Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@02:03:05 GMT

اتحاديه اروپا ديگر نمي تواند با زمان بازي کند

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۶۳۷۱

اتحاديه اروپا ديگر نمي تواند با زمان بازي کند

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- کارشناس مسائل اروپا با بيان اينکه اتحاديه اروپا ديگر نمي تواند با زمان بازي کند و براي اجراي تعهدات خود بهانه بياورد، تاکيد کرد: اولتيماتوم و هشدار ايران براي حفظ برجام است و بي توجهي آن، توافق هسته اي را به خطر مي اندازد که براي اتحاديه اروپا خسران بزرگي است.

«مرتضي مکي» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سياسي ايرنا، با اشاره به اقدام اخير جمهوري اسلامي ايران براي کاهش تعهدات برجامي خود گفت: مخاطب اقدام جمهوري اسلامي ايران تنها اروپا نبود بلکه روسيه، چين و حتي ايالات متحده را هم شامل مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ايران در اين پيام به مخاطبان خود تاکيد کرد براي حفظ برجام و تامين منافع ايران بايد تحرکاتشان را افزايش دهند.
**اروپا به هيچ کدام از مطالبات ايران پاسخ نداده است
وي ادامه داد: البته مي توان گفت که مخاطب اصلي ايران در اين اقدام، اتحاديه اروپا بود که پس از خروج آمريکا از توافق هسته اي، از ايران درخواست کرد تا در توافق هسته اي بماند و در ازاي آن، منافع ايران را تامين کند اما در يک سال گذشته، نه تنها به هيچ کدام از مطالبات ايران پاسخ نداده است بلکه روابط ايران و اروپا به حداقل ممکن کاهش يافته است به طوري که شرکت هاي اروپايي ايران را ترک کردند و بانک اروپايي هم روابط مالي و بانکي خود را با ايران محدود کردند.
اين تحليلگر مسائل سياست خارجي با اشاره به بيانيه اخير اتحاديه اروپا و رد اولتيماتوم ايران اظهار داشت: رد اولتيماتوم ايران به خاطر آن است که اتحاديه اروپا ديگر نمي تواند با زمان بازي کند و راه اندازي اينستکس را به عقب انداخته و بهانه بياورد. اولتيماتوم و هشدار ايران به منظور حفظ برجام است و بي توجهي به آن، حفظ توافق هسته اي را به خطر مي اندازد که براي اتحاديه اروپا خسران بزرگي است.
**راه اندازي اينستکس با روش هاي کنوني مطالبات حداقلي ايران را تامين نمي کند
مکي با بيان اينکه اروپا نتوانسته است مطالبات و منافع ايران را تامين کند، تصريح کرد: با گذشت يک سال از خروج ايالات متحده از توافق هسته اي، اقدام عملي از سوي اروپايي ها انجام نشده و راه اندازي اينستکس با روش هاي کنوني به مطالبات حداقلي ايران يعني فروش نفت و روابط بانکي ايران تا پيش از خروج آمريکا از برجام، منجر نمي شود.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا اراده سياسي اروپا براي تامين منافع ايران تضعيف شده يا ناتوان از انجام اين کار است؟ خاطرنشان کرد: اتحاديه اروپا اراده سياسي حفظ برجام را دارد ولي براي حفظ آن نمي خواهد هزينه اي پرداخت کند که اين مسئله به دليل ارتباطات و روابط گسترده سياسي، اقتصادي، امنيتي و نظامي آنها با آمريکاست.
اين کارشناس مسائل اروپا افزود: آنها از يک طرف از ادامه اجراي برجام و حفظ توافق هسته اي حمايت کرده و از ضرورت پايبندي ايران به آن سخن مي گويند ولي از سوي ديگر، به تعهدات خود پايبند نبوده و اقدامي براي تامين منافع ايران انجام نمي دهند و بهانه شان اين است که شرکت ها و موسسات اقتصادي مان خصوصي هستند.
مکي با بيان اينکه اروپا براي تامين منافع ايران بهانه مي آورد ولي براي تحريم ايران يا کشورهاي ديگر، ديده ايم که چگونه شرکت و موسسات شان را به تبعيت از خود مجبور مي کنند، ابراز داشت: اگر اتحاديه اروپا اراده جدي براي حفظ توافق هسته اي دارد، بايد حداقل هاي مطالبات ايران را تامين کند ولي بيانيه اخير آنها نشان داد که نمي خواهند گام بيشتري بردارند و تنها به صدور بيانيه سياسي بسنده کرده اند.
**سيل آوارگان از تهديدات اصلي و بزرگ براي اتحاديه اروپاست
وي در پاسخ به اين سوال که حرکت احتمالي ايران به سمت خروج از برجام تا چه اندازه مي تواند منجر به تغيير رويکرد اروپا شود؟ بيان کرد: اتحاديه اروپا و سه کشور اروپايي، به همراه سه کشور ديگر بيش از دو سال با ايران مذاکره کردند و ايران هم ضمانت هاي لازم را داد که به سمت ساخت سلاح اتمي نمي رود. 14 گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي حاکي از پايبندي ايران به تعهداتش در برجام است و اروپايي ها هم به پايبندي ايران اذعان کرده اند ولي خود را در برابر آمريکا دست بسته مي بينند و با وجود اراده سياسي، ظاهرا قرار نيست در مقام عمل شاهد اقدامي از سوي آنها باشيم.
اين تحليلگر مسائل سياست خارجي در پاسخ به سوالي ديگر در خصوص پيامدهاي تحريم ايران و احتمال وقوع موج مهاجرت به مرزهاي اروپا اظهارداشت: يکي از ابعاد بحران سوريه و ناامني ها در شمال آفريقا، مسئله مهاجران بود که از تهديدات اصلي و بزرگ براي اتحاديه اروپاست. اين مسئله نظام هاي سياسي و حتي اتحاديه اروپا تحت تاثير خود قرار داد و منجر به تغيير برخي از دولت ها نيز شد.
**آسودگي اروپا از قاچاق مواد مخدر به خاطر اقدامات ايران است
مکي با بيان اينکه بهانه اصلي برگزيت (جدايي انگليس از اتحاديه اروپا) جلوگيري از ورود بي رويه مهاجران به بريتانيا بود، عنوان کرد: مهاجران و موج آوارگان به سمت اروپا جزو نگراني هاي اصلي اتحاديه اروپاست و به پاشنه آشيل آنها تبديل شده است. آنها دراين باره به شدت نگران هستند و به همين خاطر، طي سال هاي گذشته به دنبال دستيابي به توافقنامه هايي با کشورهاي مبداء براي جلوگيري از هجوم آوارگان به سمت اروپا بوده اند.
وي با بيان اينکه افغانستان و پاکستان از کانون هاي اصلي مهاجران و قاچاق مواد مخدر به سمت اروپا بوده اند، گفت: اظهارات اخير سيد عباس عراقچي،معاون وزير امور خارجه بر اين اساس است که اگر اتحاديه اروپا خيالش از هجوم آوارگان افغان آسوده است و با موج مهاجران افغان روبه رو نيست، اين مسئله به خاطر اقدامات ايران است که بهاي سنگيني پرداخت کرده است؛ موضوعي که مسبب و دليل اصلي آن بحران آفريني هاي آمريکا و کشورهاي غربي است.
اين کارشناس مسائل اروپا اضافه کرد: مسئله مهاجرات پاشنه آشيل اروپا است و تذکر ايران به اروپايي ها اين است که اگر آن مي خواهند ايران همچنان سد مستحکمي در برابر موج آوارگان و قاچاق مواد مخدر باشد، بايد هزينه هاي آن پرداخت کنند و يکي از دستاوردهاي برجام اين است که توانسته از جلوي سيل مهاجران و قاچاق مواد مخدر جلوگيري کند.
سيام *م.ا.ت*2021**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۶۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود

سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، دمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است.

وی گفت: باید دید چه تعاریفی انجام خواهد شد، چه محدودیت هایی به ویژه… اعمال می شود.

پسکوف افزود: در واقع، تلاش‌ها برای بیرون راندن روسیه از بازارهای انرژی ادامه دارد؛ البته تغییر به سمت بازارهای گران‌تر قبل از هر چیز برای ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر سودآور است.

بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا تعطیل شداحتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

سخنگوی دولت روسیه در ادامه گفت: برای مصرف‌کنندگان نهایی وعمدتاً بخش‌های صنعتی اروپا، این (تحریم‌ها) به معنای گاز گرانتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: بدیهی است که ما به دنبال راه هایی برای عبور از این موانع غیرقانونی خواهیم بود؛ این یک رقابت ناعادلانه و غیرقانونی است.

بلومبرگ پیشتر به نقل از منابع خود اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال ممنوعیت صادرات مجدد گاز ال‌ان‌جی روسیه از طریق بنادر اروپایی به کشورهای ثالث به عنوان بخشی از پیش نویس چهاردهمین بسته تحریم های ضد روسیه است. هرچند که اتحادیه اروپا قصد ندارد کشورهای عضو را از خرید آن برای استفاده در قلمرو خود منع کند.

پیش از این، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال نیز طی اظهاراتی اعلام کرده بود که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد و از آن خارج خواهد شد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشارهای شدیدی از سوی افکار عمومی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اروپا از تخلفات فیس‌بوک و اینستاگرام تحقیق می‌کند
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا یقه آیپد را گرفت!
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • پیش‌بینی تازه بورل از زمان پایان جنگ اوکراین
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است