Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان  ، حسین رضایی مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان گفت:سال گذشته گرمای فروردین موجب شد ارقام کله قوچی و فندقی جوانه گل تولید نکنند و دما ۱۹ درجه بود که امسال ۱۷.۸ بود.

وی افزود: پیش بینی می‌کردیم امسال ۳۵ هزارتن پسته داشته باشیم، اما با این میزان خسارت ۲۹ هزار تن پسته پیش بینی می‌کنیم که ۱۰ برابر سال گذشته است وامسال نوسانات دما، بارندگی تلقیحی و طوفان با سرعت ۷۰ کیلومتر داشتیم که موجب شد ۶ هزارتن پسته خسارت ببیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی گفت: سال گذشته برای ما سال استثنایی در کشاورزی بود و نباید با امسال مقایسه کنیم، اما امسال ۴۵ درصد سال ۹۶ پسته داریم.

وی عنوان کرد: امسال درختان دو هفته دیرتر از سال گذشته سبز شدند بنابراین برداشت محصول هم دیرتر انجام می‌گیرد.

رضایی ضعیف‌ترین ارقام را کله قوچی و فندقی و ایده آل‌ترین ارقام امسال را اکبری و چروک نام برد و افزود: رقم احمدآقایی وضعیت متوسطی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان تصریح کرد: در کل استان اولین گل دهی درختان پسته در منطقه نوق بوده و سپس کشکوئیه و حومه غربی، حومه شرقی و کبوترخان در مراحل بعدی هستند.

رضایی عنوان کرد:، چون گل دهی در کبوترخان دیرتر انجام می‌شود اتفاقات نیمه اول فروردین روی گل دهی محصول این منطقه خسارتی نداشت لذا کبوترخان کمترین و مناطق حومه بیشترین آسیب را با توجه به ۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت دارند.

وی افزود: رقم اکبری در حومه غربی و کشکوئیه و رقم احمدآقایی در رفسنجان و نوق وضعیت خیلی خوبی دارند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به خسارات به محصولات دیگر شهرستان، بیان داشت: ۸۰ میلیارد تومان به محصولات سردسیری از جمله بادام، زردآلو و گردو خسارات وارد شده است.

رضایی با توصیه به باغداران مبنی بر مراقبت از باغات، بیان کرد: سال آینده محصول خوبی داریم بنابراین تقویت بنیه درختان با کوددهی و محلول پاشی و سایر مراقبت‌ها اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: در گذشته یک سال در میان محصول داشتیم و الان سه، چهار سال یک بار سال پسته است، الان تغذیه درختان به دلیل هزینه‌های بالا به درستی انجام نمی‌شود و حداقل هزینه در هر هکتار ۱۰ میلیون تومان است کشاورزی که خیلی خوب هزینه می‌کند مخارج هر هکتار وی ۲۰ میلیون تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با تأکید بر اینکه اگر پسته نباشد تمام مشاغل حتی صنعت در شهرستان تحت تأثیر قرار می‌گیرد، عنوان کرد: ۲۹ هزار تن پسته‌ای که امسال پیش بینی کردیم سه هزار میلیارد تومان به چرخه اقتصادی شهرستان وارد می‌کند.

رضایی در خصوص زنجیره اقتصادی پسته در شهرستان افزود: مقدار کیسه پلاستیکی، حمل محصول، کارگران باغی و ترمنیال‌ها و... از محل تولید پسته اشتغال بالایی ایجاد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان تصریح کرد: در شهرستان رفسنجان ۳۶ هزار بهره بردار پسته داریم و وظیفه داریم برای آن‌ها کاری انجام دهیم که محصول سرپا بماند و بر همین اساس جلسات توجیهی و آموزشی در ایام هفته برگزار می‌کنیم.

رضایی با اشاره به وجود ۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در رفسنجان بیان کرد: در بدترین شرایط ۳۰ هزار هکتار باغات می‌مانند هیچ جای کشور به مانند رفسنجان قابلیت تولید پسته را ندارد و بهترین محصول را باغداران این شهرستان دارند.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها برای ما فرصت بوده است، یادآور شد: اکثر کود‌هایی که از خارج وارد می‌شد در استان تولید می‌شود و کیفیت آن‌ها خوب است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان همچنین میزان بارندگی در سال زراعی جاری را ۷۵ میلیمتر اعلام کرد و گفت: سال گذشته دامداران برای خرید علوفه برای دریافت وام مراجعه می‌کردند، اما امسال همه دام‌ها از مراتع استفاده می‌کنند.
انتهای پیام/ح

افزایش تولید پسته نسبت به سال قبل

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پسته رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور گفت: از صبح سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه عملیات امحاء مزارع مذکور در سطح 270 هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان شهر شیراز آغاز شده است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه کار قلع و قمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با بکارگیری قریب به 20 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود این اقدام در بیش از ده قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد. 

وی با بیان اینکه کار امحاء مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، ابراز کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه ریزی و به مرحله اجرا رسیده است. 

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی خط قرمز متولیان تولید است، بیان کرد: جهاد کشاورزی همگام با دیگر نهاد‌های ذی مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اطمینان خاطر به مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت افزود: صیانت از تولید محصول سالم امری فرا دستگاهی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • برداشت جو قصیل در قم
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند