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان داشت: هنگامی که بتوان هر گونه نقدینگی را بر اساس سیاست های پولی و مالی به سمت تولید برد که موجب رونق و تولید شود و در نهایت به کالاهایی تبدیل شود این اقتصاد از رشد متناسب و کاهش تورم برخوردار است و آنجا پول به عنوان یک ابزار مالی نقش موثری ایفا می کند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: با این حال چنانچه در کشورهایی مانند ایران که میزان حجم نقدینگی بالا است، برخی از بانک ها بر اساس سیاست های پولی به سپرده ها سود بالایی می دهند و تولید پاسخگوی این میزان نرخ سود نیست در نتیجه یک سری شبیه پول در اقتصاد ایجاد می شود و حجم نقدینگی بالا می رود.

وی توضیح داد: با بالا رفتن حجم نقدینگی، میزان نقدینگی و نرخ تورم افزایش پیدا می کند و از سوی دیگر کاهش ارزش پول رقم می شود که  پشتوانه های پولی از جمله ذخایر ارز و طلای بانک مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

حسینی در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه در همه جای دنیا به میزان ارزش طلا یا ارز خارجی که در بانک مرکزی وجود دارد اجازه نشر اسکانس داده می شود، اظهار داشت: در اقتصاد ما با توجه به میزان سود سپرده ای که به سپرده گذاران پرداخت می شود که  از میزان سودی که از محل پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و سایر بخش خدماتی بزرگ تر است موجب رشد پایه پولی می شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: بانک مرکزی در تلاش است که بتواند با کنترل تزریق نقدینگی به بازار و  کاهش سرعت گردش پول، حجم نقدینگی را مدیریت کند تا هم پایه پولی و نرخ تورم خیلی زیاد نباشد.

وی تاکید کرد: اگر بانک مرکزی از عهده این کار بر نیاید بازار به سمتی حرکت می کند که سرعت گردش نقدینگی را بالا ببرد که در نهایت باعث افزایش پایه پولی می شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: همه سیاست هایی که در شورای پول و اعتبار اتخاذ می شود با نگاه کاهش نرخ تورم و پایه پولی است ولی اتفاقاتی که در خارج از اراده بانک مرکزی بر اساس نوسانات نرخ ارز خارجی، رفتار مصرف کننده و تولیدکنندگان شکل می گیرد با سیاست هایی مذکور همراهی ندارد و باعث رشد و تورم می شود.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: محمد حسینی نرخ تورم پایه پولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۵۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • شاه کلید مهار تورم
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال