Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@03:54:53 GMT

بازی مسئولان با قانون حذف کنکور

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۵۸۱۴

بازی مسئولان با قانون حذف کنکور

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، 6 سال پیش، قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در قالب طرحی یک‌فوریتی به مجلس شورای اسلامی رفت و روز 10 شهریورماه سال 1392 در جلسه علنی توسط نمایندگان تصویب شد. در ماده 5 این قانون با اشاره به پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی، صراحتاً ذکر شده است «پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها به روش ظرفیت رشته‌محل و تقاضای داوطلبان بر اساس «سابقه تحصیلی» یا «سابقه تحصیلی و آزمون (عمومی یا عمومی - اختصاصی)» صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مصوبات جلسات پانزدهم و شانزدهم شورای سنجش و پذیرش دانشجو نیز در روزهای هشتم و دوازدهم دی‌ماه 92، سرانجام سرنوشت دانشجویان را از زیر پای غول کنکور بیرون کشید تا آینده تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان تنها در 4 ساعت تعیین نشود. نقطه آمال تعریف شده در مصوبات، پذیرش حداقل 85 درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو در سراسر کشور صرفاً براساس سوابق تحصیلی بود تا آرام آرام پروژه‌ای که هیچ نهادی جرأت اجرای یک‌باره‌اش را نداشت، در چند مرحله اجرایی شود.

نخستین کنکور برای سنجش اطلاعات متقاضیان ادامه تحصیل، سال 1348 در ایران برگزار شد و اکنون دقیقا نیم قرن است با تغییراتی جزئی اما ساختاری مشابه اجرا می‌شود و داوطلبان را برای ورود به دانشگاه، گزینش می‌کند. در 50 سال گذشته، تعداد داوطلبان کنکور از 47 هزار و 703 نفر به یک میلیون و 118 هزار و 793 نفر رسیده است. هر چند ظرفیت پذیرش دانشجو در ایران با توجه به تعریف و تدوین رشته‌های نوین و میان‌رشته‌ای و تأسیس دانشگاه‌های جدید مانند فنی‌وحرفه‌ای و مؤسسات غیرانتفاعی، افزایش یافته اما همچنان داوطلبانی هستند که حداقل از قبولی در رشته‌ها و دانشگاههای مورد علاقه خود بازمی‌مانند.

کنکوری که حذف نمی‌شود

سال 1377، دولت مکلف شد کنکور را به شکل یک‌مرحله‌ای برگزار کند اما یک دهه بعد نمایندگان مجلس تصمیم به تغییر ماهوی در نحوه ورود دانش‌آموزان به دانشگاه‌ها گرفتند. بعد از فراز و فرودهای بسیار، طرحی با عنوان «پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی» در ادبیات آموزش عالی پدید آمد تا داوطلبان با توجه به عملکرد چند ساله و نمرات دوران دبیرستان، قضاوت و گزینش شوند.

6 خردادماه سال 86 هم طرحی یک‌فوریتی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که پذیرش دانشجو در تمام مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اعم از پیوسته و ناپیوسته را منوط به بررسی و اعمال سوابق تحصیلی داوطلب و آزمون‌های نهایی کرد.

البته نمایندگان مجلس، قانون حذف کنکور را هم تصویب کرده و سه وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش را موظف به حذف تدریجی کنکور تا سال 1391 کردند؛ اتفاقی که در عمل رخ نداد و سازمان سنجش آموزش کشور هر بار، قول سال آینده را برای اجرایی شدن این قانون داد. بسیاری از داوطلبان، کارشناسان، خانواده‌ها و حتی رتبه‌های برتر کنکور معتقد بوده و هستند آزمون سراسری کنکور به دلایل مختلفی از جمله استرس داوطلب، سؤالاتِ صرفاً تستی و اتفاقات پیش‌بینی نشده نباید تنها فیلتر ممکن برای گزینش داوطلبان و ورود به دانشگاه باشد.

امیررضا براتی، رتبه یک کنکور تجربی سال 97 در گفت‌وگو با ایسکانیوز، شیوه فعلی برگزاری کنکور را ناعادلانه توصیف کرد و گفت: «به نظرم درست نیست که ادامه راه یک دانش آموز با 4 ساعت مشخص شود چون ممکن است هر اتفاق پیش‌بینی نشده‌ای در این زمان رخ دهد. چندان معقول نیست یک میلیون داوطلب را با این روش از همدیگر تفکیک کنیم.»

فرهاد فلاحتی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از جمله موافقان طرح حذف کنکور است که 15 دی‌ماه 97 در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت از این طرح دفاع کرده و گفت: 85 درصد رشته‌های دانشگاهی در دفترچه کنکور نمی‌آید و آن دسته از افراد که از ابتدا تصمیم داشتند برخی رشته‌ها یا دانشگاه‌ها را انتخاب کنند، اکنون دیگر هیچ نگرانی ندارند و با معدل می‌توانند وارد دانشگاه شده و به تحصیل خود ادامه دهند.

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز 20 اردیبهشت‌ماه 98 در مصاحبه‌ای حذف کنکور را مشروط به کارنامه‌های استاندارد دوران تحصیل کرد: افراد باید در دوره تحصیلی در آموزش و پرورش در هر مقطعی، کارنامه‌هایی داشته باشند که قابل مقایسه با یکدیگر باشند و بشود به عنوان شاخص تشخیص استعدادها و توانمندی‌های علمی از آن استفاده کرد.

رقابت 99 درصدی برای 15 درصد از ظرفیت!

سازمان سنجش در اطلاعیه‌ای که 13 دی‌ماه 97 روی سایت رسمی خود قرار داد، اعلام کرد «پذیرش رشته‌محل‌های صرفا سوابق تحصیلی مستقل از کنکور انجام خواهد شد و آزمون سراسری برای مابقی رشته‌محل‌هایی که پذیرش آنها از تلفیق نمره کنکور و سوابق تحصیلی است برگزار می شود». اما نکته جالب و حتی عجیب آن‌که سازمان سنجش آموزش کشور هیچ‌گاه مجموع تعداد کد رشته‌محل‌ها را اعلام نمی‌کند و امسال نیز تنها از امکان انتخاب 100 کد رشته‌محل توسط داوطلبان مجاز به انتخاب رشته خبر داده است.

قانون حذف کنکور و اصرار بر پذیرش براساس سابقه تحصیلی دانش‌آموزان به این دلیل بود که مشکلات و چالش‌هایی که برگزاری کنکور به وجود می‌آورد برطرف شود اما ظاهراً متولیان امر راه‌حلی پیدا کرده‌اند که در ظاهر این قانون اجراشده و آمارهای ویترینی درست باشد و در باطن نیز همچنان کنکور به قوت خود پابرجاست. با بررسی دفترچه پذیرش بدون آزمون می‌توان پی برد که رشته‌های ارائه شده و دانشگاه‌های مقصد کم متقاضی هستند و تغییری در رقابت بر رشته‌های پرمتقاضی و التهابات کنکور به وجود نیاورده است.

تمرکز در دفترچه سال 98 روی رشته های دامپروری، باغبانی، ژنتیک خاک و دیگر رشته های زیرمجموعه کشاورزی است، در حالی که جمعیت غالب داوطلبان را جوانانی تشکیل می‌دهند که رویای دکتر و مهندس شدن در سر می‌پرورانند. رشته‌های محبوبی مانند پزشکی، مهندسی پرطرفدار و حقوق در سه گروه ریاضی، تجربی و انسانی هیچ جایی میان رشته‌های ارائه شده در پذیرش دانشجو صرفا بر اساس سوابق تحصیلی ندارند. همچنین دانشگاه‌های بزرگ کشور که با نام «دانشگاه‌های سطح یک» نامیده می شوند مانند تهران، صنعتی شریف، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تربیت مدرس، تبریز و ... ظرفیت اندکی در رشته های کم‌متقاضی به پذیرش بدون کنکور اختصاص داده اند یا اصلا ظرفیتی در نظر نگرفته اند؛ اتفاقی که تنور کنکور را با وجود وعده‌های فراوان برای حذف، همچنان داغ نگه می‌دارد.

نگاهی به دفترچه راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته برای پذیرش دانشجو صرفا بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی(مرحله پذیرش سراسری - مهرماه 1398) نشان می‌دهد رشته‌هایی که خارج از قالب کنکور، دانشجو جذب می‌کنند، عمدتاً رشته‌های کم‌متقاضی هستند و رقابت داغ و نفسگیر کنکور به قوت خود باقی است. ثبت نام برای پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در سال تحصیلی 99-98 از 20 اسفندماه 97 آغاز شده و تا 6 شهریورماه 98 نیز ادامه دارد، اما در حالی که بیش از دو ماه از آغاز ثبت نام گذشته، کمتر از 10 هزار نفر برای پذیرش دانشجو صرفا بر اساس سوابق تحصیلی اقدام کرده اند.

طبق آمار رسمی اعلام شده توسط حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در تاریخ 17 اردیبهشت‌ماه 98، 8 هزار و 731 نفر در این بخش ثبت نام کرده اند. در واقع از جمع یک میلیون و 118 هزار و 793 نفر داوطلب کنکور، کمتر از یک درصد بعد از گذشت دو ماه برای ورود به دانشگاه بدون کنکور خیز برداشته اند. به نظر می رسد دلیل اصلی نیز وجود رشته های پرمتقاضی پشت سد کنکور است و عملا رشته هایی بدون آزمون، اقدام به جذب دانشجو می کنند که جذابیت چندانی برای داوطلبان ندارند.

اگر بنای سیاستگذاران بر این است که قانونی را اصلاح کرده و موجب کاهش تنش‌های دانش‌آموزان و دانشجویان و همچنین گزینش صحیح علمی برای ورود به دانشگاه‌ها بشوند باید به راه‌های بهتری به‌جای اقدامات صرفاً آماری بیاندیشند.

انتهای پیام/

168 / 320 پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی کنکور 98 سازمان سنجش حذف کنکور رشته های بدون کنکور

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی کنکور 98 سازمان سنجش حذف کنکور رشته های بدون کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۵۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد

به گزارش خبرنگار مهر، آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ در چهارم اسفندماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد. از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند. از تعداد بیش از ۱۲۵ هزار نفری که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند ۶۸ هزار و ۷۶۵ نفر مرد و ۵۶ هزار و ۴۰۹ نفر زن هستند.

کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور از ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ منتشر شده است و افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌ شده اند تا ساعت ۲۴ چهارشنبه ۵ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود حداکثر تا ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود اقدام کنند.

دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی این آزمون در درگاه سازمان سنجش آموزش کشور در اختیار داوطلبان قرار گرفته است.

داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

از امسال شیوه جدیدی برای پذیرش در دوره دکتری اعمال می شود که از آن به عنوان پذیرش استاد محور نام برده می شود.

بر اساس شیوه نامه پذیرش دانشجو به روش استاد محور ابلاغی طی نامه شماره ۲/۵۱۱۳۰ به تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ پذیرش دانشجو به شیوه استاد محور در برخی کد رشته محل ها انجام می شود.

اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که حائز شرایط شیوه نامه استاد محور هستند، می توانستند نسبت به اعلام پذیرش دانشجو به این شیوه اقدام کنند.

ممنوعیت پذیرش استادمحور برای بستگان اعضای هیات علمی پذیرنده دانشجو

برای کد رشته محل های استاد محور در قسمت ستون توضیحات مقابل هر کد رشته محل، نام استاد و موضوع رساله درج شده است. عضو هیات علمی نمی تواند پدر، مادر، برادر، خواهر، همسر، پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمو، دایی، خاله، عمه دانشجو و پدر و مادر همسر دانشجو باشد. در صورت اثبات تخلف از این موضوع دانشجو در هر مرحله از تحصیل باشد از ادامه تحصیل محروم می شود.

پذیرش به شیوه استاد محور پس از طی مراحل و فرایندهای مربوطه، بر اساس اولویت انتخابی داوطلبان و متعاقب آن شرایط و ضوابط اعم از حدنصاب، نمره کل نهایی و ... همانند شیوه آموزشی و پژوهشی انجام می شود.

بر اساس آنچه در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ درج شده است تعداد ۱۸۷ نفر در کدرشته محل با این شیوه پذیرش می شوند. تعداد ۲۹ دانشگاه در این طرح حضور دارند.

جدول کد رشته محل های استاد محور در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳

گروه علوم انسانی
رشته دانشگاه دارای پذیرش استادمحور ظرفیت
زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه. دانشگاه بیرجند. دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره). دانشگاه رازی کرمانشاه ۴ نفر
زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات عرفانی دانشگاه اصفهان یک نفر
علوم اقتصادی گرایش اقتصاد بین الملل دانشگاه شهید باهنر کرمان ۲ نفر
مدیریت ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه یک نفر
فیزیولوژی ورزشی دانشگاه اصفهان. دانشگاه شیراز ۳ نفر
جامعه شناسی گرایش جامعه شناسی اقتصادی و توسعه دانشگاه فردوسی مشهد یک نفر
جامعه شناسی گرایش جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران دانشگاه یزد یک نفر
آموزش عالی گرایش مدیریت آموزش عالی دانشگاه ارومیه یک نفر
روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه اصفهان ۲ نفر
مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات دانشگاه اصفهان یک نفر
گروه علوم پایه
رشته دانشگاه دارای پذیرش استادمحور ظرفیت
شیمی گرایش شیمی فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان یک نفر
شیمی گرایش شیمی تجزیه دانشگاه اصفهان. دانشگاه الزهرا (س) (ویژه خواهران). دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره). دانشگاه رازی کرمانشاه. دانشگاه سمنان. دانشگاه شهید باهنر کرمان. دانشگاه شیراز. دانشگاه علم و صنعت ایران. دانشگاه یزد ۱۱ نفر
نانوشیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان یک نفر
شیمی گرایش شیمی آلی دانشگاه ارومیه. دانشگاه تبریز. دانشگاه صنعتی اصفهان. دانشگاه علم و صنعت ایران. دانشگاه یاسوج ۸ نفر
شیمی گرایش شیمی معدنی دانشگاه اصفهان. دانشگاه رازی کرمانشاه. دانشگاه علم و صنعت ایران ۴ نفر
میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا (س) (ویژه خواهران) یک نفر
ریاضی گرایش آنالیز دانشگاه سمنان یک نفر
ریاضی گرایش جبر دانشگاه تربیت مدرس یک نفر
فیزیک گرایش اپتیک و لیزر دانشگاه اصفهان. دانشگاه خوارزمی (محل تحصیل کرج) ۲ نفر
فیزیک گرایش گرانش و کیهان شناسی دانشگاه شیراز یک نفر
علوم کامپیوتر گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی دانشگاه شهید باهنر کرمان ۲ نفر
گروه فنی و مهندسی
رشته دانشگاه دارای پذیرش استادمحور ظرفیت
مهندسی برق گرایش الکترونیک دانشگاه رازی کرمانشاه. دانشگاه سمنان. دانشگاه لرستان ۳ نفر
مهندسی برق گرایش مخابرات سیستم دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان. دانشگاه تربیت مدرس ۳ نفر
مهندسی برق گرایش مخابرات میدان و موج دانشگاه سمنان. دانشگاه علم و صنعت ایران ۳ نفر
مهندسی برق گرایش قدرت دانشگاه اصفهان. دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان. دانشگاه تربیت مدرس. دانشگاه رازی کرمانشاه. دانشگاه سمنان. دانشگاه شهید مدنی آذربایجان. دانشگاه شیراز. دانشگاه صنعتی سهند. دانشگاه علم و صنعت ایران ۱۵ نفر
مهندسی کنترل و علایم راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران یک نفر
مهندسی عمران گرایش سازه دانشگاه ارومیه. دانشگاه سمنان. دانشگاه علم و صنعت ایران. ۴ نفر
مهندسی راه آهن گرایش خط و سازه های ریلی دانشگاه علم و صنعت ایران یک نفر
مهندسی عمران گرایش مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان یک نفر
مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید دانشگاه اصفهان. دانشگاه علم و صنعت ایران ۲ نفر
مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی دانشگاه اراک. دانشگاه اصفهان. دانشگاه شهید باهنر کرمان. دانشگاه شیراز ۶ نفر
مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی دانشگاه اراک. دانشگاه ارومیه. دانشگاه اصفهان. دانشگاه سمنان. دانشگاه شهید باهنر کرمان. دانشگاه شهید مدنی آذربایجان. دانشگاه شیراز. دانشگاه علم و صنعت ایران. دانشگاه محقق اردبیلی. دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان. دانشگاه یاسوج ۱۶ نفر
مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی دانشگاه سمنان. دانشگاه شیراز. دانشگاه علم و صنعت ایران. ۵ نفر
مهندسی راه آهن گرایش ماشین های ریلی دانشگاه علم و صنعت ایران یک نفر
مهندسی سیستم های انرژی دانشگاه صنعتی همدان یک نفر
مهندسی هوافضا گرایش آیرودینامیک دانشگاه شیراز یک نفر
مهندسی معدن گرایش استخراج مواد معدنی دانشگاه ارومیه یک نفر
مهندسی معدن گرایش فرآوری مواد معدنی دانشگاه شهید باهنر کرمان. دانشگاه یزد ۲ نفر
مهندسی معدن گرایش مکانیک سنگ دانشگاه یزد یک نفر
مهندسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس. دانشگاه علم و صنعت ایران. دانشگاه صنعتی اصفهان ۴ نفر
مهندسی صنایع گرایش لجستیک و زنجیره تامین دانشگاه علم و صنعت ایران یک نفر
مهندسی نفت گرایش مخازن دانشگاه شیراز یک نفر
مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه شیراز. دانشگاه صنعتی اصفهان. دانشگاه علم و صنعت ایران ۶ نفر
مهندسی شیمی دانشگاه تبریز. دانشگاه رازی کرمانشاه. دانشگاه سمنان. دانشگاه شهید باهنر کرمان. دانشگاه شیراز. دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل. دانشگاه علم و صنعت ایران. دانشگاه علم و فناوری مازندران. دانشگاه محقق اردبیلی. دانشگاه یاسوج ۲۰ نفر
فناوری نانو گرایش نانومواد دانشگاه صنعتی اصفهان. دانشگاه علم و صنعت ایران ۲ نفر
گروه کشاورزی و منابع طبیعی
رشته دانشگاه دارای پذیرش استادمحور ظرفیت
علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس (محل تحصیل دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی شهرستان نور) یک نفر
علوم و مهندسی باغبانی گرایش فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان باغبانی دانشگاه ارومیه. دانشگاه صنعتی اصفهان ۲ نفر
علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش شیمی مواد غذایی دانشگاه ارومیه. دانشگاه شیراز ۳ نفر
مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک گرایش شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه دانشگاه صنعتی اصفهان یک نفر
مدیریت منابع خاک گرایش فیزیک و حفاظت خاک دانشگاه شیراز یک نفر
علوم دامی گرایش فیزیولوژی دام و طیور دانشگاه اراک یک نفر
علوم دامی گرایش ژنتیک و اصلاح دام و طیور دانشگاه شهید باهنر کرمان ۲ نفر
علوم و مهندسی آب گرایش آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان یک نفر
علوم و مهندسی آب گرایش سازه های آبی دانشگاه لرستان یک نفر
ژنتیک و بهنژادی گیاهی دانشگاه ارومیه یک نفر
آگروتکنولوژی گرایش اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه شهرکرد ۲ نفر
توسعه کشاورزی دانشگاه یاسوج ۳ نفر
حشره شناسی کشاورزی دانشگاه یاسوج ۲ نفر
علوم و مهندسی جنگل گرایش علوم زیستی جنگل دانشگاه تربیت مدرس (محل تحصیل دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی شهرستان نور) یک نفر
علوم و مهندسی شیلات گرایش فراوری محصولات شیلاتی دانشگاه تربیت مدرس (محل تحصیل دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی شهرستان نور) یک نفر
علوم و مهندسی آبخیز گرایش حفاظت آب و خاک دانشگاه تربیت مدرس (محل تحصیل دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی شهرستان نور) یک نفر
گروه هنر
رشته دانشگاه دارای پذیرش استادمحور ظرفیت
مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه هنر (تهران) یک نفر
معماری دانشگاه هنر (تهران). دانشگاه علم و صنعت ایران ۲ نفر
شهرسازی دانشگاه هنر (تهران). دانشگاه علم و صنعت ایران ۲ نفر
پژوهش هنر دانشگاه هنر (تهران) یک نفر
تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنرهای اسلامی دانشگاه هنر (تهران) یک نفر
مرمت گرایش مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی دانشگاه هنر (تهران) ۲ نفر
مرمت گرایش مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی دانشگاه هنر (تهران) ۲ نفر
گروه دامپزشکی
رشته دانشگاه دارای پذیرش استادمحور ظرفیت
پاتولوژی دامپزشکی دانشگاه شیراز یک نفر

اسامی اساتید و هر موضوع رساله دکتری در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ به تفصیل درج شده است. این پذیرش صرفا در دوره روزانه انجام می گیرد.

کد خبر 6085881

دیگر خبرها

  • ترمیم نمرات و سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر
  • جزییات آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در کنکور ۱۴۰۳
  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
  • اخذمجوز پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته مهندسی آب-آبیاری و زهکشی
  • مرخصی تحصیلی برای مادران دانشجو و دارای فرزند
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد